‘Geen nieuwe hardware op WWDC 2016’

48 reacties

Over een week geeft Tim Cook om 19:00 Nederlandse tijd het startsein voor WWDC 2016. Ondanks geruchten over nieuwe MacBooks, een Thunderbolt Display en AirPorts kan het voor iedereen die op nieuwe hardware hoopt wel eens vies tegenvallen.

Volgens scooptijger Mark Gurman hoeven we niet op nieuwe hardware te rekenen. Gutman zegt dat Apple zich volledig gaat richten op zijn vier besturing­systemen: iOS 10, MacOS, watchOS 3 en tvOS 10.

Nieuwe hardware later dit jaar

Gurman staat bekend als zeer goed geïnformeerde bron en stapte onlangs over van 9to5Mac naar Bloomberg. Dat weerhoudt hem echter niet van het berichten over Apple’s plannen. Zo stelt hij zeker te zijn dat een MacBook Pro met Touch ID en OLED-strip in plaats van functietoetsen later dit jaar komt en dat de iPhone 7 waterproof zal zijn en geen minijack bevat. Dit is in lijn met eerdere geruchten. Over een nieuw Thunderbolt Display of AirPorts zei hij tijdens zijn verschijning in de Jay and Farhad Show niets.

Veel vernieuwing in software

Apple heeft tijdens WWDC 2016 de tijd waarschijnlijk hard nodig voor de nieuwe functies in iOS 10 en MacOS. Het is vrijwel zeker dat Siri naar de Mac komt en dat Apple Music een grote maker-over krijgt met een donkere lay-out. Gurman voegt daar nog aan toe dat geld overmaken via iMessage in iOS 10 en OS X 10.12 mogelijk wordt, de foto’s-app ondersteuning krijgt voor het annoteren van foto’s en dat Siri eindelijk open gaat met een SDK voor ontwikkelaars. De naam MacOS zou een zekerheidje zijn.
wwdc2016-zaal-16x9
WWDC 2016 vindt plaats van 13 tot en met 17 juni in San Francisco. De Keynote met presentatie van de nieuwe besturingssystemen is maandag 13 juni om 19:00u Nederlandse tijd. OMT doet uiteraard live verslag.

Reacties

48 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Laten we hopen voor Apple dat dit niet klopt want mensen die al bijna een jaar op een MacBook Pro upgrade zitten te wachten zullen een bom bij Apple naar binnen gooien.:lol:
  Ze trippen al jaren al onze grafische kaarten uit de machines en nu moeten we het doen met die basis Intel geïntegreerde dingen, zelfs in Pro machines en nu zouden we ook nog extra moeten wachten omdat Intel hun processors nog niet klaar heeft.

 • Profielfoto
  wensink

  Dit zou behoorlijk teleurstellend zijn. Het enige waar ik naar uitkeek deze keynote is de nieuwe hardware..

 • Profielfoto
  Hidde Collee

  Wat is annoteren?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Zeer zware teleurstelling. Had gehoopt het nieuwe model voor m’n studies te kunnen kopen.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik zat te wachten op een nieuwe time capsule
  Nu wordt het waarschijnlijk een qnap nas of eentje van synology
  Ik hoop dat nuance eindelijk zijn spraakherkenning software ook in het Nederlands uitbrengt voor osx. Anders moet ik maar een Windows licentie aanschaffen

  Door een nieuwe versie van iOS 10 aantekondigen wordt mijn ipad4 alleen maar trager

  Een gemiste kans voor Apple.

 • Profielfoto
  Edwin

  Als alle OS besturingssystemen met een kleine letter worden geschreven hoop ik dat het macOS gaat worden zonder hoofdletter.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat is annoteren?

  .
  Dat wat Apple in Voorvertoning heeft gesloopt en dingen die 3rd party apps van 4,- veel beter kunnen dan Apple zelf.
  Aantekeningen maken op documenten en screenshots.

 • Profielfoto
  gipsman

  @shmoo @annoteren
  Dus niet dat je captions toe kunt voegen/weergeven aan/in de Photos app in iOS10?

