YouTube voor iOS ondersteunt nu VR

Raymon op 17 mei 2016 3 reacties Laatste door felmen

Als Apple het niet zelf doet, zorgt Google wel voor VR-content op iOS. De YouTube-app voor iOS is bijgewerkt en heeft nu ook onder­steuning voor het weergeven van Virtual Reality. De Android-app van de videodienst had dit al enkele maanden.

VR-video is op twee manier te bekijken. Zonder VR-bril door je telefoon te bewegen en zo in de video rond te kijken of met Cardboard-bril. VR-video’s tonen automatisch een knop op naar Cardboard-modus te schakelen.

vr-youtube-ios

Het Cardboard-icoon rechtsonder schakelt naar VR modus.

Naast YouTube startte Google al eerder met een VR-offensief voor iOS. Zo is er sinds kort een SDK voor iOS beschikbaar waarmee ontwikkelaars gemakkelijk zelf VR-apps voor de brillen van Google kunnen maken. Bij Apple zelf is het op het aantrekken van een expert op het gebied van VR na stil.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

3 reacties

Profielfoto

wensink op 17 mei 2016

Facebook had dit al

Profielfoto

felmen op 18 mei 2016

Die van de Baron in de Efteling vind ik mooier:

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?