‘iMessage voor Android tijdens WWDC’

21 reacties

Dit zou een onverwachte verrassing zijn. Volgens de Britse website MacDailyNews is het zeer waarschijnlijk dat iMessage tegen het eind van het jaar ook voor Android beschikbaar is. Apple zou dit aanstaande maandag tijdens WWDC aankondigen.

De site baseert zich op één bron die bekend zou zijn met de plannen en heeft geen track record. Toch is het een aannemelijke stap, gezien Apple zich de laatste tijd ook als services-bedrijf wil presenteren.

Eenmaal op Android zou Apple een volledig versleutelde chatdienst bieden, waardoor je Android-contacten in de berichten-app ook een blauwe in plaats van groene bubbel krijgen en kan er kosteloos gechat worden vanaf de Mac.
imessage-android
Apple heeft momenteel een andere dienst op Android, namelijk Apple Music. De aankondiging van iMessage voor Android zou maandag tijdens WWDC gebeuren, al zegt de bron van MacDailyNews dat het definitieve programma nog aan verandering onderhevig is. Gisteren vertelde Phil Schiller tegen John Gruber dat de WWDC Keynote behoorlijk afgeladen met aankondigingen zal zijn en dat Apple daarom de aanstaande veranderingen in de App Store eerder onthulde.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  jamiepeeters

  Geweldige innovatie hoor Apple, WhatsApp zal hierdoor ongetwijfeld verdwijnen.

 • Profielfoto
  MajorApple

  iMessage mist nog zoveel functies ten opzichte van WhatsApp. Vind dit verder wel een positieve stap, als ze de applicatie dan ook verder door gaan ontwikkelen.

 • Profielfoto
  SvS

  Klopt, MajorApple. 3 jaar geleden had ik het toegejuicht. Maar nu heeft Telegram afgelopen jaar iMessage helemaal ingelopen qua functies en snelheid v. upload en Whatsapp is de laatste tijd actiever met nuttige updates en daar zitten toch in EU de meeste gebruikers. Dus ik ben benieuwd of iMessage een grote update gaat krijgen èn hoe ze Android-gebruikers daarop gaan wijzen, als het Telegram niet eens goed gelukt is….

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Niet vergeten: in de VS wordt nog steeds heel veel gebruik gemaakt wordt van SMS/Messages. WhatsApp en Telegram zijn daar helemaal niet zo ingeburgerd.

 • Profielfoto
  diotav

  Positieve ontwikkeling. Al mis ik wel nog steeds een web versie.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik geloof er niks van; de meerwaarde voor Apple om een versie van iMessage voor Android te maken is gewoon nul.

 • Profielfoto
  Imade

  Ik geloof er niks van; de meerwaarde voor Apple om een versie van iMessage voor Android te maken is gewoon nul.

  Denk aan de veiligheid bijvoorbeeld.. zo blijft versleuteling actief met wie je ook maar chat/smst.

 • Profielfoto
  bbqwerty

  Ondanks dat iMessage enorm achterloopt qua functionaliteit, hou ik stiekem ook wel van de simpelheid.

  Ik stuur een sms (of iMessage) naar een nummer en verder zoekt iMessage wel uit of het een sms moet worden, of dat diegene ook een iPhone heeft. Zo is er ook zonder internetverbinding altijd ‘directe’ communicatie.

  Mijn pa heeft bijvoorbeeld niet overal internet. Als ik hem een sms/imessage stuur, dan komt het in ieder geval aan. Of het nu via sms is of via iMessage. Als deze kring wordt vergroot naar ook Android, is dat niet erg, maar eerder fijn wat mij betreft!

 • Profielfoto
  Nummer 28

  @Zakske, moest ik ook denken.

  @bbqwerty, welke functionaliteiten mis je dan zoal?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik zie niet in welk voordeel Apple hier uit haalt. Lijkt me een domme zet. iMessage is toch een van de verkooppunten van de iPhone?

  iMessage is een van de weinige redenen waarom ik telkens opnieuw voor iOS kies, al m’n vrienden met een iPhone en zonder WhatsApp worden lastiger bereikbaar zonder iMessage en FaceTime.

 • Profielfoto
  Its Showtime

  Ik ben kennelijk één van de weinigen, maar ik vind dit dus echt een heel goed idee. Ik heb het een aantal maanden terug ook als feedback bij Apple aangegeven. De enige reden waarom ik WhatsApp op mijn telefoon moet hebben is dat ik niet kan iMessagen met Android gebruikers. Deze move verzwakt Apple’s ecosysteem niet, hij versterkt hem juist omdat ik WhatsApp kan verwijderen en voortaan enkel op Apple’s ecosysteem kan draaien.

