‘Amazon snel met eigen streamingdienst’

2 reacties

Apple Music krijgt er binnenkort een nieuwe concurrent bij. E-commerce-gigant Amazon is van plan om een eigen muziek-streaming­dienst voor een tientje per maand te lanceren, dat claimen bronnen van het doorgaans goed ingelichte persbureau Reuters.

Momenteel biedt Amazon zijn Prime-leden al een selectie streaming muziek aan, maar deze zou uitgebreid worden en straks voor iedereen toegankelijk zijn. Integratie met de Echo-speaker wordt een van de pijlers.

Volgens de bronnen wil Amazon een concurrerende muziekselectie aanbieden. De onderhandelingen met plantenmaatschappijen zouden daarover nog gaande zijn, maar de gesprekken bevinden zich in afgeronde fase, aldus Reuters. De streamingdienst zou aan het eind van de zomer of in de herfst worden onthuld, meldt het persbureau.
prime-music-001
In Nederland is Amazon (nog) niet heel groot, maar in de VS en ons omringende landen zoals Duitsland is het bedrijf dat ooit met begon met de verkoop van boeken aardig ingeburgerd. Naast de gigantische webshop heeft Amazon zijn eigen Apple TV-concurrent (FireTV) met bijbehorende streamingdienst, een groot aanbod aan webservices en de Amazon Echo, een speaker met ingebouwde virtuele assistent die hoge ogen gooit. Of Amazon Music ook naar Nederland komt is niet bekend.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Imade

    Omdat Amazon haar personeel net zo goed als Kim Jung familie zijn burgers behandeld.. wil ik daar niets mee te maken hebben.

  • Profielfoto
    Afroman

    Dan mag je gelijk kappen met alles wat een merk draagt… Wat een na√Įviteit.