iPhone 7: ‘Deep blue vervangt spacegrijs’

41 reacties

Een nieuw gerucht dat op het lijstje “opmerkelijke veranderingen aan de iPhone 7” gezet kan worden. Apple zou van plan zijn de kleur spacegrijs uit te faseren en deze te vervangen door donkerblauw. Dat claimt het Japanse blog Mac Otakara.

Donkerblauw zou spacegrijs vervangen en naast de kleuropties wit, goud en roségoud beschikbaar zijn. De Japanse site citeert een Chinese leverancier van Apple en had het in het verleden vaker bij het juist eind.

Het is niet bekend wat de reden van de wisseling van kleuren is. Wel weet de site te melden dat Apple in de iPhone 7 hetzelfde LCD-paneel als dat van de iPhone 6s gaat gebruiken. Dit is in lijn met eerdere geruchten over de overstap naar OLED die pas in 2017 zou plaatsvinden.
case
Om een idee van Apple’s interpretatie van donkerblauw te krijgen, kun je eens kijken naar het leren hoesje voor de iPhone 6s in middernachtblauw. Naast de nieuwe kleur krijgt de iPhone 7 naar verluidt een nieuwe camera met dubbele lens, standaard 32GB opslag, sneller 4G en wordt de minijack geschrapt om het toestel waterdicht te maken. De onthulling zal in september plaatsvinden.

Reacties

41 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Laten we hopen van niet. Ik vind space gray juist de mooiste kleur uit het hele gamma dat Apple nu verkoopt. Als ik een nieuwe MacBook ga kopen dan wil ik hem graag in space gray omdat het is weer eens iets anders dat het zilver van de afgelopen jaren en niet meteen kermis goud.:smile:

 • Profielfoto
  mmww

  Gaat Apple nu Samsung na doen?

 • Profielfoto
  Kyhd

  Dan haal je een neutrale kleur eruit en die vervang je hiermee? Ik hoop het ook niet. Want dan blijft er voor mij alleen wit over.

 • Profielfoto
  Maced.2

  wanhopig Apple…….. ben er wel klaar met de iPhone.;!

  Reden :

  bagger batterij .
  toestel prijs.
  en de hardware.

  Na de iPhone 1 tot 6s …. stap ik over ….Welkom OnePlus 3 .

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Zwart is de meest neutrale en opvallende kleur die ertussen zit. Ik hoef geen blauwe telefoon.

 • Profielfoto
  THX-1138

  onwaarschijnlijk. Je gaat niet je, wat betreft kleur, je meestal populaire telefoon vervangen voor iets anders. Je voegt ‘m in eerste instantie eerst toe aan het assortiment lijkt me. Bij gebleken geschiktheid kan je dan altijd later nog space grey uitfaseren.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Wat nu echt 2016 is, net als de auto industrie dat je zelf je kleur mag bepalen.
  “costum made” iphone.
  Met een lever tijd van binnen een week.

 • Profielfoto
  Zakske

  De geruchten worden werkelijk steeds stompzinniger.

 • Profielfoto
  Nummer 28

  KALMTE KALMTE, volgens Macrumors heeft de bron geen track record dus het valt zeker te betwijfelen.

  @Maced.2 doe wat je wilt en stop met zeuren:)
  P.S.: wat is er mis met iPhone apparaten wat hardware betreft? In ieder geval pakken meer pk’s dan je OnePlus 3.

  @NoPlasticPhones, is Roségoud niet opvallender dan Spacegrijs?

  @THX-1138 weet dat Roségoud veel beter verkoopt dan Spacegrijs

  @Zakske, djie hebt gelyk se

 • Profielfoto
  Nummer 28

  Ik wil ook even aanhalen dat het de iPhone op de afbeelding een iPhone 6s is die ze een kleurtje gegeven hebben. Vind het ook vreemd dat de media zo’n walgelijk plaatje de wereld in stuurt.

  Ik weet niet of jullie ‘m ooit in het echt hebben gezien maar de donkerkleurige iPod touch 5 heeft naast z’n zwarte tint een marginaal tintje blauw. Zou me perfect kunnen inbeelden dat Apple deze pakt. Er wordt vaak geklaagd dat de kleur van het aluminium op de Spacegrijs iPhone 6(s) (Plus) zo licht is. Dit is dus helemaal niet het geval bij de 5de generatie van de iPod touch dus (al heb je er een tikkeltje blauw bij, wat overigens erg mooi oogt). Ik gok dat het zo’n kleurtje wordt!

 • Profielfoto
  Nummer 28

  Ter aanvulling
  http://www.ipodreview.org/files/2013/07/iPod-touch-5th-Gen-32GB-Black.jpg
  Het in real life zie je zelfs nóg beter dat er wat blauw in verwerkt zit

 • Profielfoto
  readefries

  Wow, dat zou ik wel vet vinden!

 • Profielfoto
  SvS

  wanhopig Apple…….. ben er wel klaar met de iPhone.;!

  Reden :

  bagger batterij .
  toestel prijs.
  en de hardware.

  Na de iPhone 1 tot 6s …. stap ik over ….Welkom OnePlus 3 .

