Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 juni 2016

Dixons reïncarneert als online verhuurder

Elektronicaketen Dixons verdween in februari definitief uit het straatbeeld en ook de website werd gesloten. Vandaag is Dixons online opnieuw geopend en blijkt de ooit landelijke keten herrezen als verhuurder van allerhande elektronische apparaten.

Dixon verhuurt witgoed, televisies, tablets, computers en Apple-apparaten. De verhuur wordt geregeld door Elbuco B.V. dat ook achter verhuursites Skala.nl en SmartStudentDeals.nl zit. De prijzen zijn niet mis.

Consumenten kiezen tussen kortstondige huur of een meerjarig contract met een vast bedrag per maand. Er is een iPad Air 2 vanaf 31,50 euro per maand en 5K Retina iMac vanaf 75 euro per maand. Laptops van Asus en HP zijn voor bedragen tussen de 35 en 45 euro per maand te huur. Dixons zegt defecte apparaten binnen een dag te vervangen. Het nieuwe bedrijfsmodel is gekozen omdat “steeds meer mensen tegenwoordig willen huren.”

Een ding staat vast: huren doe je niet omdat het de goedkoopste optie is. Een iPad Air 2 kost met contract van 36 maanden bijvoorbeeld 45 euro per maand. Het totale bedrag komt zo op 1620 euro en het apparaat blijft na de huurperiode eigendom van Dixons. In de Online Apple Store kost deze iPad Air 2 momenteel 439 euro. Wat de bijna drie keer zo hoge prijs rechtvaardigt, is een raadsel. Dixons spreek van gemak, service en huren als groene keuze.

Dixons werd vorig jaar na een faillissement van moeder­firma BAS Group samen met iCentre en MyCom overgenomen door Relevant Holdings. Kort daarna werd het aantal winkels fiks teruggebracht van 88 naar 33 en in februari werden alle winkels gesloten. Een aantal Dixons-vestigingen zijn omgekat naar The Phone House, een formule die ook door Relevant Holdings wordt uitgebaat. De switch naar verhuur is opmerkelijk, omdat het plan eerst was om van Dixons een volwaardige webshop te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dixons reïncarneert als online verhuurder
Sluiten