Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

‘YouTube werkt aan live TV-dienst’

Er gaan al enige tijd geruchten over een Live TV-dienst van Apple. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg Business gaat ook YouTube met een vergelijkbare dienst -die Unplugged moeten gaan heten en al sinds 2012 in de maak is- komen.

YouTube Unpluggend zou in 2017 gelanceerd worden en technisch af zijn. Via de dienst krijgen gebruikers toegang tot live TV-zenders die via internet worden gestreamd. Wat Unpluggend gaat kosten is nog onbekend.

Heeft YouTube straks sneller dan Apple een TV-streamingdienst online? Het lijkt onwaarschijnlijk. Volgens Bloomberg loopt de videosite tegen hetzelfde probleem als Apple aan: onwelwillende mediabedrijven die willen dat meer betalen dan de traditionele kabelproviders. Er wordt naar verluidt nog onderhandeld met Comcast, NBC, Viacom en CBS, maar er zijn nog geen definitieve overeenkomsten gesloten.

Het is onduidelijk of YouTube de dienst aan wil bieden als onderdeel van YouTube RED of met aparte bundels komt. Als het al gebeurt, is het in eerste instantie alleen voor de VS. In Nederland moeten we het voorlopig nog doen met WebTV van onze providers. Gelukkig ondersteunt Ziggo met Horizon TV tegenwoordig AirPlay.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘YouTube werkt aan live TV-dienst’
Sluiten