  Ik vraag me af, waarom je na 6s gelijk al nieuwe model mòet.

  On topic: Ik zou graag zien dat de iPhone lijn ook die donkerblauwe, blauwe en roze van iPod Touch erbij krijgt (dus niet in plaats van…) Vind die design en kleuren van iPod Touch lijn echt geweldig, werkelijk de enige reden dat ik het niet neem, is omdat ik anders niet kan ‘appen’ / SMS-en zonder SIM.

 • Profielfoto
  Dennis002

  Jaa, blauw en dan met een draaischijfje

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Mooie kleur itt goud en roségoud.
  Ik zou wel zo’n blauwe willen hebben, niet dat lichtblauwe van de 5C;-)

 • Profielfoto
  icegodd

  Apple is zo wanhopig bezig laatste tijd dat deze soorten geruchten geloofwaardig klinken.

  (jammer RIP imago)

 • Profielfoto
  polansky

  Dat zou wel een hele slechte move zijn van Apple…

  Lijkt wel alsof Apple er alles aan gelegen is om huidige gebruikers geen nieuwe te laten kopen.

 • Profielfoto
  gipsman

  Deep Blue is OK. Veel beter dan mijn huidige not-so-deep-green iPhone 5C. ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit hadden ze bij Apple gewoon veel eerder moeten doen maar dan fatsoenlijk, nu komt het over als een schreeuw en wanhoop naar verkoop. Als ze hebben uitgevonden dat blauw ineens het nieuwe goud is dus komt er een blauwe versie. Een beetje zoals wij ook er van uit gaan dat goud is gekomen omdat dit in Azië een geliefde kleur is en Apple daar wilt groeien.
  .

  .
  Dit had gewoon de iPhone SE moeten zijn niet dat iPhone 5s design omdat ze bang zijn dat mensen straks 40 miljoen van die SE telefoons kopen en je daardoor 35 miljoen minder iPhones 7 verkoopt waardoor mensen gaan zeggen. Zie je wel Apple verkoopt nog maar 30% van de aantallen die Samsung verkoopt van hetzelfde top segment.
  .
  Apple is heel erg bang en terecht want er zit totaal geen logica meer in hun producten.

 • Profielfoto
  tomc

  ding ding Apple gaat alweer iets belachelijks en überdoms doen. Alles oké daar in Cupertino ?

 • Profielfoto
  marcelnijman

  Het doel van een nieuwe kleur is om oudere telefoons er superoud uit te laten zien. Dus de nieuwe kleur moet opvallen, en sterk afwijken van de oude kleur. Dat levert Apple de meeste cash op. Verder is blauw niet beter dan wat dan ook…

 • Profielfoto
  Pokerface

  Vroeger ging het bij een nieuwe iPhone om de fantastische hardware, nieuwe features etc. Nu gaat het alleen nog om een nieuwe kleur en of de antennelijntjes wel of niet zichtbaar zijn op de achterkant. Waar hebben we het over…

 • Profielfoto
  tomc

  @Pokerface tja we kunnen het maar moeilijk over de fantastische hardware en nieuwe features hebben als die er niet zijn.
  Wat heeft een iPhone 6S dat een concurrent (nog) niet had?

 • Profielfoto
  Edwin

  Heb nu de space-grey met de ‘midnight blue silicone case’. Zal straks toch ook wel andersom kunnen…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik geloof eigenlijk niet veel van dit gerucht. Apple gaat zwart denk ik niet uit het assortiment halen. Hoewel ze ooit wel de Macbook die zwart was weggehaald hebben. Maar ik denk dat ze ook wel inzien hoe populair de zwarte Macbook (space grey) op dit moment is. Als ze dit doen is dit een extra kleur en blijft zwart er gewoon. Maar goed, WWDC is er bijna:-)

 • Profielfoto
  pannekoek

  Ik zie ’t al voor me, premium winkel. Mooi Hout, lekker licht, goede materialen.
  maar dan zien alle producten eruit als powdercoated velgen tijdens de pimp my car show. C’mon, we zijn geen 12!

 • Profielfoto
  Nummer 28

  @tomc, dat zal ik eens mooi op een rijtje zetten.

  Bij nader inzien wil ik niet aan die lijst beginnen, ik zou graag nog wat van m’n avond hebben.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Ik wil dan wel een groene !

 • Profielfoto
  SvS

  Groen? Nou doe dan oranje bij en dan is het kringetje rond… Net als…

 • Profielfoto
  Floris Kuck

  Als dit gebeurt dan zeg ik: One Plus 3 welkom! (Ookal hen ik nu een Apple watch en alles)

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Men zou ook rustig kunnen gaan afwachten wat Apple daadwerkelijk gaat doen, in plaats van op basis van geruchten conclusies te trekken en waardeoordelen te vellen.

  Je mag er van uitgaan dat Apple best wel nadenkt over dit soort dingen. Daarbij wegen ze niet af wat jij en ik er van vinden, en kijken ze heus niet naar een paar ongefundeerde commentaren op een site als dit. Je kan om het hardst roepen dat dit wanbeleid is, of dreigen met over te stappen naar een ander merk, maar Apple kijkt simpelweg naar wat het hoogste verkooppotentieel heeft.

