Apple: “iMessage komt niet naar Android”

27 reacties

Vlak voor WWDC gingen geruchten over iMessage voor Android. Apple zou zich meer als services-bedrijf willen profileren en de concurrentie met WhatsApp aan willen gaan. Tot een aankondiging kwam het niet en dat gaat ook in de toekomst niet gaat gebeuren.

Dat vertelt Apple tegen Walt Mossberg (Recode). Met een miljard actieve iOS-apparaten heeft iMessage genoeg bereik en Apple ziet de berichten­dienst als uniek aspect dat de verkoop van iOS-apparaten helpt.

Volgens de meest recente cijfers worden er ongeveer 200.000 iMessage-berichten per seconde verstuurd. Een senior Apple-manager die Mossberg niet bij naam noemt, zegt: “Meer heb je niet nodig om onderzoek te doen naar bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, de verdere ontwikkeling van woordsuggesties en interactie met Siri.”

Ondanks dat Tim Cook de laatste tijd graag roept dat diensten steeds belangrijker worden, toont het strategische aspect aan dat Apple vooral nog een hardwarebedrijf is dat graag mooie apparaten verkoopt.

In iOS 10 krijgt iMessage grote vernieuwingen. Zo kunnen ontwikkelaars op de dienst inhaken en iMessage-apps maken. Ook worden er visuele effecten -voor hippe #chatporn- toegevoegd. In bovenstaande video enkele voorbeelden.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Oh hell. Reden genoeg om dat niet te gaan gebruiken lijkt me zo.

  Of je moet 11 zijn, en lekker met je vriendinnetjes op het schoolplein willen ‘communiceren’.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Is eigenlijk wel een gerucht uitgekomen waar vorige week zo’n 25 nieuwsitems over geschreven werden?
  – displays
  – MacBooks
  – magnetron strip
  – berichten naar Android
  – dark mode

 • Profielfoto
  MEEUW

  Blij dat ik imasseger niet gebruik.
  Wat een kindersoap.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Dan gaat het dus nooit wat worden met iMessage. Ik denk de energie die gestoken wordt in de ontwikkeling van iMessage beter in andere onderdelen gestoken kunnen worden.

 • Profielfoto
  rruiter1
 • Profielfoto
  Rhapsody

  @zeurmeeuw:
  Het is ‘iMessage’ en niet ‘imasseger’.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Who cares.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik ben niet echt onder de indruk van dat gezeur over “one billion active devices”. Ik bedoel; de meeste mensen hebben meer dan één apparaat dat op iOS draait, zo liggen er hier drie en m’n zus heeft – volgens mij – vier iPhones. Dat zijn dus geen miljard individuele gebruikers, hooguit enkele honderden miljoenen.

 • Profielfoto
  pannekoek

  iMassacre…

 • Profielfoto
  Nummer 29

  Haha wat zijn jullie toch een stelletje hypocreiten (met uitzondering Rhapsody) ween maar lekker verder. Je mag zeggen wat je wil maar iMessage is en blijft de gebruikervriendelijkste manier om te chatten. Let op (gebruikersvriendelijk is niet gelijk aan gebrukksvriendelijk)

 • Profielfoto
  bartvdv

  Sommige mensen geef je maar beter geleik. “gebruikersvriendelijk” is inderdaad niet gelijk aan “gebrukksvriendelijk”. De woorden tellen niet hetzelfde aantal tekens maar hebben toch een groot aantal letters gemeen. Op naar nummer 30 ?

 • Profielfoto
  gipsman

  Met iMessage komt het niet goed, zoals het met iChat niet goed kwam.
  Dit gezegd zijnde, is meer privacy dan bij fakebook, goochel, en andere obscure sociale media altijd welkom.
  Ik gebruik het waar en wanneer mogelijk, naast Telegram, maar mijn vriendenlijstje in beide is beschamend kort.
  Het zou ook beter zijn als facetime en iMessage 1 app worden, ongeveer zoals het bij het zieltogende skype.
  En Find Friends, wat moet je daarmee?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik snap de discussie hier niet helemaal. Volgens mij hangt het af van persoon tot persoon welke dienst je gebruikt. Op enkele mensen na hebben al mijn vrienden een iPhone, hetzelfde geldt trouwens voor mijn familie. Ik gebruik dus iMessage, occasioneel eens een ouderwetse SMS en voor de groepsgesprekken vooral Facebook Messenger. M’n moeder daarentegen heeft veel collega’s en vrienden met Androidtelefoons, dus zij gebruikt WhatsApp.

  Je gebruikt toch gewoon wat je het beste uitkomt? Wat moet Apple doen, de stekker eruit trekken en “fuck off” zeggen tegen hun “1 miljard apparaten?” Als je het niet gebruikt, zaag er dan ook niet over. Het zit toch niemand in de weg.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik snap de discussie hier niet helemaal. Volgens mij hangt het af van persoon tot persoon welke dienst je gebruikt.

  .
  De mensen hierboven denken hier ook veel te veel over na alsof het iets heel serieus is.

