Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 20 juni 2016

iOS 10: Apple verraadt komst teksteditor

Hoewel we tijdens de WWDC Keynote veel van iOS 10 hebben gezien, heeft Apple niet alles verteld. Zo bleek eerder al dat een dark mode voor iOS toch in de maak is. Vandaag wordt duidelijk dat we ons op de komst van Teksteditor naar iOS kunnen verheugen.

Op de Mac bestaat de Teksteditor-app al jaren en is een uitgebreid alternatief voor de notities-app, maar niet zo uitgebreid als Pages. Tijdens een WWDC-sessie werd de app al op de iPad van een Apple-medewerker gespot.

De app was kort zichtbaar tijdens een demonstratie bij de sessie What’s New in Metal, Part 1 (rond 17:50). Het is niet de eerste keer dat we de Teksteditor in iOS zien, voor de release van iOS 8 dook deze ook al even op. De app verscheen uiteindelijk nooit, maar wie weet zit Teksteditor in een volgende betaversie van iOS 10.

Klik/tap voor groter.

Voor tekstverwerkingn biedt Apple al Pages aan, maar deze software is nogal uitgebreid voor eenvoudige bewerkingen. De notities-app is ook beschikbaar, maar is erg basic en kan geen externe bestanden openen. We hebben alle reden om aan te nemen dat op de iPad die in de demo gebruikt werd een legitieme iOS 10-versie draaide. De app Game Center was ook niet meer zichtbaar en deze is in de eerste iOS 10-beta ook verdwenen.

Teksteditor op OS X (binnenkort: macOS).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 10: Apple verraadt komst teksteditor
Sluiten