Gelekte onderdelen: dual sim in iPhone 7?

17 reacties

Nieuwe foto’s van wat onderdelen voor de iPhone 7 zouden zijn, tonen een ongewone verandering: ruimte voor niet een, maar twee simkaarten. Dit zou de volgende iPhone in staat stellen om twee mobiele netwerk tegelijk te gebruiken voor oproepen en/of data.

De foto’s komen van het Chinese reparatiebedrijf Rock Fix en tonen naast een tray voor twee simkaarten ook schermen in 4,7- en 5,5-inch formaat, een dual camera en flashopslag met een capaciteit van 256GB.

Rock Fix is geen bekende bron en het is daarom moeilijk te schatten of het een valide lek is. Vast staat dat Apple nooit over dual sim heeft gerept en dat het in Europa of de Verenigde Staten geen belangrijke functie is. In opkomende economieën is het gebruik van meerdere simkaarten wel ingeburgerd en Apple richt zich de laatste tijd ook op China en India. Dat maakt het gerucht niet compleet ongeloofwaardig.

iphone-7-dual-sim-leak
Via: Engadget (klik/tap voor groter).

Apple onthult de iPhone 7 naar verwachting in september. Het ontwerp van de smartphone lijkt naar verluidt op dat van de iPhone 6s, met als enige verschil minder aanwezige antennebanden op de achterkant. Daarnaast is de iPhone 7 waarschijnlijk stof- en waterdicht, komt de minijack te vervallen en krijgt de telefoon een camera met dual-lens. Mogelijk blijft dat laatste beperkt tot de 5,5-inch iPhone 7 Plus.

De meest actuele geruchten spreken over een drukgevoelige home-knop die niet langer mechanisch is en een nieuwe, donkerblauwe kleur. Wat er precies van die geruchten klopt, weten we in september als Tim Cook de iPhone 7 op het podium onthult.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  LT Barclay

  Ik geloof niet dan Apple dualsim gaat toepassen. Ik denk eerder dat de simtray in zijn geheel gaat verdwijnen.

 • Profielfoto
  vioolboeffie

  In Japan had je 10 jaar geleden telefoons zonder sim maar met 2 nummers(prive/zakelijk). Dit kan volgens mij via provider. Zou wel heel handig zijn.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  van 256GB

  Zeg maar tot 256GB , Apple zou zich er nog steeds niet voor schamen om die miezerige 16GB als startmodel aan te bieden…

  Wel laten we hopen op dual sim, momenteel 2 iphones op zak
  1 prive en 1 werk, dat werk echt niet lekker.

  En momenteel kampen ze met serieuze netwerkproblemen:(

 • Profielfoto
  J-P-H

  Sim voelt zo 2006… Graag afschaffen

 • Profielfoto
  MEEUW

  Dual sim, graag! Kan werk en prive in 1 telefoon maar toch scheiden

  Maar kunnen we hieruit concluderen dat als er geen innovatie is dual camera, dual sim, en dual flash :)? What’s next ?:P

 • Profielfoto
  FFH

  @Meeuw

  Dual Accu:P

 • Profielfoto
  SvS

  Gaat ècht niet gebeuren, dat hele Dual Sim verhaal. Pas wilde Apple nog van SIM af. Ik kan me daarom niet voorstellen dat ze het tegenovergestelde toepassen. Wat misschien wel handig zou zijn, is interne SIM voor provider naar keus (altijd te swtichen na contractduur). En dan de optionele 2e SIM plaatsen in huidige gleufje voor mensen die Dual Sim zouden willen.

  Dual battery is beter!:grin:

 • Profielfoto
  knekkie

  Waarom geen SD tray voor geheugen uitbreiding en gemakkelijke snelle (platform onafhankelijke) data uitwisseling tussen devices.

  Apple genoeg geld verdienen door de iPhone per model andere features mee te geven. Dat doen ze nu al met de betere camera en een groter scherm in de duurdere modellen.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Hm, vorig jaar schreef OMT nog iets anders

 • Profielfoto
  Spam

  Tuurlijk dual SIM…not!

 • Profielfoto
  steveb

  ik geloof eerder dat sim verdwijnt
  binnen afzienbare tijd wordt het sim in nfc of multi sim

 • Profielfoto
  Mohamed Chaoui

  Een ingebouwde sim ok, maar een dual sim zie ik echt niet gebeuren. Apple wil juist af van simkaarten. Alle extra ruimte willen ze benutten.

 • Profielfoto
  Marijn100

  Als je goed kijkt zie je in de simtray ook pinnetjes voor een micro-sd. Apple gaat dat nooit doen. Die is dus fake (:

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik mis de komkommer in dit nieuwsbericht….Apple is (iets te lang) bezig met Sim-loos, providers sorteren voor op fixed userprice (gebaseerd op gebruiksverleden zodat het verdienmodel nog enigszins rendabel kan worden) en het lekker maken met 5G, zodat volledige immersie met media binnen bereik (haha) gaat komen. Waar het eindigt is dan weer afhankelijk van de dataverslaving van de gemiddelde gebruiker, de universele medewerking van mediafabrikanten en de bereidheid om de investeringen budgettair een plek te geven. Ik voorzie daarbij wel het ineenstorten van de acteurs-sterrenstatus, omdat dit niet meer gebaseerd zal zijn op grote rollen in grote producties (met een groot salaris), maar op het aantal volgers dat bereid is 0,003 cent per episode neer te tellen.

 • Profielfoto
  puccini

  @Marijn100
  Jij bent blijkbaar goed op de hoogte wat Apple wel en niet gaat doen :confused:

 • Profielfoto
  macha

  Ziu toch wel armoe zijn als apple doorgaat met hetzelfde design. Kan die Ives niet s een exht sharp design opleveren? De iphone 6 is nou niet bepaald mooi om te zien. Die ronde homeknop blijft lelijk.

 • Profielfoto
  SvS

  Ziu toch wel armoe zijn als apple doorgaat met hetzelfde design. Kan die Ives niet s een exht sharp design opleveren? De iphone 6 is nou niet bepaald mooi om te zien. Die ronde homeknop blijft lelijk.

  Euh, ik vind het juist mooi, dat Apple ronde knop hanteert. Past ook bij iOS. Ik vind die rechthoekige bij Android nou zelf niet mooi met ‘huis’ en ‘retour’ knopjes ernaast.
  Maar verder van het behuizing mogen ze ook wat sjieker designen, ja, dat vind ik zelf ook.