Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 juni 2016

Evernote beperkt gratis versie en verhoogt prijzen

Evernote heeft grote veranderingen in zijn abonnementen doorgevoerd. Voortaan hebben gebruikers van de gratis versie ook de mogelijkheid om notities met een code of Touch ID te beveiligen. Op andere vlakken wordt de gratis versie beperkter.

Zo synchroniseert de gratis versie van de notities-dienst voortaan maximaal twee apparaten. Voorheen konden alle versies een onbeperkt aantal apparaten synchroniseren. De prijzen gaan ook omhoog.

De prijs van Evernote Plus gaat met tien euro omhoog en komt uit op 29,99 euro per jaar, voorheen was dit 19,99. Evernote Premium krijgt een verhoging van 20 euro en gaat van 39,99 naar 59,99 euro per jaar. De functies van de Plus- en Premium-versie zijn onveranderd. Evernote zegt de prijsverhoging door te voeren om de continutiet van de software te kunnen garanderen zonder advertenties of data te verkopen.

Evernote heeft het al enige tijd moeilijk. Vorig jaar moest de start-up -die met grote hoeveelheden durfkapitaal gefinancierd werd- de buikriem aanhalen en een groot aantal van zijn apps en extensies schrappen. Daarnaast annuleerde Evernote zijn jaarlijkse conferentie en ontsloeg 18 procent van zijn personeel. Apple’s notities-app heeft sinds kort de mogelijkheid om notities uit Evernote te importeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Evernote beperkt gratis versie en verhoogt prijzen
Sluiten