Tony Fadell’s geheime hobby: een moderne zeepkist

9 reacties

Tony Fadell was bij Apple verantwoordelijk voor de iPod en werkt nu onder de vleugels van Google/Alphabet aan Nest, maar toch was hij de grote afwezige tijdens Google I/O. Nest mocht zich niet met de ontwikkeling van Google Home bemoeien.

We begrijpen nu beter waarom het stil is rondom Nest: de baas was bezig met iets anders. In dit geval het ontwerp van een elektrische kart voor kinderen. Tony Fadell blijkt mede-oprichter van Actev Motors.

Tijdens de Toy Fair in New York onthulde het bedrijf de Arrow Smart-Kart. Een elektrische kart voor kinderen die ouders met behulp van hun smartphone kunnen bedienen en begrenzen. Kosten? Tijdelijk $ 600 (normaal $ 1.000).

Het voertuig, ontworpen voor kinderen van 5 tot 9 jaar, is de eerste in zijn soort. De topsnelheid bedraagt 20 km/h. De verbinding met de ouderlijke smartphone wordt gerealiseerd via Wi-Fi en de app heeft een noodstopknop en mogelijkheid om de snelheid, afstand en rijtijd te beperken. Het idee was om een modern equivalent van de zeepkist te maken. “Ik maakte in 1970 al zeepkisten, toen vroeg ik me af: hoe zou een moderne variant er veertig jaar later uitzien?”, aldus de iPod-vader tegen Fortune Magazine.
actev-app-crop
Terwijl de hobby van Fadell op een warm onthaal kan rekenen, gaat het met Nest minder goed. Het bedrijf heeft al enige tijd geen nieuwe producten uitgebracht, mocht zich van Google niet met de slimme speaker Google Home bemoeien en heeft te maken met interne strubbelingen (lees: Nest – Tony Fadell krijgt een koude douche)

(Via: Fortune)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Zakske

  Dus voor ongeveer de prijs van een iPhone krijg je dat ding, plus alle technologie die erin zit? Cool!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind het eigenlijk ook wel hartstikke gaaf voor mijn neefje. Is weer eens want anders. Hebbe hebbe.

 • Profielfoto
  Bman

  Niet duur.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, en daar zit je tienjarige dochter op haar kart in de tuin. Want verder mag je er niet mee rijden.

  Vroeger bouwden we zelf een kar. Dat heb ik met mijn jongens ook nog gedaan. En dan hier van de heuvel af, en nét de bocht niet halen en crashen tegen de muur.

  Drie pleisters op je been. En dan je kar weer restaureren. Dat is toch véél leuker dan deze onzin?

 • Profielfoto
  Targaryen

  “Grove Street. Home.”

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk wel dat dit de ideale manier is om nieuwe speelgoed weer speelgoed te maken. Zodat kinderen weer naar buiten gaan en met speelgoed spelen dat dan alleen fancy hippe functies krijgt.
  .
  Die hele generatie van kids dat alleen nog maar videospelletjes wilt spelen moet een beetje minder.
  Ik zie dit soort dingen wel in de toekomst passen. Ook slimmer voetballen, denk aan doelpalen met sensors in die scores kunnen meten. Wij deden vroeger latje trappen, van 16 meter de lat proberen te raken dat is nu natuurlijk oersaai en kinderen worden al moe bij de gedachte dat ze de bal moeten gaan halen wanneer je over het doel schiet.

 • Profielfoto
  Spam

  wow, welk probleem lost dit nu eigenlijk op? Die Fadell is wel erg ver afgezakt hoor.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik sta op de pre-order list.. Hartstikke cool voor kinderen en is veel veiliger dan de karts die wij vroeger hadden met grasmaaiermotors.

 • Profielfoto
  Melle

  Jammer dat je nog niet kan pre orderen in belgie (of buiten US – Canada) – ik heb contact gehad met de klantendienst en die laten weten wanneer ze internationaal gaan shippen… Op dit moment schatten ze in: binnen 6a8 maanden…

  Pre orde kan dus enkel als je een Amerikaans adres hebt. Of vrienden dus.