Domper: geen nieuw Thunderbolt Display op WWDC 2016?

34 reacties

Even zag het ernaar uit dat we tijdens WWDC een nieuw Thunderbolt/USB-C Display met 5K-resolutie en ingebouwde GPU konden verwachten, maar vandaag volgt een koude douche. Reken er niet op, schrijft Rene Ritchie op iMore.

Apple gebruikt iMore wel vaker als spreekbuis en we kunnen ervan uitgaan dat dit een geplande boodschap vanuit Cupertino is om verwachtingen te temperen. Dit jaar zou het vooral over software gaan op WWDC.

Software-jaar

Of er überhaupt een nieuw Thunderbolt Display met of zonder ingebouwde grafische chip volgt is twijfelachtig. “Het klinkt cool, maar ik heb rondgevraagd en het gaat niet tijdens de WWDC Keynote of in de nabije toekomst gebeuren,” aldus Richie. Ook 9to5Mac draait nu als aan blad aan een boom en concludeert: “Apple plant een evenement dat zich vooral op software richt, volgens onze bronnen.”
wwdc2016-16x9
Verwacht dus wel iOS 10, OS X 10.12, watchOS 3 en tvOS 10, maar zeker geen nieuw Thunderbolt Display, Apple Watch 2 of nieuwe AirPorts. Stilletjes blijven we wel op nieuwe MacBooks hopen…

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  Gezien de specificaties is het niet zo’n domper meer, dat wordt toch wel te prijzig verwacht ik.

 • Profielfoto
  ajschot

  het gaat toch de laatste jaren om software? Grote update’s op de pro machines blijven al een tijd uit… Ik ben althans nog steeds blij met mijn macbookpro uit 2011 hoor.
  Hoop alleen dat er nu een slag wordt gemaakt voor wat betreft Foto’s ik werk nog steeds liever met Aperture en hoop dat deze nog wel even blijft werken….

  Voor wat betreft het Thunderbolt display, ach het zou waarschijnlijk erg duur worden en dan nog te bedenken dat het dan snel weer veroudert is het misschien ook geen geweldige investering.

 • Profielfoto
  Niels

  Fail, fail en nog eens fail! En dan vragen ze zich bij  af waarom steeds meer mensen naar de concurrent overstappen.

  Nee, je moet echt bij Apple blijven want ‘we hebben de beste hardware’. Dat die hardware 2-3 jaar achter elkaar hetzelfde blijft en mensen onderwijl toch geforceerd worden te upgraden door het OS steeds zwaarder te maken, ach ja, brengt toch geld in het laatje. En ‘we hebben de beste software’. Dat is ook al lang niet meer, na 8 beta’s zijn ze niet eens in staat een bugvrije release te leveren, laat staan een release die de boel niet brickt.

  Het wordt tijd dat  eens naar haar consumenten gaat luisteren en niet blijft teren op successen van een paar jaar geleden. De iPhone 7 gaat echt niet goed lopen met de minor upgrade (want wow kijk nu eens, we hebben twee antenne lijnen minder) en aangezien de iPhone toch wel de core van Apples inkomsten is gaat dit ze echt pijn doen. En maar goed ook, want dan gaan ze te minste weer eens echt wat doen, want dat dunner en platter hebben we nou ook allemaal wel gezien.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Wij overwegen ook al een tijdje om toch Windows uit te proberen. Voor de prijs hoeven we het niet te laten – die ligt een stuk lager -, de specs zijn beter en de software is beschikbaar voor beide platformen zonder meerkost.

 • Profielfoto
  hobbyist
 • Profielfoto
  knekkie

  Hoezo een Domper?

  Je hoeft je keuze tegenwoordig niet meer te beperken tot Apples eigen scherm aanbod? Er zijn genoeg gelikte schermen van andere merken die gewoon werken met je mac en een flinke berg geld schelen.

 • Profielfoto
  Polonium-210

  Helemaal eens met NielsDam

 • Profielfoto
  queenfan

  Het is het World Wide Developers Conference dus software en geen hardware.