  Het verhaal van switchen naar Android werkt ook de andere kant op, als je zo enthousiast bent over Apple Music en iMessage op je Android telefoon overweeg je wellicht ook een iPhone te kopen.

 • Profielfoto
  gipsman

  Nog beter zou zijn: versmelting iMessage-Facetime-FindFriends en de nieuwe app aanbieden op alle platforms, Android, Windows, Blackberry, you name it. Geen hokjesmentaliteit! Waarom moet het altijd van Google of Facebook komen? Privacy? Ja, heel belangrijk, maar achterhoedegevecht wellicht. Bijna iedereen (behalve Snowden en Assange ?) gebruikt een telefoon en wordt afgeluisterd&tracked&followed. So what? Big Brother is here to stay. Je kan er maar beter aan wennen.
  En wanneer doet Apple nog eens iets gezelligs met FindFriends? Het staat hier op mijn iPhone al een eeuwigheid op het vergeetscherm plaats in te nemen en het gaat maar niet weg…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Geen idee wat Apple hier mee hoopt te bereiken maar sms’en is toch al gratis?
  Ik gebruikt Whatsapp niet eens meer, heb het van de telefoon gegooid en gebruik alleen nog maar sms (Berichten). Meer dan de helft is iMassage omdat bijna iedereen een iPhone heeft die ik ken en dat kleine aantal berichtjes dat als sms verzenden wordt is sowieso gratis want ik kan gratis sms’en met mijn abonnement. Waarom zou ik dan Whatsapp of een andere dienst nemen, ik gebruik gewoon de berichten app die op de telefoon zit. Zo moeilijk kan het niet zijn om een berichten app te maken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Find Friends gebruik ik wel heel vaak, om te zien waar familie uithangt. Als ik op mijn neefje moet passen kan ik zo precies zien wanneer mijn zus klaar is met werken, je krijgt gewoon een berichtje wanneer ze op haar werk vertrekt en dan weet ik dat we moeten begonnen met het speelgoed op te ruimen en dat soort dingen.
  Ik zou juist willen dat deze app iets meer opties kreeg per persoon en dat hij sneller werd, ik heb het gevoel dat deze app extreem traag is geworden de laatste jaren in het verversen/zoeken naar locaties.

 • Profielfoto
  WillemZ

  Mooi. Laat Apple maar snel meer zaken naar Android brengen.
  Een SMS dat altijd aankomt, online via internet of niet, maakt het systeem geweldig sterk!

  Beter nog is het signaal dat Apple afgeeft.
  Android wordt meer en meer een collega.
  Hetzelfde zoals indertijd met Microsoft.

  Benieuwd welke apps er nog meer platform onafhankelijk gaan worden.

 • Profielfoto
  vioolboeffie

  FaceTime?

 • Profielfoto
  Nummer 28

  @gipsman, dus jij denkt dat Big Brother op iOS meekijkt? Pls gtfo.

  @WillemZ ik zou Android eerder catalogeren onder “ontspoorde leerling” i.p.v. “collega”

 • Profielfoto
  knekkie

  Crossplatform software valt alleen maar toe te juichen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  If it just works, joe knoew.;-)

 • Profielfoto
  pannekoek

  Apple is een eco-systeem bedrijf. Communicatie met een ander platvorm is niet waarschijnlijk.

  SMS kan, omdat het een telco systeem is voor service berichten, en bellen kan, omdat het nu eenmaal vanuit beginsel een telefoon betreft. Alle andere communicatie manieren zijn exclusief voor het apple eco-systeem.

  De stap naar buiten is zeker toe te juichen, doe mij maar het bericht OSX voor generieke x86 based workstations.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Inderdaad supergoeie move. Maar iMessage moet wel eens een keertje verrijkt worden met een ingebouwde FindMyFriends, en het Facetime knopje moet ook prominenter en duidelijker, zoals bij Whatsapp. Volgens mij ziet niemand dat-ie gratis kan bellen met Messages. Er is ook vrijwel niemand die dat gebruikt.

  Wie van jullie wordt er wel eens via Messages gebeld?
  En wie via Whatsapp?

  Whatsapp komt bij mij ook al niet vaak voor, maar wel 10x zo vaak als Messages-voice-call.

  O ja er moet ook het knopje “Verminder data-gebruik” bij zoals Whatsapp. Dat kan wel 10 euro per gesprek schelen en het werk perfect, je kan zelfs over 2G data bellen!
  Zie http://aartjan.nl/blog/bellen-buitenland-30-tips-om-kosten-te-besparen/