 • Profielfoto
  Zwollywood

  #€&[email protected]() Ze flikken het dan toch. Als dit waar is, is dat zo zuur. Wacht al een jaar op de upgrade van de macbook pro. Eerst zou ie misschien voorop jaar september/oktober komen, toen misschien in maart daarna zou het zeker in juni zijn, nu dus, zouden de dan echt nóg langer gaan wachten. Het is voor mij nu ook zonde om na zo lang te wachten dan alsnog de oude te kopen…

 • Profielfoto
  koen

  Het is ook nooit goed hè…

 • Profielfoto
  Shmoo

  @shmoo @annoteren
  Dus niet dat je captions toe kunt voegen/weergeven aan/in de Photos app in iOS10?

  .
  Mogelijk maar ik zie niet waar dit echt een voordeel kan hebben buiten de Foto’s app om. Annotaties zitten meestal op de foto zelf, captions zijn veel meer een bijschrift tot een foto. Daar heb je in de Foto’s app zelf niet zo veel aan lijkt mij of het zou al met een of andere slideshow op de Apple TV omhoog moeten komen maar zodra je gaat exporteren of je foto’s verplaatsen zit je al heel snel met je captions data die je niet/moeilijker mee kunt nemen.

 • Profielfoto
  tomc

  Ja doei Apple, als het waar is. Heb in september een nieuwe 15-Inch MacBook pro nodig voor school maar ik betaal echt geen €2200 voor een laptop met een processor van 2 jaar oud in.
  ‘Can’t innovate anymore my ass’ – Phil Shiller.

 • Profielfoto
  Phthisicus

  Wauw ! Wat een teleurstellende reacties. Iedereen weet dat de WWDC om software draait. Ik snap niet dat je er dan van uit gaat dat er ook hardware wordt aangekondigd.

  Voor de rest mogen ze qua software ook wel een paar tandjes bij gaan zetten. Op dit moment innoveert google een heel stuk meer dan apple.

 • Profielfoto
  Eprom

  Tjonge, jonge, jonge.
  Elk jaar wéér moet je mensen uitleggen dat dit een DEVELOPERS CONFERENCE is en geen eindgebruikers keynote.:roll:

  PS. grappig om te zien dat alle negatieve reacties hierboven door 17-jarigen geplaatst zijn.

 • Profielfoto
  Zakske

  Elk jaar wéér moet je mensen uitleggen dat dit een DEVELOPERS CONFERENCE is en geen eindgebruikers keynote.

  En op een “developers conference” kondigde Apple in het verleden wel de iPhone 4, MacBook Air & Pro, Mac Pro, AirPort Extreme & Time Capsule aan.

  Inderdaad erg vreemd dat je klanten dan toch hardware verwachten…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Bon,

  Ja het is waar, WWDC draait om software, maar dit komt toch als een vrachtwagen die over mij heen rijd over.

  Ik vind het echt heel zuur. Want ik zit ook te wachten op een upgrade, en net zoals Tomc wil ik geen 2000€ + uitgeven aan een Macbook Pro met de hardware van 2j oud er in.

  Aan de andere kant, ik blijf hopen, het is ook niet de eerste keer dat ze nieuwe hardware op WWDC laten zien… Ok, dat is wel geleden van 2013 (Mac Pro) of 2012 (Macbook Pro Retina). Maar goed, het is niet omdat ze nieuwe hardware voorstellen dat ze ook daadwerkelijk meteen beschikbaar zijn…

  Een nieuwe time capsule? Maar ik heb net één gekocht met een hdd van 3000GB, Ik hoop dat ze toch nog een beetje wachten :/

 • Profielfoto
  tomc

  @Eprom

  PS. grappig om te zien dat alle negatieve reacties hierboven door 17-jarigen geplaatst zijn

  Jammer voor Apple en ons dat er een pak 17-jarige zijn die in september beginnen met hogeschool/universiteit en dus een laptop of zelf verplicht een MacBook moeten hebben. Het lijkt me eerlijk gezegd zelf een beetje dom van Apple om niet voor september een nieuwe MBP uit te brengen. De concurrentie zal weer lachen.

