Bose QuietComfort-koptelefoons nu ook draadloos

13 reacties

Bose heeft een reputatie hoog te houden als het om hoofdtelefoons met actieve ruis­onder­drukking gaat. De QuietComfort-serie is al jaren op de markt en nu voor het eerst met Bluetooth verkrijgbaar als over-ear-hoodtelefoon en in-ear-model.

De QuietComfort 35 is vanaf 15 juni beschikbaar voor € 380. De in in-ear-variant QuietControl 30 gaat voor € 300 over de toonbank en is in september verkrijgbaar. Beide modellen komt in de kleuren zilver en zwart.

QuietComfort 35 over-ear

Het ontwerp van de nieuwe Bluetooth-hoofdtelefoon bevat elementen van de bedrade QuietComfort 25. Omdat er geen kabel meer is, zijn de knoppen voor bediening verplaatst naar de rechter oorschelp. Verder is alles geïntegreerd, inclusief een microfoon voor gesprekken. De accu gaat 20 uur mee en met een kabel zelfs 40 uur. Dat is veel meer dan de QuietComfort 25, met 25 uur. Opladen gebeurt met een meegeleverde micro-USB kabel.

https://youtu.be/Ploouhz2rag

QuietControl 30 in-ear

Wie liever een in-ear-oordopjes heeft, kan vanaf september de QuietControl 30 aanschaffen. Deze draadloze opvolger van de QuietComfort 20-oordopjes heeft een nieuwe noise control-functie, waarbij je zelf kiest hoeveel geluid er weggefilterd moet worden. Handig in het verkeer. De QC30 heeft zes microfoons en een gebruiksduur van 10 uur. De bediening zit op de in-line afstandsbediening en de rest van electronica in de nekband.

 • QuietControl 30 verschijnt in september voor € 300

QuietControl 30-16x9
Met de nieuwe hoofdtelefoons is Bose klaar voor een iPhone 7 zonder minijack. De fabrikant stelt een Bose Connect-app beschikbaar die gebruikt kan worden om de hoofdtelefoons in te stellen.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Jammer dat Nederland weer niet mee mag doen aan de Back to School ( draadloze Beats koptelefoon ) actie van Apple.
  Ik ben niet zo’n fan van muziek dat ik veel geld ga uitgeven aan een headset maar als je ze bijv. bij een nieuwe MacBook krijgt dan zou dat natuurlijk altijd handig zijn.

 • Profielfoto
  ¿`„

  300 voor een koptelefoon…:confused:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ja precies.. Het zal het vast wel waard zijn om welke reden dan ook voor bepaalde mensen maar ik vind 99,- al veel geld voor een koptelefoon. Het geluid uit de EarPods van Apple vind ik al verbluffend goed eigenlijk.

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Sterke punt van de Quietcomfort is niet zozeer de kwaliteit van het geluid maar de “active noise canceling”. Werkt erg goed om omgevingsgeluid naar de achtergrond te verplaatsen. Als je je moeilijk kan concentreren in een lawaaiïge omgeving is het een uitkomst en het geld meer dan waard. Schakelaartje om en het is stil.

 • Profielfoto
  ro_me

  Heb eens een QC25 in de Applestore in Amsterdam opgehad. Fenomenaal goede noice ranseling. Je zet het ding op en het is stil(er). Geluidskwaliteit kan idd beter. Maar als er weinig of geen concurrentie is, zou de hoge prijs zomaar een gerechtvaardigd kunnen zijn.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Dat reclamespotje is wel overslecht, met een noise-canceling koptelefoon over straat lopen, vragen om ongelukken…

  Ik ben zelf eigenlijk wel benieuwd naar dit soort techologiën, vooral voor op m’n werk denk ik wel een uitkomst, moet het eigenlijk in een winkel maar eens proberen.

 • Profielfoto
  Aerea

  Yay. Morgen m’n 25 maar op Marktplaats zetten.:shock:

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Heb m’n QC25 met name voor in het vliegtuig. Echt heerlijk hoe je dan alle gillende kinderen en geraas van het vliegtuig uit kunt zetten. ?

  @Shmoo, als je het geluid van die matige dopjes al goed vindt ga je inderdaad niks bereiken door meer uit te geven. Maar ik vind het echt slechte dopjes ..?

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Ik heb de QC25 begin dit jaar gekocht. Duur, erg duur zelfs in China (import), maar wat is die noise cancelling goed!

  Maar of deze goed genoeg is om nu de set te vervangen voor draadloos, hmm, wil ik eens over nadenken. Tweedehands zal de QC25 toch niet meer opbrengen als EUR 200,- (als ik dat al eens haal) en wordt het toch weer bijna hetzelfde bijleggen voor de QC35.

 • Profielfoto
  flyinghigh

  Bose is nog steeds heer en meester op het gebied van noise cancelling. De geluidskwaliteit zeker niet de allerbeste. Deze headset moet je vooral willen als je regelmatig onderweg bent en jezelf wilt afsluiten van de buitenwereld. Zelfs zonder muziek werkt deze headset ideaal als gehoorbeschermer aan boord van een vliegtuig of trein. Bovendien is deze erg licht in gewicht.

  Voordeel van de Bose ten opzichte van de Beats is de batterij. Beats maakt bijv gebruik van herlaadbare batterijen in de headset. Leeg is dus leeg. En na verloop van tijd gaan batterijen slechter presteren door slijtage. Dan moet je dus gaan repareren.

  Bij de bose verwissel je simpelweg het kleine batterijtje voor een nieuwe. Echter zonder batterij doet de bose niets meer. Noise cancelling staat altijd aan. De bose vouwt gemakkelijk op tot een kleine handzame elegante reisgezel.

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Echter zonder batterij doet de bose niets meer. Noise cancelling staat altijd aan. De bose vouwt gemakkelijk op tot een kleine handzame elegante reisgezel.

  Dat klopt niet. Noise canceling kan je aan en uit zetten met een schakelaartje op de hoofdtelefoon. Een groen lampje laat zien dat het aan staat. Als je de noise canceling uitzet of de batterij op is blijft de hoofdtelefoon gewoon werken. Hij klinkt dan wel anders maar nog prima te doen. Althans dat is bij het huidige model (Quietcomfort 25) het geval. Batterijtje is een AAA type. In het bijgeleverde tasje zit een uitsparing waar je een reserve batterij in kan meenemen.

  Wat verder nergens genoemd wordt is dat hij prima samenwerkt met een Apple. Met het schakelaartje in het snoer kan je je iPhone of iPad bedienen. Je moet wel bij aanschaf aangeven of je Apple of Android gebruikt.

 • Profielfoto
  readefries

  Wat is de noodzaak van draadloos bij deze hoofdtelefoons? Het quietcomfort is IMHO bijna alleen nuttig in het vliegtuig, en daar mag je geen Bluetooth gebruiken…

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  @franklinvv Ik heb nu de bedrade noise cancellation in-ear dingen van Bose met name [zo niet alleen] voor in het vliegtuig. Ik heb in het vliegtuig nog nooit het idee gehad dat het Bluetooth ook zou werken… kortom heb je in het vliegtuig wel iets aan een draadloze oplossing?