Dixons reïncarneert als online verhuurder

33 reacties

Elektronicaketen Dixons verdween in februari definitief uit het straatbeeld en ook de website werd gesloten. Vandaag is Dixons online opnieuw geopend en blijkt de ooit landelijke keten herrezen als verhuurder van allerhande elektronische apparaten.

Dixon verhuurt witgoed, televisies, tablets, computers en Apple-apparaten. De verhuur wordt geregeld door Elbuco B.V. dat ook achter verhuursites Skala.nl en SmartStudentDeals.nl zit. De prijzen zijn niet mis.

Consumenten kiezen tussen kortstondige huur of een meerjarig contract met een vast bedrag per maand. Er is een iPad Air 2 vanaf 31,50 euro per maand en 5K Retina iMac vanaf 75 euro per maand. Laptops van Asus en HP zijn voor bedragen tussen de 35 en 45 euro per maand te huur. Dixons zegt defecte apparaten binnen een dag te vervangen. Het nieuwe bedrijfsmodel is gekozen omdat “steeds meer mensen tegenwoordig willen huren.”
dixons-huur
Een ding staat vast: huren doe je niet omdat het de goedkoopste optie is. Een iPad Air 2 kost met contract van 36 maanden bijvoorbeeld 45 euro per maand. Het totale bedrag komt zo op 1620 euro en het apparaat blijft na de huurperiode eigendom van Dixons. In de Online Apple Store kost deze iPad Air 2 momenteel 439 euro. Wat de bijna drie keer zo hoge prijs rechtvaardigt, is een raadsel. Dixons spreek van gemak, service en huren als groene keuze.

Dixons werd vorig jaar na een faillissement van moeder­firma BAS Group samen met iCentre en MyCom overgenomen door Relevant Holdings. Kort daarna werd het aantal winkels fiks teruggebracht van 88 naar 33 en in februari werden alle winkels gesloten. Een aantal Dixons-vestigingen zijn omgekat naar The Phone House, een formule die ook door Relevant Holdings wordt uitgebaat. De switch naar verhuur is opmerkelijk, omdat het plan eerst was om van Dixons een volwaardige webshop te maken.

Reacties

33 reacties
 • Profielfoto
  larrycroft

  Ik vraagje af hoeveel hier gebruik van gemaakt zal worden.
  24 maanden voor 56,50? Voor een iPad 16Gb

 • Profielfoto
  StefanV

  Eh…..????
  Ik zoek iets om te omschrijven van ik denk…
  Laat ik het op “bijzondere keuze” houden!

 • Profielfoto
  TKroon

  Als je hierin trapt ben je ontzettend dom. Je betaalt het apparaat meer dan twee keer en dan is het nog niet eens van jezelf. Zwaar misbruik maken van de minder slimme medemens.

 • Profielfoto
  ibla

  Gedoemd te mislukken… Wie gaat er nu een iPad of tv huren voor een prijs waarmee je hem binnen twee jaar terugbetaald hebt? Met deze prijzen is het nog goedkoper om er een lening voor af te sluiten…

 • Profielfoto
  schnhvn

  Helaas is het zo dat mensen die erg weinig te besteden hebben dit gaan gebruiken.
  Als het betalen dan niet meer lukt hebben we weer televisieprogramma’s die hierbij kunnen helpen.
  Helaas helaas..

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Vroeger hadden we toch ook zo’n winkelketen – zelfs met fysieke winkels – die voor veel te veel geld allerlei dure elektronica verhuurde?

  Of was dat Skala?

  Maar in welk universum ga je 1200 euro extra betalen voor je iPad Air 2??!

 • Profielfoto
  hatolex

  Zeker een uitvinding van Dick Scheringa. ?

 • Profielfoto
  Niels

  Wat een kneuzen… Het wordt als ‘verhuur’ in de markt gezet, maar het is gewoon bijna een verkapte vorm van een lening. Alleen hoort hier dan de slogan ‘pas op, geld lenen kost EXTREEM veel geld’

  Dan kun je nog beter een product op afbetaling kopen bij bijvoorbeeld Mediamarkt, veel goedkoper en aan het einde is het product jouw eigendom.

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  In plaats van dit te zien als negatief kun je het ook van de andere kant bekijken:

  Als ik nu echt graag een Macbook Pro wil kopen maar toch niet zeker weet of een apparaat van ongeveer €2000 echt in mijn straatje past is dit best een goede manier om een maand lang dit product elke dag overal mee naar toe te nemen een zeer extensief te testen!

  Vervolgens weet je of je hiermee een goede koop doet of het product toch niets voor jou is

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Kort huren is beperkt tot zes artikelen.

  Voorbeeld: Televisie (winkelprijs 1100 euro), kost voor 1 maand ‘slechts’ € 205,-

  Ga jij het maar lekker proberen dan.:)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Wat een kneuzen… Het wordt als ‘verhuur’ in de markt gezet, maar het is gewoon bijna een verkapte vorm van een lening….

