‘WhatsApp werkt aan eigen desktop-apps’

4 reacties

Het leuke aan vrijwilligers die zich inzetten voor het vertalen van WhatsApp, is dat nieuw te vertalen zinnen ook nieuwe functies onthullen. Nu opgedoken: verwijzingen naar een desktop-app voor Windows en OS X. Een veelgehoorde wens van gebruikers.

Momenteel is WhatsApp via de browser te gebruiken. Volgens WABetaInfo op Twitter komt daar verandering in en krijgen Windows en OS X een officiele WhatsApp-app. De taalbestanden lijken dit te bevestigen.

Een vertaler heeft de Tweet aangevuld met screenshots waarop onder ander de woorden Download for Mac OS X en Download for Windows te zien zijn. Waarschijnlijk teksten voor de downloadpagina van WhatsApp.com.

Telefoon vereist?

Hoe de desktop-apps precies gaan werken is nog onduidelijk. WhatsApp Web vereist dat de smartphone altijd online is om de chat-app in de browser te gebruiken. Dit komt door het fundamentele technisch ontwerp van WhatsApp dat berichten niet op een eigen server opslaat.

Het is onbekend of en wanneer de applicaties voor OS X en Windows verschijnen. In de Mac App Store zijn nu al diverse desktop clients voor WhatsApp te vinden, al zijn dat allemaal browservensters met WhatsApp Web in een app verpakt.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Dit is geen nieuws, hier zijn ze al langer mee bezig omdat dit onderdeel is van de nieuwe verdienmodule van WhatsApp.
  .
  WhatsApp is nu gratis voor particulieren, dus het 1,- per jaar betalen voor nieuwe aanmeldingen op telefoons is niet meer. De bedoeling is dat je gaat betalen voor het volume dat je verstookt. Particulieren kunnen dan altijd gratis gebruik blijven maken van WhatsApp daar waar bedrijven een abonnement kunnen nemen en dan krijgen ze zo’n desktop app om hun klanten beter mee van dienst te zijn.
  Er zijn nu al veel webshops die WhatsApp gebruiken voor online support. Even snel een vraag stellen over het verzenden van een pakketje kan dan makkelijk via WhatsApp zonder ingewikkelde mail systemen te gebruiken.
  .
  Volgens mij gaat Messenger van Facebook ook die kant op. Dus ja dit soort diensten gaan echt wel e-mail vervangen op termijn. Om even terug te komen op de uitspraken van de CEO waar zoveel mensen hier vorige maand om gelachen hebben.

 • Profielfoto
  whaha

  E-mail zal nooit helemaal verdwijnen, net zoals SMS.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Officiële desktop app welkom… tot die tijd: ChitChat. Werkt prima!

  Wat ik dus liever zie is een iPad app voor whatsapp.

 • Profielfoto
  whaha

  Franz werkt ook goed, vind ik.

  Alleen vermoed ik dat die desktop apps niet voor particulieren zijn bedoeld, maar voor bedrijven…