Smartwatch-ambities: Fitbit koopt betaal­dienst Coin

3 reacties

Naast de Apple Watch is Fitbit nog steeds de best­verkopende wearable. Het bedrijf heeft de ambitie om meer dan alleen fitnesstrackers te maken en de startup Coin gekocht. Daarmee treedt het toe de kleine club van de spelers in de markt voor mobiele betalingen.

Apple, Samsung en Google hebben al betalingsmogelijkheden in horloges en telefoons. Handig voor gebruikers en vaak lucratief voor de fabrikanten. Fitbit wil in toekomstige wearables ook NFC-betalingen aanbieden.

Betaalsysteem met twist

Coin verschilt van andere mobiele betaalsystemen. De startup die vier jaar geleden werd opgericht, heeft een kaart met digitale kopie van al je credit cards, klantenkaarten en andere passen gemaakt. Met behulp van een kleine zwart-wit display kies je als welke kaart coin zich voor moet doen. De kaart werkt zowel via NFC als een magneetstrip.

Fitbit heeft niet uitgelegd hoe deze service aan de wearables toegevoerd kan worden, maar Coin heeft al het nodige grondwerk gedaan en heeft een developer kit en samenwerking met VISA en MasterCard.

Van fitnesstracker naar smartwatch

Eerder dit jaar breidde Fitbit zijn aanbod uit met de Blaze, een mix van een fitnesstracker en smartwatch met een klein scherm. Mogelijk vormt dit de basis voor een nieuwe wearable die meer smartwatch dan fitnessbandje is en NFC-betalingen ondersteunt.
blaze-wide-001

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Goed gemaakt filmpje / commercial. Lekker tempo. Ik zou dit onduidelijk willen hebben.

 • Profielfoto
  Melle

  Onduidelijk = onmiddellijk

 • Profielfoto
  Shmoo

  Maar…. de bedoeling is toch dat je nul plastic betaalkaartjes bezit?
  .
  Ik bedoel als je dit 10 jaar geleden had verzonnen woonde je nu op Cook Islands maar ik zie niet waarom mensen al hun betaalkaarten in één kaart willen stoppen terwijl ze ook al hun kaarten in één app kunnen zetten.