BitCam: maak prachtige pixelfoto’s met je iPhone

8 reacties

Je iPhone maakt tegenwoordig foto’s van hoge kwaliteit, maar in 1996 was dat heel anders. Als je al een digitale camera op zak had, waren de foto’s pixelig en niet altijd in kleur. De nieuwe app BitCam brengt een ode aan 20 jaar digitale fotografie en pixels.

Foto’s die je met BitCam maakt zien er direct retro uit. Volop pixels, optioneel in kleur en de interface van de app is geïnspireerd op die van de vroegere Macintosh. Foto’s worden direct in je fotorol opgeslagen.

Foto’s of selfies

BitCam kan zowel de camera aan de voor- als achterkant van de iPhone gebruiken en met de optie ‘Instaphoto Size’ worden foto’s direct op het juiste formaat voor Instagram gecropt. Uitstekend voor retro-selfies. Standaard fotografeert de app in zwart/wit, maar kleurenmodus (met wel 256 kleuren!) is met een in-app aankopen van € 1,99 te ontgrendelen. Scherpstellen werkt uiteraard door op een deel van het scherm te drukken.

bitcam-001
Klik/tap voor groter.

Drie kwaliteitsniveau’s

De app laat je kiezen uit verschillende kwaliteitsniveaus. Bij het gebruik van FatBits heb je het gevoel een camera uit 1990 vast te hebben, terwijl Super-Res in de buurt komt van Apple’s latere QuickTake-camera’s uit 1997. BitCam is gemaakt door The Iconfactory, het bedrijf achter onder andere Twitterrific. Ze houden van details, want zelfs de http://iconfactory.com/bc.html ziet er old skool uit en heeft de traditionele .html-extensie.

bitcam-002
FatBits, Standard en Super-Res. (klik/tap voor groter)

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  bbqwerty

  Wat moet je hier in vredesnaam mee…? Kan je net zo goed een aardappel pakken en daarmee een foto maken.

 • Profielfoto
  chrispis

  Ik jouw geval snap ik dat @bbqwerty

 • Profielfoto
  SvS

  Ik ga het niet downloaden, het is gewoon een uit de hand gelopen hobby. Dan maak je een paar foto’s en vervolgens gebruik je het toch niet meer. Wel een leuk project, dat wel!

 • Profielfoto
  Doede

  Geinig! Vooral leuk hoe ze met een scrolling-credits pagina beginnen! Onlangs zelf bij de credits opgenomen in een nieuwe game voor de Apple IIgs. Niet meer van deze tijd, maar niet minder leuk.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Heerlijke app.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Heerlijke app. Sinds 1987 een Mac, dan weet je dit we te waarderen.

 • Profielfoto
  Jaydude

  Alle digitale foto’s zijn pixelfoto’s, volgens mij.

  De foto’s uit deze app zijn bitmaps (met een diepte van 1 bit). De grijswaarden worden gesimuleerd door dithering, ook wel fm-raster geoemd.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Iedereen die ooit een Apple Quicktake heeft gehad, wil die nachtmerrie nooit meer meemaken denk ik. Wat een rommel!