Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 mei 2016

Twitter geeft meer ruimte binnen 140 tekens

Het hing al enige tijd in de lucht, maar is nu officieel. Twitter gaat @mentions, links en foto’s niet langer meetellen voor de limiet van 140 tekens. Zo kunnen de 140 tekens ook echt gebruikt worden voor woorden. Dit wordt de komende maanden uitgerold.

Naast het verruimen van de limiet voert het sociale netwerk nog een aantal veranderingen door: je kunt jezelf straks retweeten en quoten. Mentions (Tweets die met een @ beginnen) gaan al je volgers bereiken.

Met de veranderingen wil Twitter het beste platform voor live commentaar, connecties en gesprekken blijven. Vooral bij discussies tussen een groep gebruikers was het meetellen van mentions voor de tekenlimiet vervelend. Door de vele mentions bleef weinig ruimte voor de de discussie zelf over.

De veranderingen worden de komende maanden uitgerold. Ontwikkelaars krijgen de tijd om hun apps aan te passen.

Reageer op artikel:
Twitter geeft meer ruimte binnen 140 tekens
Sluiten