Gratis iBook van Apple: zakelijk iOS-beheer

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Ben of ken je een systeembeheerder, MKB’er of IT-manager die het gebruik van iOS op de werkvloer overweegt? Apple heeft een nieuw iBook dat je snel wegwijs maakt met de basics en tools die nodig zijn om iOS op kleine of grote schaal uit te rollen.

Het gratis iBook heet iOS Deployment Primer en focust zich in zes inter­actieve hoofdstukken op zaken als centraal beheer van iPhones en iPads, apps in bulk kopen, VPN, Apple ID’s voor medewerkers en meer.

Het 200MB grote iBook is niet alleen interessant voor wie nog met iOS op de werkvloer moet beginnen, maar ook voor bestaande zakelijke gebruikers die iOS-apparaten beter willen organiseren. Apple verwijst veelvuldig naar zijn eigen Configurator-app, die ook alvast downloaden is een goed begin.
Schermafbeelding 2016-06-01 om 16.01.35

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  MrHammond

  iBook?!?

 • Profielfoto
  madcat

  iBook?

  oh, eBook!

 • Profielfoto
  SvS

  MrHammond je was mij voor, dit was waar ik als eerste aan dacht toen ik het kopje las.
  Maar prima zet van Apple. Er zijn naar mijn smaak nog teveel Windows systemen bij de bedrijven, het wordt als vanzelfsprekend gezien om windows te omarmen, zonder hun blikveld te verruimen. Vanmiddag heb ik me als klant nog zitten ergeren aan traagheid of instabiliteit van het systeem. Alweer een medewerker die iets teveel muisklikken moet klikken, wachten en zo. En weer dat eeuwige IE browser waar ze aan leunen.

 • Profielfoto
  Zakske

  Het lijkt me redelijk logisch dat Apple dit boek – het is eigenlijk meer een handleiding – gratis ter beschikking stelt. Als je voor honderdduizend euro aan iPhones koopt lijkt me een gratis handleiding wel het minste dat ze er gratis bij mogen geven.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Serieus, een gratis handleiding en da’s nieuws? *komkommertijd al begonnen?*

 • Profielfoto
  koen

  Serieus, een gratis handleiding en da’s nieuws? *komkommertijd al begonnen?*

  Als het over komkommers ging, dan wel ja.:evil:

  Altijd dat gezeik hier of iets wel of niet nieuwswaardig is.

 • Profielfoto
  NapO

  Ik heb alle reacties gelezen maar niemand heeft wat te melden over de mdm handleiding die Apple aanbiedt.

  Het hele mdm op business vlak is nog niet zo ingeburgerd, maar ontopic zijn er eigenlijk twee goede oplossingen en dat is airwatch en mobile iron.

  De eerste kan cloud based of op een eigen server draaien. En je hebt een corporate account bij Apple nodig anders kan je niks.

  Je besteld hardware en airwatch kijkt in de database bij Apple op basis van je Apple id. Wordt je iPhone of iPad gepikt kan diegene niets die is uitgerold via mdm oplossing het device nooit meer unlocken.

  Door gebruik te maken van een agent, kan je alle handige functies gebruiken Zoals centraal uitrollen van apps uit de Appstore /(betaald en gratis)

  En uitrollen van een iPhone kan 100% automatisch, email instellingen, pre loaded apps door bedrijf vastgesteld, settings zoals de
  Manier hoe je toestel locked of een vpn verbinding gebruikt, t kan allemaal.

  Ik heb een airwatch implementatie meegedaan en als je iets wil wat krachtig is is dat t.

 • Profielfoto
  Dydefox

  MDM is het einde van de gebruikersvrijheid en zal alleen maar frustraties en illegale “oplossingen” opleveren….Ik kan mij nog goed het bezoek van een collega herinneren, die mij vol trots zijn dichtgetimmerde iPad (ja: ook zelfs met anti-meelees-folie) liet zien en vertelde dat screenshots, lekken van informatie en het kraken van de iPad volledig uitgesloten was. Tot ik met mijn iPhone in een onbewaakt ogenblik zijn tekstinvoer (lees:password) filmde en ook foto’s maakte van de documenten op zijn scherm. Daar had hij nog nooit bij stilgestaan, omdat er steeds vanuit was gegaan dat de dreiging via draadloze toegang of het ontvreemden van het device ontstaat. Begrijp me goed, MDM is goed (GOOD) en alles kan je regelen, maar verkijk je niet op de meest eenvoudige manieren.