Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 mei 2016

Maak je Songfestival-avond nog leuker met deze apps


Vanavond komt de Eurovisie-week tot ontknoping met de grote finale. Douwe Bob gaat met zijn nummer Slow Down Nederland hopelijk hoog in de ranglijst laten eindigen. Ga je kijken? Hou niet alleen Twitter, maar ook deze apps erbij.

Officiële Eurovision App

De organisatie heeft ook dit jaar weer zijn best gedaan op de Officiële Eurovision Song Contest App. Je kunt er alles over de deelnemende landen en artiesten lezen, maar ook stemmen en met een speciaal filter een selfie maken. Een grappige toevoeging is de matchmaker die je op basis van een aantal vragen vertelt welke Eurovisie-periode het beste bij je past.

Klik/tap voor groter.

My Eurovision Scoreboard

Makkelijk een scorelijst bijhouden die je met de app My Eurovision Scoreboard. Je kunt alle acts gemakkelijk in een ranking-lijst slepen. Als je met Facebook koppelt, kun je via het menu aan de zijkant ook lijsten van je vrienden bekijken. De optie ‘community’ geeft een globaal beeld van de scores. Standaards staan alle optredens in één lange lijst, met een in-app-aankoop van 99 cent ontgrendel je een aparte weergave voor de eerste en tweede halve finale en de finale.

Klik/tap voor groter.

Kleur Stockholm met Lightify Voting

Lampenfabrikant OSRAM zorgt dit jaar voor de lichtshow buiten in Stockholm en via de Lightify Voting-app kun je die zelf beïnvloeden. Na iedere act vraagt de app je te stemmen en de gemiddelde score bepaalt de kleur van het licht. De kleuren zijn duidelijk: laat een nummer het publiek koud? Dan wordt het licht blauw. Is het een doorslaand succes? Dan wordt het licht rood. Via een stream in de app bekijk je live hoe monumenten in Stockholm als de koepel van de Globe Arena en de toren van het stadhuis oplichten. Als je zelf een Lightify-systeem (Hue-achtig) in huis hebt, veranderen je lichten ook mee.

Drankspel: 12 points (drankspel)

Kijk je samen met vrienden en ben je niet vies van een drankje? Dan is dit een leuke app: kies je favoriete land en neem telkens als dat land punten krijgen een slok. Je kunt ook andere deelnemers punten sturen, handig als bijvoorbeeld één deelnemer een niet zo populair land kiest. Registratie is verplicht.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak je Songfestival-avond nog leuker met deze apps
Sluiten