Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 juni 2016

Motion Stills tovert Live Foto’s om in GIF’s

Google heeft Motion Stills uitgebracht, een iOS-app die Live Foto’s gemaakt met de iPhone 6s (Plus) of iPhone SE optimaliseert en exporteert. De app kan de bewegende foto’s stabiliseren en vervolgens als animated gif of filmpje exporteren.

De app komt van Google’s research-afdeling en is alleen beschikbaar voor iOS. Ondanks het experimentele karakter werkt de app erg goed, vooral de stabilisatie maakt veel verschil en de export-functies zijn handig.

Individuele foto’s of combineren tot film

Naast de mogelijkheid om een enkele Live Foto te stabiliseren en converteren naar een gif of filmpje, kan de app ook een korte film die uit meerdere Live Foto’s bestaat maken. Je veegt in het overzicht met foto’s een foto naar rechts en deze verschijnt in een timeline onderin. Je vraagt je haast af waarom de Foto’s-app van iOS deze functie niet standaard heeft.

Klik/tap voor groter.

Een Live Foto kan met of zonder geluid geëxporteerd worden en met het icoon linksonder is de stabilisatie in- of uit te schakelen. Probeer het eens met en zonder stabilisatie, het verschil is aanzienlijk. De app is standalone en bevat geen integratie met Google’s andere producten, inloggen met een Google-account is dus niet verplicht.

Verschil voor en na optimalisatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Motion Stills tovert Live Foto’s om in GIF’s
Sluiten