Dropbox introduceert snelle scanfunctie

4 reacties

Dropbox heeft zijn app uitgebreid met een nieuwe scanfunctie. De app laat je nu met de camera van je iPhone snel een document scannen en opslaan. Dropbox zorgt automatisch voor een juiste uitsnede en trekt het document recht.

De functie is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers en voor zakelijke abonnees is ook een OCR-functie die gescande documenten doorzoekbaar maakt. Scans kunnen als PDF of PNG opgeslagen worden.

Een of meerdere documenten

Scannen kan vanuit de Dropbox-app door het plus-icoon middenin te drukken en te kiezen voor Document scannen. Daarna is het een kwestie van de camera richten, wachten tot de blauwe lijn de randen van het document herkent en eventueel nog wat tweaken. Het is mogelijk om een of meer documenten te scannen en de volgorde van de PDF-export aan te passen.

dropbox-scan-001
Klik/tap voor groter.

In een snelle test werkte de app prima, maar niet beter dan andere apps zoals Scanbot of Office Lens van Microsoft. Het voornaamste voordeel is dat Dropbox-gebruikers geen aparte app meer nodig hebben om te scannen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Ik gebruik inderdaad ook het genoemde ScanBot: naar mijn mening de beste scan app, vooral wegens het grote aantal ondersteunde clouddiensten, OCR na eenmalige in-app purchase, en de geweldige ‘taken-functie’ die onthoudt wat voor acties je eerder hebt gedaan (bijvoorbeeld mailen naar een bepaald adres, of uploaden in een bepaalde Dropbox- of Google Drive-map) en die dan onder één knop beschikbaar stelt.
  Ook de optie om met OCR herkende adressen of telefoonnummer automatisch in te vullen bij delen is heel handig.
  Ik scan met Scanbot (in combinatie met Workflow) m’n complete administratie.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Scannable van Evernote vind ik nog steeds het beste wat er is. En dan met name de kwaliteit van de scan. Niet zo zeer de workflow. Trekt het document recht en poetst de scan ook nog ’s heel mooi op. Scant ook naar Apple Notities.

  En…. G * R * A * T * I * S:-)

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik snap al die cloud services ook nooit. Ze zeggen in de cloud maar ondertussen staat er ook een kopie op je lokale schijf. Dus wat moet ik met deze kopie en die op hun server? Het neemt veel te veel ruimte in beslag!

 • Profielfoto
  feek

  @IcyDragon68, in toekomstige release van Dropbox, Project Infinite wordt het mogelijk “een alleen op de cloud” versie te hebben van documenten.
  Overigens wordt dit niet door iedereen met open armen ontvangen omdat blijkbaar “kernel access” noodzakelijk is.