 • Profielfoto
  koen

  Het wordt tijd dat  eens naar haar consumenten gaat luisteren

  Ok, ik geef het even door (mijn neef werkt bij Apple en die kent Tim weer goed). Ik denk dat ze erg blij zullen zijn met je advies, ik zal ook een goed woordje voor je doen. :evil:

 • Profielfoto
  SonofWoz

  Fail, fail en nog eens fail! En dan vragen ze zich bij  af waarom steeds meer mensen naar de concurrent overstappen.

  Waar zijn daar bewijzen van?

 • Profielfoto
  Shyos

  Fail, fail en nog eens fail! En dan vragen ze zich bij  af waarom steeds meer mensen naar de concurrent overstappen.

  Laat maar gaan, dan wordt het hier ook weer wat aangenamer. Altijd dat probleemzoekende gezanik…

 • Profielfoto
  flappah

  Ik hoop stiekem op een 15″ MBP refresh. Gewoon een refresh met Skylake erin zou voor mij al genoeg zijn om m’n late-2008MBP in te wisselen. Ik zit niet echt te wachten op fancy smancy OLED sidescreens. Is leuk natuurlijk maar een simpel CPU/GPU refresh is voor mij al voldoende.

 • Profielfoto
  Edwin

  De 1e TimeCapsule, MacBook Air 2010, iPhone 4S/5S en de iPad 2 zijn hier nog steeds in gebruik omdat de nieuwste Apple OS software hier nog steeds op gebruikt kan worden én het design nog steeds erg goed mee kan na al die jaren. Erg veel waar voor je geld.

 • Profielfoto
  Ruurd

  Ik word echt he-le-maal gestoord van elke keer weer een artikel over een of ander vaag gerucht. Misschien gewoon geen aandacht meer aan schenken want nieuwswaarde heeft het absoluut niet. Besteed je energie aan iets nuttigs denk ik dan. En wacht gewoon even af tot de WWDC keynote.

 • Profielfoto
  hobbyist

  Alleen jammer van de brakke ondersteuning. Maar als dat niet uitmaakt.. lekker Android nemen joh

 • Profielfoto
  Niels

  Laat maar gaan, dan wordt het hier ook weer wat aangenamer. Altijd dat probleemzoekende gezanik…

  Typische fanboy reactie a la ‘bevalt het je niet dan rot je maar op’

  Als mensen jaren zitten te wachten op een nieuw scherm van , dan is het wel duidelijk dat ze bij Apple niet naar haar klanten luisteren.

  Het is altijd makkelijk om met excuses te komen dat je het dan maar bij de concurrent moet gaan zoeken, maar dan spreek je jezelf als zogenaam fanboy wel heel erg tegen. Ik heb geïnvesteerd in het Apple ecosysteem, zowel hardware als software, dan is het toch wel diep triest dat je zo lang moet wachten op iets simpels als een degelijke update voor een verouderd scherm.

  Als er ook maar iemand bij Apple op zou letten op wat er in de media en gebruikerscommunity speelt, dan weten ze wat er van nieuwe producten wordt gewenst. Maar nee, we concentreren ons alleen op het dunner maken van dingen. Prestaties, dat zijn alleen maar nummertjes joh, niemand boeit dat iets. En gebruikersgemak, niet nodig joh, we maken wel een paar adaptertjes voor rond de honderd euro als mensen hun oude periferals willen gebruiken. En anders gebruiken ze maar lekker en thunderbolt display. O wacht, dat past straks niet op die USB-C, ach ja, dan maken we wel nog een adaptertje extra.

 • Profielfoto
  pannekoek

  @ Ruud, recht voor z’n raap en helemaal mee eens. Het is hier ondertussen net voetbalinternational, de voorbeschouwing van 3×90 minuten en dat een week lang elke dag 3x.

  Ik geeft het je als apple-techblog ook te doen, als Apple nou eens gewoon dingen met nieuwswaarde zou neerzetten… dan heb je stof om over te schrijven. Best knap dat het nog steeds wel aardige stukjes zijn om te lezen. Maar het is ook wel veel niet Apple gerelateerde info.

  Als er nu weer geen mega vet konijn uit die hoge hoed komt met de WWDC dan wordt Apple toch wel een beetje Cheesy. De vorige keer was de title, THE EPICENTER OF CHANGE.

  Tot op heden is Apple-scha veel meer het epicenter gebleken, en het ligt niet eens in Groningen.

 • Profielfoto
  queenfan

  @NielsDam, dus je claimend iets en dan wil je daar kracht bij zetten door een link te delen waar ten eerste een analist iets roept (waar of niet waar is nog niet bewezen) en ten tweede heb je het over overstappen van Apple naar de concurrent en niet over de iPhone specifiek.

  Zie alleen maar negatieve berichten van jouw, hoop geschreeuw.

 • Profielfoto
  Niels

  @queenfan: dat was een artikel dat ik er even snel bij gegoogled heb, wil je een lijst met artikelen dan ga ik die gerust voor je bij elkaar zoeken, moet je me alleen even de tijd geven. Overstappen naar de concurrenten gebeurt op dit moment niet alleen op gebied van de iPhone maar op alle productgroepen. En dat is toch echt Apples schuld.

  Ik heb zelf alle Apple producten en ben over het algemeen tevreden. Maar het feit dat ik de afgelopen drie jaar nauwelijks verandering/ontwikkeling heb gezien bij Apple en bij de concurrenten wel, brengt mij toch serieus aan het nadenken of het niet eens tijd wordt om naar alternatieven te gaan kijken (en nee ik rot niet lekker op naar android).

  Zie alleen maar negatieve berichten van jouw, hoop geschreeuw.

  Dus je hebt verder niks inhoudelijks te melden en dus ga je maar over op een persoonlijke aanval, zucht. Kennelijk zijn twee negatieve reacties voldoende om de ‘fanboys’ hier te doen flippen. Nogmaals, zucht.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  #NielsDam ik zal je eens steunen.
  Niels ik sta helemaal achter je verhaal. Helaas hebben veel ? gebruikers op deze community website last van tunnelvisie. Ik heb dit al eens eerder geschreven.
  Deze groep gebruikers hebben eigenlijk helemaal geen visie.
  Ik ben iMac Lover, maar het lover zijn wordt steeds minder.
  Mijn volgende laptop wordt waar schijnlijk een Dell machine met Windows 10 en Linux Mint. En mijn volgende telefoon een Windows phone.

  @NielsDam ik sta achter je verhaal
  Gr

 • Profielfoto
  J-P-H

  Even in de geschiedenisboeken gekeken:
  display 2011
  airport 2012
  :-(

 • Profielfoto
  SnowFall

  JPH. Bedoel je de Apple AirPort die bijna iedere A-C router van 2016 bijhoud??

 • Profielfoto
  J-P-H

  Express zit nog op N

 • Profielfoto
  Melle

  @nielsdam – laat die jongetjes hier maar roepen en blazen. Je brengt een gefundeerd en beargumenteerd persoonlijke ervaring / verhaal en ik moet zeggen dat ik mijzelf heel hard herken in je ervaring. Ik sta nog ver van een overstap, wegens Windows echt wel nog een pak minder aangenaam en ook duurder op lange termijn, Apple is echt wel goedkoop als je de volledige horizon en restwaarde van he investering meetelt. Maar hoe langer hoe meer wordt het kiezen voor het minst slechte van “twitter evils” terwijl je tien jaar geleden met Apple echt koos voor zoveel innovatie, intelligentie en visie tov Windows ellende. Maar vandaag is dat echt wel verdwenen.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Express zit nog op N

  En maar ook 2x 100mbit poorten , wat bij zo een router gewoon belachelijk is.

  Dan kan je beter deze kopen

  http://nl.tp-link.com/products/details/TL-WR710N.html

  Kostprijs 20 tot 30 euro inplaats van de 109 euro voor Apple zijn Express

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik hoop dat jullie het dan niet over de Time capsule hebben, deze behaald duidelijk meer: http://www.apple.com/airport-time-capsule/#wifi

  Soit, Ik ben het deels eens met Niels, Ik verwacht toch ook een pak meer van WWDC en ik hoop dat ze niet alleen met gimmick en software komen maar toch ook met een nieuwe Macbook pro en ik zou ook graag een update zien van de Mac Pro. Ik ga zo snel niet overstappen op windows, al overweeg ik wel om terug eens een pc te gaan bouwen, dat is al enige jaren geleden en deed dat persoonlijk nog wel graag. Het voordeel van het zelf bouwen is ook dat je hem zo sterk maakt als je zelf wil en dat je gelijk welke software er op zet. En niet die trials van windows onzin die je altijd meekrijgt.

