Effie voor Apple: effectiefste campagne ter wereld

4 reacties

Apple heeft een gouden Effie binnengesleept. De Shot on iPhone campagne van het bedrijf uit Cupertino en zijn reclamebureau’s TBWA\Media Arts Lab en OMD was volgens de vakjury de meest effectieve wereldwijde campagne van 2016.

De prestigieuze reclameprijs werd vorige week in New York uitgereikt. Apple startte de campagne -met daarin wereldwijd de mooiste foto’s gemaakt met de iPhone- in 2015 en zette deze dit jaar voort met de iPhone 6s.

Naast een ‘World Gallery’ op Apple’s website waren de indrukwekkende foto’s ook op billboards en in Apple Stores te zien. De foto’s en video’s werden overigens niet in opdracht van Apple gemaakt, het bedrijf zocht ze zelf bij elkaar en vroeg makers of het werk in de campagne gebruikt mocht worden.

shoton6billboad-16x9
Shot on iPhone Billboard in Nashville, Tennessee (VS).

Er is ook Nederlandse werk te zien: een video van een vogelzwerm in Utrecht en een foto die door een Nederlander in het buitenland gemaakt werd. Vorig jaar viel de campagne ook al in de prijzen, toen ontving Apple een Cannes Lions-awards voor effectiefste outdoor-campagne.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Het is dan ook een mooie campagne.

 • Profielfoto
  Afroman

  Erg mooie en simpele campagne. Ik kan wel genieten van mooie beelden. Maar men moet niet vergeten dat er best behoorlijk veel nabewerking zit en bij sommige shots ook op de fotosessie zelf ook veel wordt gedaan met belichting en flitsers. (net als met echte fotografie overigens).

  Maar blijft een mooie campagne.

 • Profielfoto
  Kees123

  Vond het ook een erg mooie campagne, daar ik zelf veel met mobiele fotografie bezig ben. Toch vind ik het jammer dat we dit soort dingen in Nederland niet terug zien. Je wordt dood gegooid met Samsung advertenties, maar Apple ho maar..

  Overigens hoop ik enorm op een revolutionaire sprong in camera kwaliteit dit jaar. Laat de iPhone camera maar weer de beste zijn, dat waren leuke tijden om prachtige foto’s te nemen en mensen te verbazen dat het afkomstig was van een iPhone.

 • Profielfoto
  koen

  *Grouphug*:cool: