Motion Stills tovert Live Foto’s om in GIF’s

4 reacties

Google heeft Motion Stills uitgebracht, een iOS-app die Live Foto’s gemaakt met de iPhone 6s (Plus) of iPhone SE optimaliseert en exporteert. De app kan de bewegende foto’s stabiliseren en vervolgens als animated gif of filmpje exporteren.

De app komt van Google’s research-afdeling en is alleen beschikbaar voor iOS. Ondanks het experimentele karakter werkt de app erg goed, vooral de stabilisatie maakt veel verschil en de export-functies zijn handig.

Individuele foto’s of combineren tot film

Naast de mogelijkheid om een enkele Live Foto te stabiliseren en converteren naar een gif of filmpje, kan de app ook een korte film die uit meerdere Live Foto’s bestaat maken. Je veegt in het overzicht met foto’s een foto naar rechts en deze verschijnt in een timeline onderin. Je vraagt je haast af waarom de Foto’s-app van iOS deze functie niet standaard heeft.

motionstills001
Klik/tap voor groter.

Een Live Foto kan met of zonder geluid geëxporteerd worden en met het icoon linksonder is de stabilisatie in- of uit te schakelen. Probeer het eens met en zonder stabilisatie, het verschil is aanzienlijk. De app is standalone en bevat geen integratie met Google’s andere producten, inloggen met een Google-account is dus niet verplicht.

4a127-image01
Verschil voor en na optimalisatie.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Zakske

  De app komt van Google’s research-afdeling en is alleen beschikbaar voor iOS. Ondanks het experimentele karakter werkt de app erg goed, vooral de stabilisatie maakt veel verschil en de export-functies zijn handig.

  Volgens mij is er weinig experimenteel aan deze app, want Google Photos gebruikt dit al een jaar om van burst photos een GIF te maken, stabilisatie incluis.

 • Profielfoto
  Nummer 28

  “een iOS-app die Live Foto’s gemaakt met de iPhone 6s (Plus) of iPhone SE optimaliseert en exporteert” ~correctie~ Een iOS-app die Live Foto’s gemaakt met de iPhone 6s (Plus) of iPhone SE optimaliseert, exporteert en transfereert naar Google’s commerciële data centers.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @ Nummer 28: Google beweert (bij installatie) dat ze niks overzetten/opslaan/registreren…

 • Profielfoto
  kass

  Alleen voor IOS?:roll:
  Ja, want de foto’s van alle Android telefoons hebben ze natuurlijk al!