  Nu goed, ik wacht wel ff de WWDC af. Mijn iPhone word sowieso een upgrade naar een iPhone 7 (aangezien ik met een 5 zit) en ik heel erg hou van de iphone stijl.

  Tenzij het heel erg tegen slaagt zou ik durven overwegen om de Samsung s7 Edge te nemen want die ziet er wel gelikt uit vind ik persoonlijk.

 • Profielfoto
  queenfan

  @NielsDam dat Apple de laatste jaren niet meer zo vooruitstrevend zijn heb je gelijk in, al moet ik zeggen dat ik de Apple Watch vooruitstrevende is dan menig andere smartwatch.

  Ja ook ik mis iets zoals de ontwikkeling van CarPlay, een tv software zoals Android er nu is in de smartTV’s. Maar in zo verre ik me kan herinneren is de ontwikkelingen bij Apple altijd op een laag pitje in vergelijking met andere bedrijven, kijkend naar BV Samsung dan kan ik dat geen vooruitgang noemen.

  Denk dat de zichtbare vooruitgang in de gehele markt stil ligt, koop je een TV dan is er geen enkele merk die iets heeft waarvan je het WoW factor krijgt, het enige vind ik is Ambilight.

  Dat overstappen van Apple naar een ander merk kan zal ook andersom gebeuren en persoonlijk maakt me dat niks uit.

  Maar denk niet dat het ligt aan de producten denk ik maar puur prijs, bepaalde producten zijn gewoon veel te duur de een heeft het er wel voor over de andere niet.

  En een persoonlijke aanval was niet de bedoeling mijn excuses hiervoor.

 • Profielfoto
  martfra

  @ queenfan: stijlvol om je excuses aan te bieden.
  Zelf ben ik het in grote lijnen eens met NielsDam. Maar om dan de overstap, in mijn geval, de stap terug, naar Windows te maken, is mij te kort door de bocht.
  Mijn MacBook Pro uit 2012 met 256 GB SSD kan nog jaren mee en de eerste generatie Time Machine staat hier ook gewoon nog prima z’n werk te doen. Kom daar ’s om bij een windows configuratie. Da’s onmogelijk.

 • Profielfoto
  essiw

  We wachten niet alleen stiekem op MacBooks (en ik neem aan dat je daarmee de Air en Pro bedoelt, want de normale is net geüpdatet) maar ook op alle andere apple computers, voornamelijk de mac mini, die in geen 4 jaar een echte upgrade heeft gehad (die van 2012 was geen upgrade aangezien de quad core wegviel e.d.) en de mac pro, het krachtpaard van apple, dat uit 2013 komt…

 • Profielfoto
  queenfan

  @martfra dat is het minste wat ik kan doen, ben het ook wel deels met hem eens.

  @essiw onthoudt wel het is. Een developers conference, software voert de hoofdtoon.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Zeker, maar de Brabantia Mac werd toch ook op de WWDC voor het eerst aan het publiek getoond. Op z’n konijn uit de hoge hoed zitten we te wachten, maar dan nu een super ninja konijn in plaats van de emmer zonder bodem.

  Of eindelijk iets leuks al Metal wat het wel gaat doen, maar sceptisch denk ik dat de nieuwe naam van OSX hét hoogte punt zal zijn.

 • Profielfoto
  D3nn3y

  MacBook pro met Skylake please… 40% minder laptop verkopen.. Iedereen wacht dus lijkt me goed als ze eens opschieten. En dan direct met het back 2 school programma in Europa starten. In Amerika loopt deze al.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik wacht op minstens een 5K Apple Smarttelevisie met álles erop en eraan. Dat zou toch prachtig zijn. Ik heb helemaal geen zin om een Sony Smart TV met Android te kopen. Liever heb ik daar een Apple OS in zitten en een prima connectie met al onze Apple devices. Een grote teleurstelling en heel erg vreemd dat Apple op dit ene heel belangrijke punt en nota bene meest gebruikte apparaat in (audio)visuele media nog niets gedaan heeft. Ingewikkeld kan het niet zijn. Apple heeft genoeg geld om heel de Sony TV divisie over te nemen, of die van LG en daar dan een Apple OS in te bouwen. Lijkt me perfect!