iPhone 7: grotere sensor, dubbele camera, stereospeakers

11 reacties

De week begint met een lading iPhone 7-geruchten. Nu de onthulling in september dichterbij komt en de productie op gang is, zijn er steeds meer geloofwaardige lekken. Nieuwe foto’s tonen de behuizing van de iPhone 7 (Plus) met opvallend grote camera’s.

De Franse site Nowhereelse kreeg de foto’s van een betrouwbare bron bij Catcher, de Chinese fabrikant van het iPhone-chassis. De grote opening voor de lens wijst op zinvolle verbeteringen aan de camera.

iPhone 7: grotere sensor

Fabrikanten als LG, Sony en Samsung hebben hun laatste smartphones voorzien van grote camerasensoren van vaak 1/2,3-inch. Apple loopt met 1/3-inch wat achter, maar met de iPhone 7 lijkt dat verleden tijd te worden. Heel simpel gezegd vangt een grote sensor meer informatie uit de lens en zorgt zo voor betere foto’s. Apple lijkt een betere camera boven een vlak ontwerp te prioriteren, want ook bij de iPhone 7 zal de camera blijven uitsteken.

iphone7-grotecam-001
Klik/tap voor groter.

iPhone 7 Plus: dubbele camera

De 5,5-inch iPhone 7 Plus krijgt de grootste camera-upgrade. Er gaan al langer geruchten over een dubbele camera en nieuwe foto’s van de behuizing van de iPhone 7 Plus bevestigen dit. Met een dubbele camera wordt optisch zoomen mogelijk. Een van de sensoren heeft een groot gezichtsveld, terwijl de ander een telelens voor objecten die ver verwijderd zijn bevat. Een slim algoritme maakt daar twee tot drie keer ‘optische zoom’ van.

iphone7-grotecam-002
Klik/tap voor groter.

Tot slot toont een laatste foto de onderkant van de iPhone 7. Daar zien we twee speakeropeningen in plaats van een minijack-poort. De afwerking van de behuizingen is van hoge kwaliteit en dat wijst op een legitiem lek. Zeker weten doen we het echter pas in september, dan onthult Apple de iPhone 7.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  fzelders

  “De afwerking van de behuizingen is van hoge kwaliteit en dat wijst op een legitiem lek.”

  Eh…

  Kan ook wijzen op een Goede Photoshop toch?

 • Profielfoto
  MrHammond

  Is de gedachte achter dit ontwerp zo van “als de concurrentie het lelijk maakt, doen wij het ook gewoon zo”? Waarom dan niet gewoon de hele iPhone wat dikker maken en de extra ruimte gebruiken voor extra accucapaciteit? Nu weet ik ook weer nog eens extra waarom ik voor de iPhone SE ga… (wanneer het ding eindelijk eens geleverd gaat worden…)

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Behoorlijk lelijk.

 • Profielfoto
  crazylegs

  Genieten dit..! De bah wat lelijk en niet innovatief reacties zullen de komende tijd wel weer niet van de lucht zijn, maar als de toestellen er eenmaal zijn, kopen we massaal de iPhone 7 en 7 Plus (als ze zo gaan heten).
  Mensen als je het lelijk vindt, of niet innovatief genoeg, dan koop je ‘m toch niet?
  Houdt in ieder geval allemaal eens op alsjeblieft met de totaal niets toevoegende reacties. #justsaying.

 • Profielfoto
  Stefan Hegeman

  Huh, dus omdat de telefoons wereldwijd populair zijn en vaak verkocht worden, mag er geen kritiek worden geleverd? Wat een logica…

 • Profielfoto
  crazylegs

  Als je de vorige releases van de iPhone een beetje hebt gevolgd had je m’n post wel begrepen denk ik..

 • Profielfoto
  Sosumi

  wanneer komt er een update voor de mac pro? die iPhone weet ik zo langzamerhand nu wel dat die er komt en daar is de verrassing nu wel van af hoe die er uit gaat zien

 • Profielfoto
  Frank Peters

  Mij maakt uitstkende camera niks uit, zodat hij nog beter kan graag! Vind mijn huidige model er mooi uitzien (6+) laat maar komen die 7+/pro

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Ze moeten wel opzichten met dat ding, want mijn huidige telefoon zit vol met scheuren in het glas.
  Ik heb er antisteenslag folie voor auto’s op geplakt om het glas bij elkaar te houden.

  (jaja, ik weet, nieuw scherm is ook mogelijk)

 • Profielfoto
  Kees123

  Wat hoop ik toch dat Apple weer zijn genialiteit toont en de gehele markt zijn hielen laat zien qua camerakwaliteit. Helaas houdt het de laatste jaren niet over en betaal je een goede 400 a 500 euro meer voor nauwelijks iets beters dan wat er op de Android markt te verkrijgen is. En dat geldt voor de telefoon in zijn geheel. Dit zou zomaar het eerste jaar kunnen zijn dat ik serieus naar wat anders ga kijken. Ik vind het financieel te gek worden voor wat je ervoor terug krijgt.

 • Profielfoto
  Pietje Puk

  WoW, zo mooi. Kan niet wachten.