 • Profielfoto
  queenfan

  Het is een developers conference, ga standaard vanuit dat software de boventoon aanvoert. Als er hardware getoond wordt is dat mooi meegenomen.

 • Profielfoto
  bassbug

  PS. grappig om te zien dat alle negatieve reacties hierboven door 17-jarigen geplaatst zijn.

  Ja vol met puisten!:evil:

  Gewoon afwachten wat er wel of nog niet komt

 • Profielfoto
  Niels

  Wat een drama weer, niet van Apple maar van iedereen die van alles verwacht/speculeert. Nog een weekje en dan weten we gewoon waar  mee komt. Nieuwe Macs zouden best logisch zijn qua timing, september is toch meestal het ‘iPhone-kwartaal’. Maar misschien loopt  wel tegen vertragingen aan ivm het nieuwe ontwerp.

 • Profielfoto
  Buzz

  Een gerucht over een developers conference zonder hardware aankondiging, en het “komt als een vrachtwagen die over mij heen rijd [sic]”.

  Nounou.

 • Profielfoto
  plonserd

  Zit niet per sé te wachten op nieuwe hardware. Benieuwd naar de nieuwe MBP’s, maar of ze nu of pas in september voorgesteld worden kan me weinig schelen. Waar ik wél op zit te wachten is die open SDK voor Siri. Zou fijn zijn om eindelijk Waze in de wagen volledig handsfree te gebruiken:)

 • Profielfoto
  ozzie X

  Die nieuwe hardware komt heus wel, alleen niet tijdens de WWDC. Staat opeens in de store of er komt nog een hardware event(-je) uit de lucht vallen een weekje later.

 • Profielfoto
  Zakske

  …open SDK voor Siri. Zou fijn zijn om eindelijk Waze in de wagen volledig handsfree te gebruiken.

  Waze is een dochterbedrijf van Google, geen idee of die – omdat Apple zo goed als alles van Google uit iOS heeft verwijderd – nog zin hebben om data met ze te delen.

  Ik denk het stiekem niet…

 • Profielfoto
  plonserd

  Met een open SDK kan Waze/Google nog steeds doen wat ze willen.. Gezien de regelmatige updates van Waze op iOS lijkt Google toch wel rekening te houden met iOS-gebruikers (hoe meer user data ze daar bijeen weten te sprokkelen hoe beter, toch?)

 • Profielfoto
  Eprom

  En op een “developers conference” kondigde Apple in het verleden wel de iPhone 4, MacBook Air & Pro, Mac Pro, AirPort Extreme & Time Capsule aan.

  Inderdaad erg vreemd dat je klanten dan toch hardware verwachten…

 • Profielfoto
  Sjurkie

  Hoop dat het niet waar is, mijn MBP is nodig aan vervanging toe en ik ga geen stokoude hardware kopen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Best gek je wordt 2 maanden hier op OMT lekker gemaakt over allerlei geruchten, zelfs geruchten die drie maal per dag veranderen van een nieuw display naar een display met een processor tot helemaal geen display.
  Allemaal prima, lekker dromen met elkaar en spannende verhalen vertellen over wat er mogelijk kan gaan gebeuren die dag …en als er dan een bericht komt over dat er mogelijk helemaal geen hardware getoond gaat worden ( iets dat al jaren niet meer voorgekomen is ) dan mogen we niet teleurgesteld zijn?
  Nee dan komen de jongens die zich drie maanden niet laten zien ineens melden dat wij achterlijk zijn en dat dit een software only conference is voor developers en doen ze net alsof een MacBook Pro lanceren op een developers conference hetzelfde is als met je kleren aan in de sauna gaan zitten.
  .
  Ik bedoel als Apple hier geen hardware toont geloof mij maar dat media over de hele wereld er over zullen schrijven en dat Apple met hele geweldige nieuwtjes in OS X en iOS moet komen om deze dag nog positief te laten afsluiten.
  Ik kan mij niet voorstellen dat Siri voor Mac en iOS darkmodes het gaan doen terwijl een weekje geleden Google met spulletjes is gekomen waar we nu nog steeds over praten.

 • Profielfoto
  koen

  Ook dit is natuurlijk maar een gerucht:grin:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Precies ja.. Gelukkig wel!

 • Profielfoto
  Roko

  Ik ben vooral benieuwd naar de nieuwe Swift ?

 • Profielfoto
  Spam

  Als dit de enige vernieuwingen zijn in iOS dan wordt het niet echt soannend. Wanneer gaat Apple eens NFC tagging toevoegen? Of Apple Pay in NL? Of met 16:9 verhouding fotograferen? Pfff

 • Profielfoto
  Mr Macintosh

  Ik zat te wachten op een nieuwe time capsule
  Nu wordt het waarschijnlijk een qnap nas of eentje van synology

  Wees blij! Met een QNAP en zéker met een Synology, maak je een véél betere keuze dan een met TimeCapsule. Ook al kwam er een nieuwe, ik zou er niet voor kiezen.

 • Profielfoto
  D3nn3y

  Ja die nieuwe MacBook pro’s moeten toch wel komen. Uitstellen en uitstellen. Verkopen zakken met 40%. Ja geen wonder want iedereen wacht ivm de nieuwe hardware.. (Sprak iemand in de store en die gaf aan dat ze veel mensen tegen kwamen die wachten op de nieuwe pro). Wat we wel kunnen doen is via het feedback formulier feedback sturen. Als iedereen die hier ” zeurt” dat nou even doet dan zien ze dit bij Apple ook een keer. De concurrentie (Asus, Lenovo en Dell) hebben momenteel wel al nieuwe hardware in de laptops. Maar waarom zou Apple al de MacBook in productie hebben genomen (mochten de gelekte afbeeldingen kloppen) om ze dan pas eind Q4 te gaan presenteren? ? hoop met Q4 fiscale jaar en dus voor ons Q2 en dus tijdens WWDC. Mensen die zeggen dat het een ontwikkelaars conferentie is zouden eens moeten kijken naar welke producten er allemaal bekend zijn gemaakt!

 • Profielfoto
  no_poo

  Augustus mag ook, maar oktober-november zou echt schandalig laat zijn. Nu die processors beschikbaar zijn is er geen ander excuus om de MacBooks niet uit te brengen, zeker aangezien ze in feite sinds 2014 niet meer fatsoenlijk geüpdatet zijn.

 • Profielfoto
  Buzz

  …en als er dan een bericht komt over dat er mogelijk helemaal geen hardware getoond gaat worden ( iets dat al jaren niet meer voorgekomen is ) dan mogen we niet teleurgesteld zijn?

  In 2015 en 2014 was er geen nieuwe hardware. In 2013 werd een tipje van de sluier van de nieuwe Mac Pro onthuld, maar die was toen nog lang niet af. Dus het is juist wel jaren geleden dat het is voorgekomen dat er nieuwe hardware werd geïntroduceerd op een WWDC.

  Als er nieuwe Mac Pro, MacBook Pro of Display hardware nu beschikbaar zou zijn, dan introduceerden ze die wel op WWDC of in de weken eromheen. Duurt het langer, dan betekent dat gewoon dat het nog niet af is. Zo moeilijk is het niet om Apple te lezen.

 • Profielfoto
  ajschot

  Lang leven Hackintosh! Kun je zelf je hardware uitkiezen (mits compatible)

  Alleen als Apple niet met nieuwe hardware komt koopt op een gegeven moment ook niemand software meer… door switch naar Microsoft en Android, geen AppStore meer… geen inkomsten meer, einde Apple.
  Maar ja dat duurt nog wel even ze hebben nog een buffer…

 • Profielfoto
  Simlock

  Haha… Volgens mij hoef je nooit meer iets nieuws te verwachten bij Apple.

 • Profielfoto
  snipper

  Allemaal prima, lekker dromen met elkaar en spannende verhalen vertellen over wat er mogelijk kan gaan gebeuren die dag …en als er dan een bericht komt over dat er mogelijk helemaal geen hardware getoond gaat worden ( iets dat al jaren niet meer voorgekomen is ) dan mogen we niet teleurgesteld zijn?
  Nee dan komen de jongens die zich drie maanden niet laten zien ineens melden dat wij achterlijk zijn…

  Ik moest wel een beetje lachen om het drama hier. Die ‘overreden door een vrachtwagen’ was ook goed! ?

  Mensen willen elke dag wat nieuws over Apple lezen en waar vraag is.. ontstaat aanbod. Dat heeft alleen niets met de realiteit te maken. Lees maar eens een (paar) jaar terug en kijk hoeveel % van de geruchten is uitgekomen.

  Als het niet lukte om de MBPs te updaten, intussen genoeg winst te blijven maken en intussen de kwaliteitsnormen te handhaven, stelt Apple dat gewoon uit, al dreigt de hele fanbase op ‘de concurrentie’ over te stappen.

  Je kan je afvragen in hoeverre Apple’s MPBs concurrenten hebben want bestaande gebruikers stappen in het algemeen niet graag over op een ander OS. En dan druk ik het heel netjes uit. De jongsten wat meer vanwege de Apple-merk-status, de rest omdat ze vergroeid zijn met de GUI.

  De (desktop) Mac Pro klanten hebben IMHO meer reden tot dramatische uitspraken. De Mac Pro heeft een onhandig model gekregen na jaren van totale verwaarlozing. Ook daarna zijn er nauwelijks updates, er wordt steen en been geklaagd over hardware opties en je leest hooguit ‘nieuwtjes’ over problemen met OS updates.

 • Profielfoto
  polansky

  Wauw ! Wat een teleurstellende reacties. Iedereen weet dat de WWDC om software draait.

  .
  Zonder nieuwe hardware wordt innovatie op het gebied van software ook ondermijnd. De grafische kwaliteiten van een Mac vallen al zo tegen en de processor in je MBP is bijna 2 jaar oud.

  Maar je verwacht wel dat software developers nog geïnteresseerd blijven in een systeem dat nauwelijks nog geupdate wordt door Apple. Hoe serieus neemt Apple haar computerdivisie eigenlijk nog?

  Een software ontwikkelaar kijkt ook naar de lange termijn en als Apple haar hardware laat versloffen betekent dat, dat Apple geen echte interesse meer heeft in het produceren van hardware en daarmee voor de lange termijn software developers gaat verliezen omdat een ander systeem rendabeler kan zijn of worden om voor te gaan programmeren.

 • Profielfoto
  pin

  Wie zegt dat zij Hardware moeten tonen tijdens de keynote? Ze kunnen ook een skylake processor in de MBPs steken en op de website lanceren. De geruchten wijzen op designveranderingen tegen het einde van het jaar (de vraag is of dit het kalenderjaar of financieel jaar van Apple betekent).

  Ik ben hoopvol dat ze met een lichte update komen en in oktober met iets groots.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Een gerucht over een developers conference zonder hardware aankondiging, en het “komt als een vrachtwagen die over mij heen rijd [sic]”.

  Nounou.

  Nou,nou? Watteke met touw…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Precies toch veel betwetertjes hier, Ik ben het eens met Shmoo, Vele Apple liefhebbers zijn hier al enige weken/maanden aan het speculeren over nieuwe hardware en waarmee Apple wel (of niet) mee zou kunnen afkomen. En dan komen er hier mensen reageren die ik op nog geen enkel artikel iets heb zien plaatsen een beetje de grote uithangen…

  Ik dacht dat als je van iets liefhebber was, dat het fijn was om met “likeminded” mensen je verwachtingen of ervaringen of wat dan ook te delen.

  Maar als ik de “tegenreacties” hier zie dan moet ge bijna schrik hebben om hier nog iets te plaatsen, want je word alleen maar afgebroken, of belachelijk gemaakt.

  Nu, niet dat ik heel erg verstomd sta hé, de mensen in deze wereld tegenwoordig.

  Iets kapot maken is natuurlijker makkelijker dan iets opbouwen.

  Hoe dan ook, ben ik blij dat er nog een paar mensen, (O.a. Shmoo) toch nog een beetje dezelfde richting denken, samen met hier en daar nog een enkeling tussen.

  “Buzz” bv. Die een klein deeltje van mijn reactie citeert komt af met een reactie als “Nounou”. Wat moet ik daar nu in godsnaam van maken?

  Is dat het enige dat je bij gebleven is van mijn reactie misschien?

  Hoe dan ook, de laatste tijd is dit forum net ietsje minder fijn geworden door al deze reacties waarvan je denkt: Man, niets beter te doen?

  Enfin, Benieuwd of er iemand ook eens in positieve zin kan reageren, anders kan je het misschien beter voor jezelf houden?

  Oh trouwens, Ik ben niet 17 maar 30j…:-) Suc6!!

 • Profielfoto
  Buzz

  DBCreations: Eerst voel je je door een vrachtwagen overreden, dan afgebroken en belachelijk gemaakt. Je hebt wel een talent voor overdrijven, niet?

  In de wereld komt het nu eenmaal voor dat verschillende mensen een verschillende mening hebben over hetzelfde onderwerp. Zo ook onder de mensen op dit forum. Ik en sommige anderen laten alleen maar weten dat we sommige reacties, waaronder die van jou, nogal overdreven vinden. Dat komt waarschijnlijk doordat we andere ervaringen en andere verwachtingen hebben. Erger dan dat is het niet. Dus laat je niet gek maken. Er staan hierboven ook genoeg “like minded” reacties met die van jou.

  Het zou een raar forum zijn als we onder zo’n nieuwsbericht als hierboven alleen maar reacties met één soort mening zouden mogen plaatsen, niet?

  Ik ben ook wel iemand die erg nieuwsgierig is naar waar Apple op hardware gebied mee gaat komen. 99% van de mensen kan dat al geen bal schelen. Maar dit nieuwe gerucht komt voor mij niet als een verassing. Vorig jaar en het jaar daarvoor maakten we precies hetzelfde mee in de weken voor de WWDC. Geruchten die opgeklopte verwachtingen opwekten, die 1 of 2 weken van tevoren weer door een nieuw gerucht, of op de WWDC keynote zelf, teniet werden gedaan.

  Zie bijvoorbeeld hier wat betreft de hardware verwachtingen de afgelopen 2 jaar:
  http://www.onemorething.nl/2015/06/zo-goed-als-zeker-nieuwe-apple-tv-niet-tijdens-wwdc/
  http://www.onemorething.nl/2014/06/wwdc-2014-de-actuele-en-realistische-verwachtingen/

 • Profielfoto
  DBLCreations

  DBCreations: Eerst voel je je door een vrachtwagen overreden, dan afgebroken en belachelijk gemaakt. Je hebt wel een talent voor overdrijven, niet?

  In de wereld komt het nu eenmaal voor dat verschillende mensen een verschillende mening hebben over hetzelfde onderwerp. Zo ook onder de mensen op dit forum. Ik en sommige anderen laten alleen maar weten dat we sommige reacties, waaronder die van jou, nogal overdreven vinden. Dat komt waarschijnlijk doordat we andere ervaringen en andere verwachtingen hebben. Erger dan dat is het niet. Dus laat je niet gek maken. Er staan hierboven ook genoeg “like minded” reacties met die van jou.

  Het zou een raar forum zijn als we onder zo’n nieuwsbericht als hierboven alleen maar reacties met één soort mening zouden mogen plaatsen, niet?

  Ik ben ook wel iemand die erg nieuwsgierig is naar waar Apple op hardware gebied mee gaat komen. 99% van de mensen kan dat al geen bal schelen. Maar dit nieuwe gerucht komt voor mij niet als een verassing. Vorig jaar en het jaar daarvoor maakten we precies hetzelfde mee in de weken voor de WWDC. Geruchten die opgeklopte verwachtingen opwekten, die 1 of 2 weken van tevoren weer door een nieuw gerucht, of op de WWDC keynote zelf, teniet werden gedaan.

  Zie bijvoorbeeld hier wat betreft de hardware verwachtingen de afgelopen 2 jaar:
  http://www.onemorething.nl/2015/06/zo-goed-als-zeker-nieuwe-apple-tv-niet-tijdens-wwdc/
  http://www.onemorething.nl/2014/06/wwdc-2014-de-actuele-en-realistische-verwachtingen/

  Kijk, zo een antwoord is al pakken beter dan die “Nounou” van jou.

