Google Keep labelt notities nu automatisch

1 reactie

Terwijl Evernote de mogelijkheden voor gratis gebruikers beperkt, heeft Google zijn notities-app Keep voorzien van een handige nieuwe functie. De app categoriseert en labelt notities nu automatisch aan de hand van hun inhoud. Categorieën zijn ook doorzoekbaar.

De app kent verschillende categorieën zoals plaatsen, reizen, eten en meer. Deze worden allemaal weergeven na een tik op de zoekbalk. Nuttig voor iedereen die notities niet handmatig wil organiseren.

Hoe de analyse precies werkt is niet duidelijk, maar in een kleine test was het resultaat prima. De app herkende twee notities over een tripje naar Parijs direct als categorie Reizen en labelde deze als Parijs.

keep001
Klik/tap voor groter.

Het automatisch organiseren van notities werkt op iOS, Android en de webversie van Google Keep. De app is simpel van opzet en vormgegeven als echte Google-app. Inloggen met een Google-account is vereist en notities worden in de cloud opgeslagen en geanalyseerd.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    leovanh

    Interessant lijkt me ook voor notities die je tijdens overleggen maakt. Is het volledig doorzoekbaar? Ik ga het uitproberen.