Google komt met tweetrapsauthenticatie per push

4 reacties

Google heeft zijn methode voor twee­traps­authenticatie sterk vereenvoudigd. Voor Android- en iOS-gebruikers is het voortaan mogelijk om inlogpogingen per push goed te keuren, zonder codes over te tikken. De zoekgigant noemt dit Google Prompt.

Google Prompt werkt op Android zonder extra apps en op iOS is de Google Zoeken-app vereist. In plaats het van overtypen van een SMS-code, hoeft alleen op ja of nee getapt te worden in de app of push.

De dienst werkt alleen met Google’s eigen apps en als de telefoon een actieve dataverbinding heeft. SMS-codes hebben geen dataverbinding nodig, maar het is momenteel niet mogelijk om Prompt en SMS-authenticatie tegelijk te gebruiken.

Iedereen met een Google-account kan Google Prompt inschakelen via de sectie Mijn Account van het Google Dashboard. Daar is de functie te vinden onder Inloggen bij GoogleAuthenticatie in twee stappenAlternatieve tweede stap instellen. Let op dat je voor activatie de Google Zoeken-app voor iOS installeert. Anders is aanmelden niet mogelijk.
google2fa-ios-001

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  GoeieDag

  Dit gebeurt bij iOS ook al: als ik een code vanuit de tt-authenticatie krijg, pakt ie ‘m al zelf op, voordat ik ‘m maar kan lezen.

 • Profielfoto
  niels

  Het zou nog mooier worden als het met de Google Authenticator app gaat werken.

 • Profielfoto
  wouwout

  Werkt prima, touch id wordt ook ondersteund op iphone. En SMS (en eventueel autenticator app) blijven als alternatief bestaan, via het inlogvenster (“problemen met inloggen” klikken). Dus als je geen internet hebt op je telefoon kun je de SMS optie gebruiken

 • Profielfoto
  whaha

  Ik blijf lekker bij mijn HDE OTP app. Ik vind het wel zo prettig dat ik niet alleen een toegangscode voor mijn toestel kan invoeren, maar dat de app zelf ook nog om een code vraagt, zodat niemand zomaar in kan loggen op mijn account, zelfs niet als ze mijn telefoon jatten terwijl deze ingelogd is.