Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 20 juni 2016

Gelekte onderdelen: dual sim in iPhone 7?

Nieuwe foto’s van wat onderdelen voor de iPhone 7 zouden zijn, tonen een ongewone verandering: ruimte voor niet een, maar twee simkaarten. Dit zou de volgende iPhone in staat stellen om twee mobiele netwerk tegelijk te gebruiken voor oproepen en/of data.

De foto’s komen van het Chinese reparatiebedrijf Rock Fix en tonen naast een tray voor twee simkaarten ook schermen in 4,7- en 5,5-inch formaat, een dual camera en flashopslag met een capaciteit van 256GB.

Rock Fix is geen bekende bron en het is daarom moeilijk te schatten of het een valide lek is. Vast staat dat Apple nooit over dual sim heeft gerept en dat het in Europa of de Verenigde Staten geen belangrijke functie is. In opkomende economieën is het gebruik van meerdere simkaarten wel ingeburgerd en Apple richt zich de laatste tijd ook op China en India. Dat maakt het gerucht niet compleet ongeloofwaardig.

Via: Engadget (klik/tap voor groter).

Apple onthult de iPhone 7 naar verwachting in september. Het ontwerp van de smartphone lijkt naar verluidt op dat van de iPhone 6s, met als enige verschil minder aanwezige antennebanden op de achterkant. Daarnaast is de iPhone 7 waarschijnlijk stof- en waterdicht, komt de minijack te vervallen en krijgt de telefoon een camera met dual-lens. Mogelijk blijft dat laatste beperkt tot de 5,5-inch iPhone 7 Plus.

De meest actuele geruchten spreken over een drukgevoelige home-knop die niet langer mechanisch is en een nieuwe, donkerblauwe kleur. Wat er precies van die geruchten klopt, weten we in september als Tim Cook de iPhone 7 op het podium onthult.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gelekte onderdelen: dual sim in iPhone 7?
Sluiten