1Blocker: uitgebreide iOS-adblocker nu ook op Mac

13 reacties

Advertenties tussen, over, door en zwevend boven content. Hoewel we ze je op OMT -zolang het financieel kan ?- proberen te besparen, kan het lezen of bekijken van content op het web soms als een jungle zijn. Daarom zijn er adblockers.

1Blocker is een van de beste adblockers voor iOS en nu ook als OS X Safari-extensie beschikbaar. De app synchroniseert instellingen tussen iOS en OS X via iCloud. Zo blokkeer je snel content op je iPhone én Mac.

Meer dan advertenties en trackers

1Blocker biedt veel instellingsmogelijkheden. Zo is het mogelijk om naast advertenties ook cookie-popups, share-knoppen en web fonts die megabytes aan extra ballast aan sites toevoegen te blokkeren. Filters zijn individueel in- of uit te schakelen en ontbreekt een whitelist en mogelijkheid om alleen bepaalde elementen op een pagina te verbergen niet.

Minpunt is dat de lijst met filters niet doorzoekbaar is, als je één advertentie­netwerk wil toestaan, scroll je je een ongeluk. Op iOS is zoeken wel mogelijk en omdat de instellingen gesynchroniseerd worden, is dat een workaround.

1blocker-rules
Klik/tap voor groter.

Alleen Safari

1Blocker werkt op OS X in twee delen, het eerste deel -de app zelf- is te koop in de Mac App Store. Dit zorgt voor de instellingen en synchronisatie. Het eigenlijke blokkeren van content wordt gedaan door een Safari-extensie, die je los dient te downloaden. Het werkt alleen met Safari omdat 1Blocker de officiële content blocker API van Apple gebruikt. Dit maakt de software erg snel en efficiënt, maar alleen binnen Apple’s browser toepasbaar.

Het verschil met andere extensies (Adblock Plus, Ghostery en uBlock) is dat deze content na het laden blokkeren en verbergen (niet renderen). Safari-extensies met Apple’s API blokkeren de inhoud al voor het laden.

1blocker-whitelist
Whitelisten direct vanuit Safari.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ziet er goed uit, en ook slim dat ze de naam en het logo een beetje hebben ‘geleend’ van 1Password daarmee wek je al iets meer vertrouwen dan al die AdBlockers met een rood stopbord.
  .
  Ik ga dit proberen, ik was wel toe aan een native iets tussen OS X en iOS, syncen van instellingen is dan wel iets dat je standaard mag verwachten. Op dit moment is het allemaal zo’n slagveld in AdBlock-land om wie zo snel mogelijk de meeste gebruikers kan binnenharken en daarna deals te maken met advertentieplatformen om bepaalde reclame toe te staan.
  .
  Het nadeel wat je hier wel heel erg van krijgt omdat er zoveel opties zijn is dat mensen heel snel gaan denken dan een cookie een vies iets is dan je privacy aantast en stiekem met je mee naar huis gaat om thuis uit te vogelen wat jij allemaal op de bank uitvreet. 2 weken later komen ze op OMT met topics als, X website functioneert niet meer why ???

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Of je gebruikt gewoon uBlock origin, gratis en veel langer doorontwikkeld.

 • Profielfoto
  Edwin

  Of je gebruikt gewoon uBlock origin, gratis en veel langer doorontwikkeld.

  Nee, is geen native Safari blocker. Dat is nu net het verschil.

 • Profielfoto
  bArtificial

  Of je maakt een pi-hole van een RBpi die je nog ergens hebt liggen. Ideaal.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Gebruik 1Blocker voor iOS al weer een poosje met tevredenheid dus die wil ik ook op mijn OSX!

 • Profielfoto
  Di May

  Psssst …

  Niet te hard doorvertellen.
  AdBlock is de beste en ook de goedkoopste …
  [ https://getadblock.com ]

 • Profielfoto
  Shmoo

  Die gasten worden alleen betaald door uitgevers van reclame om eens in de zoveel tijd reclame door te laten.
  Dat was vroeger de beste oplossing ja, maar sinds een tijdje al niet meer.

 • Profielfoto
  Edwin

  Psssst …

  Niet te hard doorvertellen.
  AdBlock is de beste en ook de goedkoopste …
  [ https://getadblock.com ]

  Klopt mits je “Enable Safari Content Blocking” aanvinkt voor de native Safari functie. Nadeel is dat je beperkt wordt in het aantal opties.
  .
  Zelf gebruik ik Ka-Block, geen enkel insteloptie maar websites attenderen mij niet op het gebruik van blocker.

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Of je gebruikt gewoon uBlock origin, gratis en veel langer doorontwikkeld.

  Nee, is geen native Safari blocker. Dat is nu net het verschil.

  Dan moet je een fatsoenlijke browser downloaden

 • Profielfoto
  Di May

  Die gasten worden alleen betaald door uitgevers van reclame om eens in de zoveel tijd reclame door te laten. ”

  AdBlock heeft nog geen enkele keer ad’s laten passeren.
  En ik denk dat ik AdBlock al … ik ben de tel kwijt.
  Het kan al 10 jaar zijn dat hij meereist.

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Die gasten worden alleen betaald door uitgevers van reclame om eens in de zoveel tijd reclame door te laten. ”

  AdBlock heeft nog geen enkele keer ad’s laten passeren.
  En ik denk dat ik AdBlock al … ik ben de tel kwijt.
  Het kan al 10 jaar zijn dat hij meereist.

  https://adblockplus.org/acceptable-ads-agreements

  Ze geven het zelfs aan op hun eigen website.

 • Profielfoto
  Shmoo

  @No_Name dat is een heel ander product.

  Jij hebt het over AdBlock Plus – dat is vanaf het begin al de slechtere (rip off) versie van de ‘get AdBlock geweest.
  De versie die @Di Name noemt was idd. de beste AdBlocker die er was tot een jaartje of zo geleden toen AdBlockers beschikbaar kwamen in iOS en toen ineens iedereen AdBlockers ging maken en er in de wereld een taboe op die dingen ontstond.

  Je kunt het ook gewoon even aan de nummertjes zien. AdBlock wordt gebruikt door 40 miljoen mensen, de ondersteuning van dit product is een fulltime job van minstens één en waarschijnlijk op dit moment 2 of 3 mensen. Het lijkt mij niet zo logisch dat je op zo’n moment je salaris laat afhangen van vrijwillige donaties terwijl je een dienst/product maakt waar alle 40 miljoen mensen best wel 1,- voor zouden willen betalen maar dit niet doen omdat het een vrijwillige donatie is en je de doneerpagina net zo eenvoudig wegklikt als dat je de plugin activeert.

  Los daarvan zie je de buurman die een vergelijkbaar product maakt en dit veel later is gaan doen dan jij alleen vanwege commercieel belangen en die het moet doen met maar 14 miljoen gebruikers, die meneer zie je gewoon een serieus salaris en een extra auto kopen van het werk dat hij hier in steekt.
  Ik bedoel maar, we hebben allemaal wel een ideaal beeld en willen best hier en daar wat vrijwillig doen maar brood op de plank is ook belangrijk.

 • Profielfoto
  Di May

  @ No Name :

  ABP is inderdaad niet hetzelfde als AdBlock.

  @ Shmoo :

  Ik ben redelijke gevoelig voor storende advertentie.
  Niettemin ben ik er nog geen tegengekomen sinds ik AdBlock gebruik …

  Hoe de maker erachter zijn brood maakt, is mij onbekend.
  Van mij heeft ie alleszins al twee keer een
  donatie van, dacht ik, 5€ ontvangen.
  Dat is het mij zeker waard.