  Het is precies zo dat mensen gewoon de diensten gebruiken die het beste passen. Heb jij in je vriendenkring 90% iPhones zitten dan gebruik je waarschijnlijk gewoon Berichten app. Verstuur jij maar 30 smsjes per maand dan gebruik je waarschijnlijk ook gewoon de Berichten app omdat dit de standard app is op je telefoon, dat geen dat vroeger SMS heette.
  Ben je 12 jaar en zit je met heel de school te smsen en het liefst in groepen en wat niet allemaal dan is WhatsApp waarschijnlijk jouw app.

  Je moet hier niet te veel over nadenken dat doen mensen ook niet. Gelukkig maar.

 • Profielfoto
  gipsman

  @NoPlasticPhones
  Klopt wel.
  Maar ca.80% van de mensen gebruikt android of, god behoede, windows. Jij hebt iPhone vrienden, ik ook, maar wat wil het geval: mijn iPhone vrienden, op een enkeling na, gebruiken toch liever whatsapp, skype, viber en noem maar op omdat ze op hun beurt hèèl veel android vrienden hebben. Meestal weten ze niet eens dat er iets bestaat als iMessage of facetime.

 • Profielfoto
  hkees

  iMessage? Het heet toch Messages?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  @Hkees
  De app heet Messages, op een Nederlandstalige iPhone heet het gewoon Berichten. De dienst erachter (die van de blauwe ballonnetjes) heet echter iMessage.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  “Meer heb je niet nodig om onderzoek te doen naar bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, de verdere ontwikkeling van woordsuggesties en interactie met Siri.”

  Begrijp ik het goed dat deze meneer van Apple dus blij is dat er dus blijkbaar geen end-to-end encryption is bij iMessage?

 • Profielfoto
  Martin Efdee

  Dat vertelt Apple tegen Walt Mossberg, moet zijn:
  Dat “vertelt Apple aan” Walt Mossberg, of:
  Dat “zegt Apple tegen” Walt Mossberg.

 • Profielfoto
  nebilem

  WA is goed genoeg voor mij. Ik krijg nooit een bericht via iMessage.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De app heet sinds een paar jaar al geen iMessage meer maar Messages, of Berichten in het Nederlands. Ook al wordt het nu gigantisch opgeleukt, het lijkt me alleen geschikt voor kinderen of mensen die verder niks anders te doen hebben. Als Apple denkt dat ze hiermee een troef in handen hebben, hebben ze het mis. Je gebruikt een app die al je vrienden ook gebruiken. Dat is dus Whatsapp. Het lastige is ook nog eens dat berichten alleen gratis zijn als de ontvanger ook een iPhone (of iPad) heeft. Zo niet dan wordt het bericht verstuurd als betaald sms-je. En dat zie je pas ná het versturen.

 • Profielfoto
  jackybe67

  MacAanZee,

  voor een heel groot gedeelte van de gebruikers is de nieuwe berichten app een heel goede uitbreiding. Snap hier het geleuter hierover niet. De nieuwe functies hoeft niemand te gebruiken. IOS10 gaat heel wat verder dan de nieuwe berichten app.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Snap ook niet waarom er zoveel mensen nog WhatsApp gebruiken, terwijl de meeste onbeperkt en gratis sms’en kunnen versturen.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  “Meer heb je niet nodig om onderzoek te doen naar bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, de verdere ontwikkeling van woordsuggesties en interactie met Siri.”

  Begrijp ik het goed dat deze meneer van Apple dus blij is dat er dus blijkbaar geen end-to-end encryption is bij iMessage?

  Nee, je begrijpt dat Apple de teksten van de berichten gebruikt voor onderzoek…

 • Profielfoto
  Kevin Boer

  wie weet hoe het kan dat je het certificaat niet kan verlengen (apple developer gratis)

  sorry, you can’t enroll at this time.

  dit heb ik al 2 weken lang.

 • Profielfoto
  Bonte

  Natuurlijk komt iMessage naar Android en Windows 10, kwestie van wat tijd.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Jackybe67: Het is helemaal niet zo dat ‘de meeste mensen’ onbeperkt en gratis sms kunnen versturen, dat is meestal alleen bij abonnementen met vaak heel veel data, waar voor de show ‘onbeperkt gratis sms’ bij zit. Bijna niemand sms nog, dus dat kan je makkelijk weggeven. Alleen als je een bericht stuurt naar iemand die je niet kent of die geen WhatsApp heeft.
  Vrijwel iedereen gebruikt nu WhatsApp, dus doe je vanzelf mee. Ik gebruik ‘m vanaf de eerste dag, maar toen had nog niemand het.

  Waarom denk je dat de uitbreidingen aan de Berichten app voor ‘een heel groot deel’ van de gebruikers een goede uitbreiding is. Denk je echt dat zoveel mensen voortdurend grote tekstballonnen, animaties en ontploffend vuurwerk gaat versturen? Dat denk ik dus niet.

  Natuurlijk gaat iOS heel wat verder dan het opleuken van Berichten; ik heb niet gezegd dat het niet zo is. Maar Apple dat wel heel gewichtig over de nieuwe mogelijkheden van Berichten. Terwijl je al lang foto en video’s kon versturen.