Vierde publieke beta iOS 9.3.2 en OS X 10.11.5 uitgebracht

9 reacties

Ontwikkelaars en publieke betatesters opgelet. Het is tijd om je iOS- en OS X-apparaat te updaten, want Apple heeft zojuist nieuwe betaversies van iOS 9.3.2 en OS X 10.11.5 uitgebracht. Zowel de developer als publieke beta’s zijn tegelijkertijd beschikbaar gesteld.

Dat zowel ontwikkelaars als publieke testers dezelfde betaversie tegelijk krijgen, geeft aan dat de ontwikkeling ver voltooid is. De definitieve release zal dan ook binnen enkele weken volgen.

Kleine verbeteringen

In OS X 10.11.5 zijn behalve onderhuidse bugfixes geen verbeteringen ontdekt. iOS 9.3.2 bevat twee noemenswaardige verbeteringen:

De bug die ervoor zorgt dat mappen rond worden na het instellen van een bepaalde achtergrond is in iOS 9.3.2 beta 4 nog niet opgelost.
93rond-16x9

Aanmelden voor publieke beta’s

Net als bij alle beta-software adviseert Apple om de publieke beta niet op apparaten voor dagelijks gebruik te installeren. Naast bugs in de software van Apple zelf, kan het zijn dat software van derden niet meer werkt. Benieuwd? Iedereen kan zich voor publieke beta’s aanmelden bij Apple Seed.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  TimmiX

  Ik snap niet dat Apple geen uitgebreide changelog vermeld. Nu heb ik geen idee wat er verholpen zou moeten zijn, dan heeft betatesten toch geen zin?

 • Profielfoto
  pruus

  En deze beta kwam wel heel soepel binnen. Binnen 2 minuten klaar! Gaaf!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Precies maar who cares… Dit soort berichtjes gaan ook nergens over en is alleen maar paginavulling zodat OMT aan de 5 a 6 berichten per dag komt.
  .
  Neem gewoon eens alle beta nieuwsberichten van het afgelopen jaar bij de hand dan staat in alle berichten drie keer niks en toch ook eigenlijk precies hetzelfde, dat er een nieuwe beta is, dat je ‘m kunt downloaden en we geen idee hebben wat gefixt zou moeten zijn of waar je op moet letten en dat je je kunt aanmelden.
  .
  Je zou bijna gaan geloven dat OMT geld krijgt voor het aantal aanmeldingen. Ik bedoel toen iCentre OMT betaalde in de vorm van sponsoring werd de naam iCentre minder vaak genoemd op OMT dan het Apple Beta programma nu.
  Het gaat helemaal nergens over, dit zijn van die berichtjes die je ook heel eenvoudig op het forum kunt posten in de vorm van een heads up.
  .
  **Shmoo trekt alvast z’n regenjas aan want nu ga hier weer een aantal met koeienstront gooien richting Shmoo**

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ha Shmoo, ik deel je mening over nutteloze berichten over beta’s. Developer only beta’s doen we sowieso niet en beta 3 hebben we gewoon overgeslagen omdat er niets zinnigs over te vertellen was. Ik zal toelichten waarom deze het wel tot de voorpagina haalde:

  – Developer als publieke beta’s tegelijkertijd beschikbaar = signaal dat de release eraan komt. Moeite om te melden.
  – Het bericht: “Night Shift en Energiebesparingsmodus tegelijk mogelijk in iOS 9.3.2” nog een keer onder de aandacht brengen.
  – Follow-up over de ronde mappen-bug geven (wel of niet opgelost).

  Er zijn ook blogs die dit niet vermelden, hun standaard tekst copy-pasten en iedere beta ook nog een eigen artikel geven:) Zo gek maken we het hier niet graag en ik denk dat we met deze voorwaarden een aardige balans hebben met het aantal berichten over beta’s.

 • Profielfoto
  yasser

  Ik heb een probleem sinds deze beta een groot deel van de “rubrieken” links van de finder mist zoals al mijn bestanden, documenten…. nog iemand last van ?

 • Profielfoto
  mekkeremek

  safari lijkt veel rapper:cool:

 • Profielfoto
  Lucas V

  O mijn iPhone 6s plus is er een bug… Als ik mijn iPhone in landscape hou en dan 3D touch doe is er een enorme lag super vervelend

 • Profielfoto
  koen

  @Lucas: dat kun je beter even doorgeven aan Apple via de Feedback Assistant.

 • Profielfoto
  tuuur

  Die rondde mappen zijn juist grappig, dus goed dat de bug er nog niet uit is.
  Leuk om te proberen: http://youtu.be/6-yzdr6P5pA