Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 juni 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple-partner geeft Lightning-headphone duwtje in de rug

De naam Cirrus Logic zal de gemiddelde consument weinig zeggen, maar in iedere iPhone zit een audio-chip van het bedrijf dat ook lid is van Apple’s MFi-programma (Made for iPhone) en door Apple goedgekeurde accessoires kan produceren.

Vanuit die rol heeft het bedrijf een nieuwe MFi Headset Development Kit aangekondigd. Deze kan door andere fabrikanten gebruikt worden om snel een goede Lightning-headphone te maken.

Digitaal naar Analoog

Geluid wordt via de Lightning-poort digitaal verstuurd, maar je oren vangen geluid nog steeds in analoge vorm -trillingen in de lucht- op. De iPhone heeft momenteel in een ingebouwde DAC (digitaal-analoogomzetter) voor de minijack-uitgang, maar bij Lightning-hoofdtelefoons zijn fabrikanten hier zelf voor verantwoordelijk.

Cirrus Logic heeft nu een bouwpakket voor zo’n digitaal-analoogomzetter met een chip die al door Apple is goedgekeurd. Dat verzekert consumenten dat ze geluid van goede kwaliteit krijgen en zorgt ervoor dat makers van hoofdtelefoons snel producten die met de iPhone 7 werken kunnen lanceren.

De MFi Headset Development Kit van Cirrus Logic.

De afgelopen maanden is het gerucht over het verdwijnen van de minijack-ingang op de iPhone meermaals voorbij gekomen. Nu een van Apple’s belangrijkste leveranciers Lightning-headphones een duwtje in de rug geeft, is het steeds waarschijnlijker dat het ook echt gaat gebeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple-partner geeft Lightning-headphone duwtje in de rug
Sluiten