  .
  Inderdaad. En weet waar je je mee inlaat als je een dergelijke huur aangaat, en je blijkt het toch niet te kunnen betalen. Ik denk dat je niet blij gaat zijn.

  Het vuile is dat je bij Dixons kunt ‘huren’ zonder BKR registratie. Dus daar komen vooral de mensen terecht die nergens meer wat kunnen krijgen.

 • Profielfoto
  Melle

  Hopelijk zal het ook snel mislukken, want het zal inderdaad zo zijn dat geen enkel weldenkend en rationeel mens dit zal gebruiken, maar dan blijft er nog 25% (ik zeg maat iets) van de bevolking over, die hier wel zou “intrappen”.

  Want zoals hier gezegd: elke lening is gigantisch veel goedkoper dan deze vorm van afzetterij op de kap van de armere medemens.

 • Profielfoto
  Afroman

  Vroeger hadden we toch ook zo’n winkelketen – zelfs met fysieke winkels – die voor veel te veel geld allerlei dure elektronica verhuurde?

  Of was dat Skala?

  Maar in welk universum ga je 1200 euro extra betalen voor je iPad Air 2??!

  Wow. Neem dan een lening en dan heb je een iPad Pro. Praktisch fully option. Bizar.

 • Profielfoto
  jasper050

  In plaats van dit te zien als negatief kun je het ook van de andere kant bekijken:

  Als ik nu echt graag een Macbook Pro wil kopen maar toch niet zeker weet of een apparaat van ongeveer €2000 echt in mijn straatje past is dit best een goede manier om een maand lang dit product elke dag overal mee naar toe te nemen een zeer extensief te testen!

  Vervolgens weet je of je hiermee een goede koop doet of het product toch niets voor jou is

  Volgens mij is dit dus de doelgroep waar ze op speculeren.
  Wil je de MacBook na 1 maand weer inleveren?

 • Profielfoto
  apple-man

  33.95 per maand voor een mac mini met de hieronder genoemde specs vind ik best wel prijzig dat is bijna 408 per jaar. Ik weet ook wel dat de mac mini als je hem koopt 819 euro kost heel goed koop is het dus niet aangezien je na twee jaar al aan die 819 zit. Dat kun je vergelijken met een soort afbetaling regeling je betaalt de helft nu en de andere helft een jaar later. Ik ben in ieder geval totaal geen voorstander van het huur systeem van disons je bent meestal veel duurder uit dan dat je hem koopt. Daarbij zijn apple computers ook zeer waarde vast. Voor een macbook pro retina van 4 jaar oud krijg je in apple stores vaak nog aardig wat voor terug als je hem inruilt voor nieuwe. Die van mij bijvoorbeeld heb ik in augustus 2012 gekocht voor 2600 euro was in maart 2016 nog 920 euro waard wat een zeer fraai bedrag is. Nee ik koop liever een computer dan is hij ook 100% van mij.

  Frequentie van processor2,6 GHz
  Intern geheugen8 GB
  Totale opslagcapaciteit1000 GB
  OpslagmediaHDD
  On-board graphics adapter modelIntel Iris Graphics
  Wi-Fi-standaarden802.11a, 802.11ac, 802.11b, 802.11g, 802.11n
  BluetoothJa

 • Profielfoto
  DosEquis

  Ik vind het jammer dat jullie, maar ook Tweakers en andere tech-sites, dit als nieuws brengen. De vlag mag uit, want Dixons is weer terug! Hiephoi! Voor een leuk bedrag heeft de firma Skala & Co. de merknaam overgenomen, en zij gaan dit even flink uitbuiten. Natuurlijk zijn ze erg blij met deze gratis reclame, want iedereen was Dixons alweer een beetje vergeten.

  Het schokkendst vind ik nog wel dat jullie zelf de rekensom maken, en dan niet even aan het achterhoofd krabben en denken “eigenlijk is dit gewoon pure oplichting”. Want dat is het. En de quote “steeds meer mensen die willen huren” daarmee bedoelt men dus de grote groep sociaal minder bedeelden met een negatieve BKR registratie. Want zij zijn het die een iPad of MacBook niet kunnen betalen, maar wel willen hebben. Daardoor zijn ze een prooi voor dit soort bedrijven die misbruik maken van hun zwakke financiële situatie.

  Waar is Sylvana als je d’r nodig bent? Want TRAP ER NIET IN!

 • Profielfoto
  bartvdv

  Ik zat eigenlijk hetzelfde te denken. De domino begint te wankelen naarmate het groepje slechte betalers groter en groter wordt. En dat dat zal gebeuren is een zekerheid. Vreemd dat dit soort zakenmodel nog overwogen wordt. Om een of andere reden zie ik DS(B) opduiken.

