WhatsApp deelt nu ook documenten vanaf de desktop

8 reacties

Enkele dagen na de introductie van een WhatsApp Desktop-app voor Windows en Mac laat de chat-app, die eigendom van Facebook is, opnieuw van zich horen. Het is nu mogelijk om via WhatsApp Web en WhatsApp Desktop documenten te verzenden.

Op iOS was dit al mogelijk, maar de meeste documenten worden nu eenmaal op de desktop gemaakt. WhatsApp accepteert alleen PDF- en Microsoft Office-documenten. iWork-documenten laten zich niet verzenden.

Schermafbeelding 2016-05-13 om 14.31.11
Klik/tap voor groter.

WhatsApp voert de laatste tijd snel vernieuwingen door. Zo werd onlangs end-to-end-versleuteling geïntroduceerd en vertelde CEO Jan Koum dat de chat-app traditionele e-mail wil vervangen. Het cross-platform verzenden van documenten is een eerste, goede stap.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  hokkie

  Nu ook nog even een menubar icoontje ontwikkelen en klaar!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Lijkt me allemaal wel leuk, een beetje zoals MSN vroeger, wat ik heel fijn vond. Maar bij deze vraag ik me iets af. Facebook heeft deze app overgenomen, dus als je bestanden verzend via deze app naar de andere kant, hoeveel ziet Facebook daar dan van…? Niet dat ik hoogwaardige geheimen heb of zo. Maar vroeg het me wel af…

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Facebook ziet daar niets ban sinds het end-to-end encrypted is. Ze kunnen er niet meer bij.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Nou het werkt echt top! De verbinding is via je telefoon, dus aanvankelijk dacht ik dat wifi aan moest. Maar je telefoon kan ook gewoon op 2G staan, werkt snel en perfect! 3G 4G hoeft niet eens…

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ik heb nog even gekeken naar de resources in Activity Monitor, er staan 2 Whatsapp processen aan; met in totaal aan fysiek geheugen 150Mb, redelijk vergelijkbaar met Spotify, beetje tussen Finder en Dropbox in. Messages is maar 45Mb.

  CPU is 2,5 %, ook vergelijkbaar met Spotify. Messages zakt daar gewoon naar 0 if idle. Best wel belastend programmaatje dus, maar wel te doen.

  Ik hoef ook maar 1x aan te melden, dus dat valt wel mee.

  Messages is dus beter en heeft geen telefoon nodig. Jammer dat dat niet op Android en zo werkt. Dan wordt ’t nooit wat. Inmiddels heeft meer dan 50% Android als je naar MBO- en HBO-leerlingen kijkt.

  Er is ook Franz als desktop Whatsapp client. Even geprobeerd maar zo te zien is dat exact dezelfde techniek als die van Whatsapp zelf. Franz heeft als voordeel dat je daar alle andere Messenger-systemen kan bundelen.

 • Profielfoto
  SvS

  AartJan, iMessage heeft als nadeel dat het trager is dan WhatsApp en Telegram, wat versturen van plaatjes betreft. (Ze doen niet aan comprimeren, ik zou wel een keus willen zien, wel of geen compressie)

 • Profielfoto
  NapO

  nu is t wachten op een API die inhaakt op berichtgeving en dat virussen verstuurd worden via je whatsapp applicatie…

  of bijv. dropbox links (met van die ransomware kl*te meuk), heb ik ook al voorbij zien komen.

  mobiel tot mobiel met een web app op de pc / mac was behoorlijk veilig maar of dit een verbetering is weet ik nog niet. de tijd zal t leren.

 • Profielfoto
  Nikita

  Whatsapp crasht bij mij op OS X 10.9.5 direct bij het openen… Meer mensen die hier last van hebben? Op internet vind ik alleen zoekresultaten op iOS als ik hierop zoek.