YouTube voor iOS ondersteunt nu VR

3 reacties

Als Apple het niet zelf doet, zorgt Google wel voor VR-content op iOS. De YouTube-app voor iOS is bijgewerkt en heeft nu ook onder­steuning voor het weergeven van Virtual Reality. De Android-app van de videodienst had dit al enkele maanden.

VR-video is op twee manier te bekijken. Zonder VR-bril door je telefoon te bewegen en zo in de video rond te kijken of met Cardboard-bril. VR-video’s tonen automatisch een knop op naar Cardboard-modus te schakelen.

vr-youtube-ios
Het Cardboard-icoon rechtsonder schakelt naar VR modus.

Naast YouTube startte Google al eerder met een VR-offensief voor iOS. Zo is er sinds kort een SDK voor iOS beschikbaar waarmee ontwikkelaars gemakkelijk zelf VR-apps voor de brillen van Google kunnen maken. Bij Apple zelf is het op het aantrekken van een expert op het gebied van VR na stil.