 • Profielfoto
  ibla

  Eens. Het is gewoon pure oplichting. Een businessmodel wat gericht is op de zwakkeren in de samenleving die nergens anders meer terecht kunnen. En zodra ze niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen worden ze tot het bot uitgekleed… Deze malafide tent heeft de vertrouwd klinkende naam Dixons gekocht om te misleiden. Niet echt iets om op iCulture te promoten.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Wil je de MacBook na 1 maand weer inleveren?

  .
  Dat is helemaal geen optie hier.

  Dit zijn de producten die in aanmerking komen voor een kortlopende huur.

  4 TV’s en 2 wasmachines dus. Waarbij 1 maand wasmachine € 280 of € 300,- kost. Dat is nog meer geld dan mijn wasmachine nieuw kostte.:)

 • Profielfoto
  Vroegah

  Als ik het goed begrijp is het geeneens huurkoop, maar alleen huur ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  “Je wordt geen eigenaar van het product, maar je hoeft niet ineens een grote uitgave te doen.”

  En dat is natuurlijk heel slim. Want bij huurkoop/lease hebben ze te maken met de BKR en een hoop andere shit, waar ze nu volledig buiten mogen blijven.

 • Profielfoto
  geanonimiseerde gebruiker

  Was het niet Youp van ’t Hek die Buckler de das omdraaide in één avond? Dat kan toch ook met Twitter tegenwoordig?

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb dit topic al op twitter gezet.
  Omdat ik vind, dat je consumenten moet waarschuwen voor dit soort wanpraktijken
  Echter, toch trappen vele domme consumenten er weer in.
  Je hoeft hier beslist geen Belg voor te zijn

  Gr

 • Profielfoto
  The Jesus

  Eens. Het is gewoon pure oplichting. Een businessmodel wat gericht is op de zwakkeren in de samenleving die nergens anders meer terecht kunnen. En zodra ze niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen worden ze tot het bot uitgekleed… Deze malafide tent heeft de vertrouwd klinkende naam Dixons gekocht om te misleiden. Niet echt iets om op iCulture te promoten.

  Waarom is dit in godsnaam een topic? Krijgt OMT reclamegeld van de vage BV?
  Dit is promoten van pure oplichterij. Raymon pas je stukje alsjeblieft aan. Je drang tot schrijven is leuk, maar denk nog eens na voor je wat publiceert en check je Nederlands wat beter.

 • Profielfoto
  Balsjer

  Dixons en een verhuurmodel gestart. Alleen al als ik de Algemene voorwaarden lees, krijg ik al de rillingen.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Hmm… Hier gaan een hoop investeerders naar de klote, er worden 2 mensen rijk en de consument word de dupe. Ik zeg nu alvast “ik zei het je toch”. Ach, desalniettemin; dixons, veel succes.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Dit is precies de werkwijze zoals Skala nu al een jaar of 20 werkt. Zoals al genoemd zullen alleen mensen met een BKR-registratie en mensen die nagenoeg niets te verteren hebben hier gebruik van maken. Het is een gat in de markt maar wel een heel erg dubieuze. Ik vind het één van de meest smerige bedrijfsvoeringen die er bestaat. Oftewel een schofterige! Een artikel 4x over de kop laten gaan en dan nog geen eigendom zijn.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ach, desalniettemin; dixons, veel succes.

  Dat wens ik ze dus niet. Ik hoop van harte dat ze sneller verdwijnen dan dat ze nu weer opgedoken zijn.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Nouja, voor een paar gevallen kan ik me voorstellen dat het wel handig is, maar vooral zakelijk en niet met lange contracten. Maar goed, ik heb geen interesse in huren, doch gun ik de medewerkers hun sneedje brood.

 • Profielfoto
  Jellepetje12

  Schandalig… Het bedrijf zoals het bekend was is in september al gestorven bij het faillisement, tot februari was het niet meer dan een leeg omhulsel wat werd vernederd met een outlet-uitverkoop als einde voor de fysieke winkels en nu laten ze het nogmaals niet ten ruste door het opnieuw geen eer aan te doen op deze manier..

  Erg jammer.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Haha… dat antwoord van ‘Dixons’ ook elke keer.:)

  Enfin, als je i.d.d. de Algemene voorwaarden nog eens doorneemt op die site, moet je helemaal wel een doodswens hebben als je daar iets gaat huren.

 • Profielfoto
  Vroegah

  Dat antwoord van ‘Dixons’ elke keer zou ik best wel valide vinden, als ze daarmee mensen ook echt tot-dienst willen zijn..
  En dan bedoel ik met acceptabele huurprijzen over de hele looptijd.
  Dan nog kan de marge voldoende zijn voor de aangeboden service,garantie enz.

  Nu als ‘startup’ al zo tot de grond toe afgebrand worden, is denk ik niet meer goed te maken met:

  ‘We willen iedereen bedanken voor de feedback op onze vernieuwde service. Het commentaar nemen we zeker mee in onze dagelijkse evaluatie.’

  wahahaha