Spotify familie-abonnement flink goedkoper

10 reacties

Spotify heeft zijn familie-abonnement vernieuwd en een stuk concurrerender gemaakt. Net als bij Apple Music betalen gezinnen, groepen en families voortaan € 14,99 aan de streaming­dienst voor maximaal zes individuele accounts.

Voorheen rekende Spotify € 9,99 voor het hoofd­account en € 4,99 voor ieder gezinslid, met een maximum van totaal vijf accounts. Nu zijn de voorwaarden en het bedrag gelijk aan die van Apple Music.

Bij Premium for Family krijgt elk gezinslid een eigen Premium-account. Degenen die al Spotify gebruiken, behouden al hun opgeslagen muziek, afspeellijsten en aanbevelingen. De factuur en betaling worden door het gezinshoofd geregeld. Nieuwe gebruikers kunnen direct een gezins­abonnement nemen, bestaande houders van een familie­abonnement kunnen extra familieleden toevoegen voor dezelfde prijs.

Voor individuele gebruikers heeft Spotify momenteel een aanbieding: drie maanden Premium voor € 0,99. Daarna het normale tarief van € 9,99 per maand. Apple Music is de eerste drie maanden gratis te proberen.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  stannie66

  Ah fijn, net over gegaan naar Apple music omdat dat zo goedkoop is voor een gezin. Nu denk ik toch maar weer terug, spotify doet het allemaal toch wel net iets beter.

 • Profielfoto
  freewel

  stannie66, ik heb dus exact het zelfde gedaan. ik ga waarschijnlijk ook weer over!

 • Profielfoto
  Mac Marcel

  Goed nieuws, m’n huidige familie account wordt dus niet goedkoper, maar ik mag extra familieleden toevoegen (op hetzelfde adres). Gauw maar twee familieleden bijmaken dan?

  Of zal ik toch maar opzeggen en volgende maand een nieuw voordeliger abonnement afsluiten…:-)

  Update: de betalingswijze opnieuw kiezen, zet de abonnementsvorm automatisch over naar de nieuwe van € 15 en krijg je twee vrije plaatsen erbij.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Top! Dat was het enige pluspunt van Apple Music nog! Nu is er dus geen enkele reden meer om geen Spotify te nemen.

 • Profielfoto
  Davidv

  Dat wordt even wat vrienden overhalen om samen een account te nemen!

 • Profielfoto
  langbeest

  Yep dat wordt weer terug naar Spotify

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Ik snap niet zo goed waarom iedereen spotify zoveel fijner/beter vindt. Beide services zijn even goed, maar voor mij heeft apple music toch meer muziek die ik graag wil hebben en die spotify niet heeft.

  Verder vind ik het wel prettig om een app te hebben en niet voor mijn eigen muziek en streaming twee verschillende apps.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ben na een moeizame start een tevreden Apple music gebruiker, gezinspack. Niet meer terug naar spotify.

 • Profielfoto
  SvS

  Gelijke tarieven nu dus. Als ik moest kiezen, dan apple music. Maar tarief is voor hier niet rendabel (verhouding aantal luisteruren en t maandelijks bedrag)

 • Profielfoto
  JMCK

  Moet je eigenlijk voor een family abonnement op het zelfde (ip)adres zitten of maakt dat niet uit?