Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 juni 2016

Bug of feature: oneindige zoom Foto’s-app

Als je in je fotoarchief een kiekje hebt dat je nog eens grondig wilt inspecteren, kan een onlangs ontdekte bug (of is het een feature…) in iOS 9 uitkomst bieden. Met een simpele truc is het mogelijk om oneindig op foto’s in te zoomen.

Standaard beperkt Apple de zoomfunctie, maar als je een foto bewerkt, 90 graden draait en vervolgens opslaat is onbeperkt zoomen mogelijk. Je kunt de foto ook weer terugdraaien en nog steeds onbeperkt zoomen.

Dit werkt niet voor Live Photo’s, want die zijn niet te draaien. Bij flink inzoomen is ook meteen te zien waarom Apple de zoom-beperking in heeft gebouwd, het wordt al snel een pixelmassa.

Klik/tap voor groter.

 

Reageer op artikel:
Bug of feature: oneindige zoom Foto’s-app
Sluiten