‘YouTube werkt aan live TV-dienst’

3 reacties

Er gaan al enige tijd geruchten over een Live TV-dienst van Apple. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg Business gaat ook YouTube met een vergelijkbare dienst -die Unplugged moeten gaan heten en al sinds 2012 in de maak is- komen.

YouTube Unpluggend zou in 2017 gelanceerd worden en technisch af zijn. Via de dienst krijgen gebruikers toegang tot live TV-zenders die via internet worden gestreamd. Wat Unpluggend gaat kosten is nog onbekend.

Heeft YouTube straks sneller dan Apple een TV-streamingdienst online? Het lijkt onwaarschijnlijk. Volgens Bloomberg loopt de videosite tegen hetzelfde probleem als Apple aan: onwelwillende mediabedrijven die willen dat meer betalen dan de traditionele kabelproviders. Er wordt naar verluidt nog onderhandeld met Comcast, NBC, Viacom en CBS, maar er zijn nog geen definitieve overeenkomsten gesloten.
yt-red-phones
Het is onduidelijk of YouTube de dienst aan wil bieden als onderdeel van YouTube RED of met aparte bundels komt. Als het al gebeurt, is het in eerste instantie alleen voor de VS. In Nederland moeten we het voorlopig nog doen met WebTV van onze providers. Gelukkig ondersteunt Ziggo met Horizon TV tegenwoordig AirPlay.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Gnomity

  Wij hebben ons tv alleen nog maar voor Netflix en Uitzending gemist. Het tv-abonnement gaat de deur uit en daarvoor kiezen we 500mbit met Netflix en HBO. Het tv-aanbod is echt bedroevend en bovendien duren de reclameblokken bijna langer dan het daadwerkelijke programma waar ik naar zit te kijken. Om gek van te worden.

  Ik omarm dit soort ontwikkelingen dus, alleen hoop ik dat Apple / Google niet dezelfde fout maken door het vol te rammen met reclame.

 • Profielfoto
  rob seller

  Misschien is dit dan ook iets voor je https://www.playvankpn.nl

 • Profielfoto
  rob seller

  Dit is dan denk ik ook wel iets voor jou: https://www.playvankpn.nl