Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 juni 2016

Apple: “iMessage komt niet naar Android”

Vlak voor WWDC gingen geruchten over iMessage voor Android. Apple zou zich meer als services-bedrijf willen profileren en de concurrentie met WhatsApp aan willen gaan. Tot een aankondiging kwam het niet en dat gaat ook in de toekomst niet gaat gebeuren.

Dat vertelt Apple tegen Walt Mossberg (Recode). Met een miljard actieve iOS-apparaten heeft iMessage genoeg bereik en Apple ziet de berichten­dienst als uniek aspect dat de verkoop van iOS-apparaten helpt.

Volgens de meest recente cijfers worden er ongeveer 200.000 iMessage-berichten per seconde verstuurd. Een senior Apple-manager die Mossberg niet bij naam noemt, zegt: “Meer heb je niet nodig om onderzoek te doen naar bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, de verdere ontwikkeling van woordsuggesties en interactie met Siri.”

Ondanks dat Tim Cook de laatste tijd graag roept dat diensten steeds belangrijker worden, toont het strategische aspect aan dat Apple vooral nog een hardwarebedrijf is dat graag mooie apparaten verkoopt.

https://www.instagram.com/p/BGosaxxPM_Z

In iOS 10 krijgt iMessage grote vernieuwingen. Zo kunnen ontwikkelaars op de dienst inhaken en iMessage-apps maken. Ook worden er visuele effecten -voor hippe #chatporn- toegevoegd. In bovenstaande video enkele voorbeelden.

Reageer op artikel:
Apple: “iMessage komt niet naar Android”
Sluiten