Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 juni 2016

5 verbeteringen in Mail-app iOS 10

Apple noemde het niet tijdens de Keynote, maar de mail-app heeft in iOS 10 een aantal verbeteringen gekregen. Met nieuwe acties en filters wordt de app handiger in gebruik en kan deze enigszins concurreren met alternatieven zoals Outlook voor iOS.

De laatste fundamentele verandering van de Mail-app was in iOS 8, dus de verbeteringen zijn meer dan welkom. Wij zetten er vijf op een rij.

1. Filteren op ongelezen mail

Een voor de hand liggende functie die geïmplementeerd is: een nieuw filter-icoon onderaan je inbox toont alleen ongelezen e-mail.

Klik/tap voor groter.

2. Meer filteropties

Naast een filter voor ongelezen e-mail is het mogelijk om op meer criteria te filteren. Een tap op de tekst “Gefilterd op: Ongelezen” brengt een nieuw menu in beeld waarin je onder andere kunt kiezen op welke mailbox het filter actief moet zijn en meer verfijningen kunt toepassen. Een aantal van deze filters wordt ook als snelle zoeksuggestie getoond.

Klik/tap voor groter.

3. Uitschrijven van maillijsten

E-mails afkomstig van mailinglijsten herkent iOS 10 automatisch en beidt je direct de mogelijkheid om je uit te schrijven. De Mail-app toont een aparte knop boven de adresinformatie en kan namens jou een bericht sturen om je van een lijst te verwijderen.

Klik/tap voor groter.

4. Conversatieweergave

De weergave van conversaties lijkt in iOS 10 meer op die van OS X. Je ziet een dubbele pijl die een overzicht van de berichten uitklapt en de afzonderlijke berichten verschijnen in een kaartweergave.

Klik/tap voor groter.

5. iPad Pro met drie kolommen

Op de 12,9-inch iPad Pro toont de mail-app van iOS 10 niet twee maar drie kolommen. Een met alle mailboxen en mappen, een met de inhoud van de mailbox en een met de e-mail zelf. In iOS 9 zijn dit nog twee kolommen.

Screenshot via 9to5Mac (klik/tap voor groter).

 

Reageer op artikel:
5 verbeteringen in Mail-app iOS 10
Sluiten