Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 juni 2016
Leestijd: 1 minuut

Facebook Messenger lost emoji-mis­ver­stan­den op

Facebook heeft zijn Messenger voorzien van 1500 nieuwe emoji. Het sociale netwerk wil hiermee emoji-mis­ver­stan­den uit de wereld helpen. De emoji zien er op alle platforms hetzelfde uit, bij standaard emoji is dat niet zo en dat leidt soms tot miscommunicatie.

De emoji zijn er in verschillende huidskleuren en leggen met ‘Girl Power’ de focus op diversiteit. Zo is een politieagent, surfer of jogger niet standaard meer mannelijk en kan er een vrouwelijke variant gekozen worden.

iOS had al de beschikking over emoji met verschillende huidkleuren, maar bepaalde Android-versies en het web nog niet. Omdat de Facebook-emoji er op alle platforms hetzelfde uitzien, wordt het voor iedere Messenger-gebruiker mogelijk om huidkleuren te selecteren.

Standaard iOS-emoji (links) en Facebook-emoji (rechts) – Klik/tap voor groter.

Maar ik vind ze echt heel lelijk…

De nieuwe emoji vervangen de standaard iOS-emoji binnen Messenger, zelfs als je ze via het iOS-toetsenbord typt. Zie je de emoji liever zoals Apple ze gemaakt heeft? Ga dan in Messenger naar Instellingen > Foto’s en Media > Messenger-emoji en schakel ze daar uit. Als je ze wel blijft gebruiken, kies je daar ook de standaard huidskleur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Facebook Messenger lost emoji-mis­ver­stan­den op
Sluiten