Apple Zomerkamp: gratis workshops voor kids

4 reacties

Ook dit jaar is er weer het Apple Zomerkamp, een gratis driedaags creatief programma voor kinderen van 8 tot 12 jaar in de Apple Stores in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Brussel. Deelname is gratis en ouders kunnen online een plaatsje voor hun kroost reserveren.

Tijdens het zomerkamp leren kinderen hoe ze een eigen film maken met iMovie of interactieve storytelling met iBooks. Apple-medewerkers begeleiden ze van A tot Z tijdens de workshops van anderhalf uur per stuk.

 • Verhalen vertellen met iMovie: De deelnemers leren zelf een film maken. Ze verwerken hun ideeën in een storyboard, maken de opnames en verkennen andere aspecten van het filmmaken. Tot slot monteren ze hun meesterwerk in iMovie op een Mac.
 • Interactief verhalen vertellen met iBooks: De deelnemers maken hun eigen interactieve boek. Ze leren hoe je een verhaal opbouwt, van idee tot storyboard. Ze maken illustraties op een iPad en leren geluidseffecten en Multi-Touch-functies toevoegen met iBooks Author op een Mac.

Het zomerkamp vindt plaats in juli en augustus. De workshops zijn over verschillende dagen verspreid en ouders kunnen kiezen voor een ochtend-, middag- of avondprogramma. Reserveren kan via deze link (Nederland) of via deze link (België – workshops in Frans en Nederlands).
apple-zomerkamp-recht-16x9

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Brombeer

  Een zomerkamp zonder sportactiviteiten?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Moderne tijden;-)

 • Profielfoto
  bartvdv

  In plaats van kinderen de achtergrond van dingen bij te brengen, leren ze alleen maar op knoppen drukken en plaatjes maken.

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Kinderen zouden lekker buiten moeten spelen, zeker in de zomer.