  Men ligt er bij Apple niet heel erg snel wakker van wat wij er hier van vinden, zoveel is zeker. Als zij donkerblauw een goede optie vinden, omdat veel consumenten het wėl iets vinden, dan gaan zij donkerblauw op de markt brengen. Punt.

  Zelf denk ik dat donkerblauw, zeker in een mettalic-achtige uitvoering, best mooi zou kunnen worden.

 • Profielfoto
  Zakske

  Je kan om het hardst roepen dat dit wanbeleid is, of dreigen met over te stappen naar een ander merk, maar Apple kijkt simpelweg naar wat het hoogste verkooppotentieel heeft.

  Dat begrijp ik, maar donkerblauw is – in tegenstelling tot zwart en “fifty shades of space grey” van Apple – niet tijdloos. Als je op zoek gaat naar een kleur met een hoog verkooppotentieel kom je al snel bij rood uit; in China staat het voor geluk, in India voor rijkdom.

 • Profielfoto
  Nummer 28

  @Floris Kuck AKA Maced.2, dat je je een One Plus 3 gaat aanschaffen is zeer leuk voor jou, je mag overigens ook de positieve punten opsommen enzovoort. EEN 2DE ACCOUNT AANMAKEN (Floris Kuck) IS ECHTER STRAFBAAR EN INFANTIEL. Neem in het vervolg de huisregels nog eens door! Idioot!

 • Profielfoto
  pannekoek

  Even algemeen over het gezeik over het zeiken.

  We zijn toch een Nederlandstalig blog? Dan is zeuren en zeiken een cultureel verantwoord ding. De teneur is op dit moment heftiger dan anders, maar ’t hoort er bij. Zoals al eerder geschreven, als Apple nou met hiep hiep hoera nieuws en dito producten komt, dan is dat vast een stuk minder.

  Je kun zeggen dat zeikers niet moeten zeiken, maar je kunt ook proberen het positive aspect in de berechten dan goed te beargumenteren. Maak er redactioneel een huzarenstukje van, geef het blog een impuls vanuit de community.

  Ik lach me met regelmaat een krul om sommige reacties! Zolang het geen persoonlijke aanvallen zijn vind ik het echt prima.

  En als je niets negatiefs mag melden en alles maar laat voor wat ’t is, dan staat er hier niets. Een ’t is wat ’t is blog is leeg. Mindfullness ten top. Lekker chillen als je het niet aankunt, lekker ventileren als je het nodig vind.

 • Profielfoto
  WillemZ

  Ik wil:
  – Stabielere iOS die niet bij elke updates apps er uit kegelt
  – Een mooie koppeling van mijn iPhone met mijn iPad scherm
  – Goedkopere uitvoeringen van de iPhone
  – Betere apps die mijn business helpen in plaats van spelletjes
  – Langere accuduur (echt erg…)
  – Meer randapparatuur dat beter samenwerkt met mijn iPhone
  – Apple Pay dat echt overal werkt
  – enzovoort.

  En dan is een nieuw kleurtje wereldnieuws.
  Excuses dat ik mij niet helemaal begrepen voel bij Apple.
  Dat zal wel aan mij liggen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  – Betere apps die mijn business helpen in plaats van spelletjes

  .
  Dan zit je gewoon fundamenteel mis bij iOS omdat het systeem daar niet voor gebouwd is op deze manier.
  iOS zal altijd dat systeempje zijn dat ideaal is voor telefoons en dingen snel in je hand te doen dus ook simpele spelletjes zijn daar een onderdeel van. Echt werken op dit soort dingen gaat gewoon niet lukken omdat het zo extreem veel afwijkt van de manier waarop je werkt op je computer thuis/kantoor. Je moet je een hele nieuwe manier van werken aanleren om uiteindelijk hetzelfde te doen op twee verschillenden manieren.
  Als er geen serieus Finder op je iPhone zit om je bestanden te beheren dan heb je gewoon een probleem.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Groen? Nou doe dan oranje bij en dan is het kringetje rond… Net als…

  Haha de vlaggetjes op het dak.:cool: lijken wel de bekende kleurtjes te hebben.

 • Profielfoto
  Nummer 28

  Iedereen die zuurt roep ik op hiermee te eindigen, anders jaag ik m’n hond een kogel door de kop!

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Gaap gaat het alleen nog over de kleur van de iphone en welke horlogebandjes er komen?

 • Profielfoto
  polansky

  Iedereen die zuurt roep ik op hiermee te eindigen, anders jaag ik m’n hond een kogel door de kop!

  .
  Tijd dat je even gaat praten bij de GGZ met een psycholoog.
  Met dergelijke uitspraken is er zeker wat mis met je geestelijke gemoedstoestand.

 • Profielfoto
  farl4web

  Op zich logisch. De fashion kleur voor dit jaar is navi blue, het wordt de eerste compleet waterdicht toestel en ze willen deze 2e facelift toch iets extra’s meegeven van herkenning omdat er geen compleet nieuw design komt.