Instagram rolt niet-chronologische feed uit

3 reacties

In maart van dit jaar was het nog een experiment, maar nu gaat Instagram de niet-chronologische feed definitief implementeren. Voortaan krijgen gebruikers niet langer de nieuwste foto’s eerst, maar toont een algoritme de belangrijkste posts bovenaan.

Het algoritme kijkt naar je relatie met de persoon die het bericht heeft gedeeld, het tijdstip van plaatsing en of het bericht aansluit bij je interesses. Er worden geen posts weggelaten, de volgorde wordt alleen anders.

“Gebruiker mist 70 procent”

Instagram verdedigt de stap door te stellen dat gebruikers gemiddeld 70 procent van de geplaatste foto’s en video’s missen. Dit zou voornamelijk door wereldwijde tijdsverschillen komen. Tijdens een proef met ongeveer 10 procent van de gebruikers is gebleken dat een niet-chronologische feed zorgt voor meer likes, reacties en interactie.

instagram-new-app
Onlangs werd de vormgeving van Instagram ook grondig herzien.

De introductie van de nieuwe feed gaat gefaseerd en ook in Nederland gestart. Er is geen optie om terug te gaan naar de oude feed met posts op tijd gesorteerd. Alle grote sociale netwerken lijken de niet-chronologische feed te omarmen. Facebook pionierde de algoritmisch samengestelde feed en ook Twitter toont de ‘beste Tweets‘ boven de chronologische timeline.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Natuurlijk Instagram.. De enige reden voor een niet-chronologische lijst zijn de advertenties. Omdat de posts niet meer op volgorde staan komt de hoogste bieder bovenaan de lijst. Dat is de echte reden.

 • Profielfoto
  pim939

  Voor de mensen die dit vervelend vinden heb ik zelf een oplossing gevonden. Een maand geleden werd mijn tijdlijn niet gronolchies waardoor er posts van 2 dagen eerder bovenaan stonden. Ik heb toen een klacht ingediend via de feedback optie die in instagram zit ingebouwd. Een uur later was bijna mijn hele tijdlijn weer gronolchies. Het kan natuurlijk toeval zijn maar ik heb hierna nooit meer gehad dat iets van een paar dagen geleden bovenaan stond.

 • Profielfoto
  Oud

  Bij mij is het nog steeds hetzelfde hoor!:grin: