Facebook Messenger lost emoji-mis­ver­stan­den op

8 reacties

Facebook heeft zijn Messenger voorzien van 1500 nieuwe emoji. Het sociale netwerk wil hiermee emoji-mis­ver­stan­den uit de wereld helpen. De emoji zien er op alle platforms hetzelfde uit, bij standaard emoji is dat niet zo en dat leidt soms tot miscommunicatie.

De emoji zijn er in verschillende huidskleuren en leggen met ‘Girl Power’ de focus op diversiteit. Zo is een politieagent, surfer of jogger niet standaard meer mannelijk en kan er een vrouwelijke variant gekozen worden.

iOS had al de beschikking over emoji met verschillende huidkleuren, maar bepaalde Android-versies en het web nog niet. Omdat de Facebook-emoji er op alle platforms hetzelfde uitzien, wordt het voor iedere Messenger-gebruiker mogelijk om huidkleuren te selecteren.

fb-vs-ios
Standaard iOS-emoji (links) en Facebook-emoji (rechts) – Klik/tap voor groter.

Maar ik vind ze echt heel lelijk…

De nieuwe emoji vervangen de standaard iOS-emoji binnen Messenger, zelfs als je ze via het iOS-toetsenbord typt. Zie je de emoji liever zoals Apple ze gemaakt heeft? Ga dan in Messenger naar Instellingen > Foto’s en Media > Messenger-emoji en schakel ze daar uit. Als je ze wel blijft gebruiken, kies je daar ook de standaard huidskleur.

fb-girlpower

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat vindt Sylvana Simons er van heeft OMT dat niet gecontroleerd?

 • Profielfoto
  yasser

  Zelfs na de laatste update heb ik deze emojis niet

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ik vind iOS en facebook versies beiden lelijk als ik dat mag zeggen. En dat gedoe met huidskleuren en geslacht is te bespottelijk voor woorden. Die dingen zijn geslachts- en rasloos en dat is nu heel gekunsteld ongedaan gemaakt waardoor er hooguit meer misverstand of onbedoeld beledigend gebruik onstaat. Volslagen doorgeslagen.

  De facebookversie is plat en dat heeft mijn voorkeur boven de gedateerde aqualook van Apple. Daar waren ze 10 jaar geleden toch al vanaf gestapt?

 • Profielfoto
  Afroman

  iOS had al de beschikking over emoji met verschillende huidkleuren, maar Android en het web nog niet.

  Volgens mij maak je hier echt een fout hoor.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  iOS had al de beschikking over emoji met verschillende huidkleuren, maar Android en het web nog niet.

  Volgens mij maak je hier echt een fout hoor.

  Ik heb het op een middenklasse Android getest en op een desktop met Windows 7. Daar waren geen mogelijkheden voor native emoji met verschillende huidkleuren. Anyway, om het kloppend te maken “bepaalde versies” toegevoegd.

 • Profielfoto
  yasser

  Weet hier iemand hoe je op facebook.com op de mac die f**king lelijke emojis uitzet?

 • Profielfoto
  Shmoo

  http://emojipedia.org/delivery-truck/
  .
  Waar komt dat Facebook vrachtwagentje toch vandaan..
  #inspiratie

 • Profielfoto
  Shyos

  Weet hier iemand hoe je op facebook.com op de mac die f**king lelijke emojis uitzet?

  Je simpelweg afmelden bij facebook.