  Nu communiceren we namelijk. Overdrijven doe ik niet, als ik zeg dat het aankomt alsof ik overreden word door een vrachtwagen is dat ook niet meer dan een woordspeling, erger dan dat is het ook niet;-)

  Verder kan je toch niet ontkennen dat er hier soms wel mensen belachelijk gemaakt word. Wat maakt het bv uit of je nou 17 bent of 45j? Een mening is een mening en zoals je zegt, heeft ieder zijn eigen mening wel, maar waarom moet men dan afkomen met

  “PS. grappig om te zien dat alle negatieve reacties hierboven door 17-jarigen geplaatst zijn.”

  Waar slaat dat allemaal op? Wat maakt het uit? Dat bedoel ik dus met belachelijk gemaakt worden of wat dan ook. Tenzij je dit normaal vind natuurlijk. Ik alvast niet.

  Zoals ik al zei, of iemand nu 17j is of gelijk welke leeftijd, maakt toch niets uit?

  Nee, liever iemand proberen ongemakkelijk te laten voelen, dat is veel leuker blijkbaar.

  Ik weet ook wel goed genoeg dat andere mensen meningen hebben en andere verwachtingen, maar die kan je ook gewoon uiten. Je hoeft daarvoor niet iemand in het belachelijke te trekken. Iets wat je met je eerste zin naar mij toe trouwens weer probeert:

  “DBCreations: Eerst voel je je door een vrachtwagen overreden, dan afgebroken en belachelijk gemaakt. Je hebt wel een talent voor overdrijven, niet?”

  Wel, als jij vind dat ik overdrijf dan is dat maar zo.

  En dan nu maar gewoon proberen op een normale manier te communiceren. Want het zou idd een raar forum zijn mocht er maar één soort mening geplaatst worden.

  WWDC, ja, het is een developers conference. Maar ik denk dat er ook velen zitten te wachten op een goeie Mac Pro update of een Macbook pro update. En laat idd wel wezen dat een nieuw Apple display ook van harte welkom zou zijn…

  Het is al eerder gebeurd dat er hardware werd gepresenteerd op de WWDC en omdat de Apple computers dringend een update nodig heeft kijken er dan ook velen daar naar uit.

  Sommige mensen kunnen blijkbaar moeilijk begrijpen dat het idd een teleurstelling is dat er dan geen hardware updates zouden worden getoond. Ik heb alvast nood aan een nieuwe Mac Pro. Heb zeker geen zin om een 3j oude te kopen. Dan moet ik eerder uit kijken naar de iMac maar dat zie ik niet meteen zitten.

  Nu, een Mac Pro update is natuurlijk heel onwaarschijnlijk, maar bon, dromen mag:-)

 • Profielfoto
  Buzz

  Sorry hoor, maar door een vrachtwagen overreden worden vergelijken met het nog even langer moeten wachten op het nieuwste model computer is geen woordspeling, het is het tot een nieuwe kunstvorm proberen te verheffen van het overdrijven. Ik moest daar wel om lachen. Maar het is volgens mij ook logisch dat op dat soort overdrijvingen dan ook niet altijd even subtiele tegenreacties volgen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Sorry hoor, maar door een vrachtwagen overreden worden vergelijken met het nog even langer moeten wachten op het nieuwste model computer is geen woordspeling, het is het tot een nieuwe kunstvorm proberen te verheffen van het overdrijven. Ik moest daar wel om lachen. Maar het is volgens mij ook logisch dat op dat soort overdrijvingen dan ook niet altijd even subtiele tegenreacties volgen.

  oei, dan ga ik lessen moeten nemen van jou in woordspeling, vooruit dan maar. Ik ben blij dat ik je heb kunnen laten lachen!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Maar het is volgens mij ook logisch dat op dat soort overdrijvingen dan ook niet altijd even subtiele tegenreacties volgen..

  Dus het is wel degelijk zo dat je enkel die ene zin bijgebleven is en dat je je dus daarop verder baseert, zegt ook veel over jou anders. Dan spreekt da van overdrijven zeg :/