Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 24 juni 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple haalt Thunderbolt Display uit de schappen

Na bijna vijf jaar zonder vernieuwingen, haalt Apple zijn Thunderbolt Display uit het assortiment. In de Online Apple Store is het scherm niet meer verkrijgbaar en in winkels wordt de voorraad van het 1149 euro kostende scherm niet meer aangevuld.

Of het scherm een opvolger krijgt is onzeker. Apple zegt tegen The Loop: “We stoppen de productie van het Thunderbolt Display. Er zijn een genoeg andere schermen verkrijgbaar voor Mac-gebruikers.”

Technisch niet meer van deze tijd

Het Thunderbolt Display was niet retina, maar ook op andere fronten niet meer van deze tijd. Zo bevat het scherm nog een MagSafe 1-connector die incompatibel is met alle MacBooks die momenteel verkocht worden. Bovendien beschikt het scherm alleen over Thunderbolt 1 en USB 2.0.

USB-C en Thunderbolt 3

Verwacht wordt dat Apple later dit jaar een nieuwe generatie MacBook Pro met Thunderbolt 3 en USB-C zal introduceren. Momenteel is de 12-inch Retina MacBook alleen van USB-C voorzien. Fabrikanten zoals Philips zijn al begonnen met de productie van USB-C-schermen met ingebouwde hubs. Als Apple niet met een nieuw Thunderbolt Display komt, zullen andere fabrikanten ongetwijfeld in dit gat springen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple haalt Thunderbolt Display uit de schappen
Sluiten