Spaces: groepschats met Google-sausje

1 reactie

Google heeft een app genaamd Spaces gelanceerd. De zoekgigant wil groeps­gesprekken gemakkelijker en overzichtelijker maken. Spaces bevat functies van Google Search, Chrome en YouTube zodat tussen apps switchen overbodig wordt.

Binnen Spaces maak je voor ieder onderwerp een ‘ruimte’ aan waar je vrienden, familie of collega’s met een Google-account voor uitnodigt. Die ruimtes zijn in weze chatkanalen, maar dan volledig doorzoekbaar.

Verschil met WhatsApp-groepen

Met Spaces wil Google een alternatief bieden voor groepsgesprekken via gewone chat-apps zoals WhatsApp. Volgens de zoekgigant worden die gesprekken als snel onoverzichtelijk en een lange feed van tekst waar weinig in terug te vinden is. Spaces lost dit op door alle reacties op een link of afbeelding samen te voegen en het gehele gesprek doorzoekbaar te maken. Als iemand een linkje naar een YouTube-video plakt, wordt de video in de app afgespeeld en reacties van andere deelnemers bij de video weergeven.

Om Spaces te gebruiken is een Google-account vereist. De app werkt alleen met individuele gmail-accounts, zakelijke Google Apps-accounts kunnen inloggen, maar krijgen bij het aanmaken van een ruimte een foutmelding.

00_Posting
Klik/tap voor groter.

Het succes van apps als deze is afhankelijk van het aantal gebruikers. Of Spaces genoeg functionaliteit biedt om gebruikers over te halen een nieuwe app in plaats van WhatsApp, iMessage of Telegram te gebruiken valt te bezien. En anders kan Google er natuurlijk gewoon de stekker uit trekken…

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Needler

    Zoveelste poging van Google om in de “berichten” space te komen. Gaat ze niet lukken. Stop nou maar met proberen.