Twitter geeft meer ruimte binnen 140 tekens

4 reacties

Het hing al enige tijd in de lucht, maar is nu officieel. Twitter gaat @mentions, links en foto’s niet langer meetellen voor de limiet van 140 tekens. Zo kunnen de 140 tekens ook echt gebruikt worden voor woorden. Dit wordt de komende maanden uitgerold.

Naast het verruimen van de limiet voert het sociale netwerk nog een aantal veranderingen door: je kunt jezelf straks retweeten en quoten. Mentions (Tweets die met een @ beginnen) gaan al je volgers bereiken.

Met de veranderingen wil Twitter het beste platform voor live commentaar, connecties en gesprekken blijven. Vooral bij discussies tussen een groep gebruikers was het meetellen van mentions voor de tekenlimiet vervelend. Door de vele mentions bleef weinig ruimte voor de de discussie zelf over.
b140_Dutch
De veranderingen worden de komende maanden uitgerold. Ontwikkelaars krijgen de tijd om hun apps aan te passen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Veel beter dan opschroeven naar 10.000 tekens

 • Profielfoto
  DaveFlash

  had liever gezien dat ze dit + het verhogen van 140 naar 280 tekens hadden gedaan, maar het is beter dan niets

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik ben alvast blij dat ze dit doen!:-D Ik kwam nooit toe met die tekens!:-)

 • Profielfoto
  hkees

  “Dit wordt de komende maanden uitgerold”. Waarom moet alles toch worden uitgerold? Beschikbaar gemaakt kan toch ook? Of deze wijziging wordt doorgevoerd. Als de koning komt wordt de rode loper uitgerold.