‘Deze maand vernieuwde MacBook Air’

10 reacties

Gisteren werd duidelijk dat een nieuwe MacBook Pro waarschijnlijk pas in september komt, maar de MacBook Air zou voor die tijd een kleine vernieuwing krijgen. Dat claimt het Japanse blog Macotacara, dat vaak juiste info over nieuwe MacBooks heeft.

Het zou gaan om een kleine upgrade aan de binnenkant. Net als de MacBook Pro is de MacBook Air meer dan een jaar onveranderd en bevat een oudere Intel Broadwell-chip, terwijl opvolger Intel Skylake al beschikbaar is.

Met de nieuwe 12-inch MacBook is de MacBook Air niet meer de dunste laptop in Apple’s assortiment en het wordt dan ook aangenomen dat Apple deze in de toekomst wil uitfaseren, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal geen upgrades meer volgen.

Verwacht geen grootse aankondiging tijdens WWDC op het podium, maar wellicht een klein persbericht. Apple kondigt nieuwe MacBooks de laatste tijd uitsluitend via persberichten aan. Zo werd in April de 12-inch MacBook voorzien van Intel Skylake en kreeg de 13-inch MacBook Air standaard 8GB geheugen. Het 11-inch model werd echter niet vernieuwd en of de MacBook Air gaat profiteren van Thunderbolt 3 en USB-C is alles behalve zeker.
mac-assortiment-wide

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  FFH

  Gerucht zus, gerucht zo, we gaan het maandag horen…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je Apple’s verkopen wilt stagneren moet je om de week een gerucht plaatsen dat er een nieuwe Mac over 2 maanden aan zit te komen, dan koopt niemand meer een Mac computer.:lol:
  Dit is wel het laatste gerucht dat geloofwaardig overkomt.

 • Profielfoto
  Jurr

  *Steekt natte vinger in de lucht*

  Er worden maandag nieuwe Mac’s aangekondigd!

 • Profielfoto
  Pixeldude

  De logica om een nieuwe MacBook Air uit te brengen ontgaat mij eerlijk gezegd een beetje. De nieuwe Macbooks hebben het ontwerp overgenomen en daarmee vervalt de MacBook Air naar mijn idee.. dat zou dan alleen maar om de prijs gaan (€ 300,- verschil)

 • Profielfoto
  FFH

  Daarnaast zijn ze ‘pas’ nog vernieuwd, standaard 8gb ram.

 • Profielfoto
  knekkie

  Meer van het zelfde blabla.

  Druk dagje maandag. De E3 begint en Apple heeft zijn WWDC.
  Bewust zo getimed Apple?

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  En het EK is dan ook echt begonnen! België -Italië, maar ja, in Nederland gaan ze er wss niet veel van merken dit jaar! ?

 • Profielfoto
  computer space

  Als de huidige MBA een IPS scherm krijgt dan is het zeker alternatief voor macbook. Ik vind die 12 maar flutding, terwijl behuizing van air geweldig is. Alleen dat k-scherm, dat kan echt niet.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ik vind mijn Air-13-scherm perfect. Ik hoef en wil helemaal geen Retina. Je kan een Retina niet eens op native zetten, wat heb je er dan aan.

 • Profielfoto
  Tuvix

  aartjan op 11 juni 2016 13:39
  Ik vind mijn Air-13-scherm perfect. Ik hoef en wil helemaal geen Retina. Je kan een Retina niet eens op native zetten, wat heb je er dan aan.

  Wat bedoel je met je kan een retina niet eens op native zetten?