Runkeeper: constante tracking was bug

9 reacties

Vorige week was er veel kritiek op Runkeeper nadat de Noorse consumentenbond ontdekte dat de app doorlopend de GPS-locatie van gebruikers doorstuurde naar een marketing­bedrijf. In een reactie stelt het bedrijf dat het om een foutje ging.

Runkeeper stelt dat alleen Android-gebruikers getroffen zijn. De app kon door pushnotificaties op de achtergrond geactiveerd worden en stuurde dan ook onbedoeld GPS-data naar een marketing­bedrijf.

Inmiddels is de Android-versie van de app aangepast en krijgt ook de iOS-versie van Runkeeper een update die het advertentienetwerk kiip.me uit de app verwijderd. Of de onterecht doorgestuurde data ook pro-actief verwijderd wordt laat Runkeeper in het midden, dus reken er niet op.

iOS voorkomt constante tracking.
iOS voorkomt constante tracking door strenge permissies. Op Android kon de app zijn gang gaan.

De constante tracking kwam aan het licht door een rapport van de Noorse consumentenbond. Volgens de organisatie overtrad Runkeeper Noorse en Europese privacyregels. Runkeeper zegt actief met de Noorse evenknie van het College Bescherming Persoonsgegevens te werken om er zeker van te zijn dat de jogging-app binnen de lijntjes kleurt.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Tys Brenets

  Bug. Yeah, right…

 • Profielfoto
  pannekoek

  RUN ….wait for it…. KEEPER, says nuf tog.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Tsss

 • Profielfoto
  imathijs

  It’s all about the $$$

 • Profielfoto
  TheBigZ

  Met één grote swipe de app van mijn iPhone “gekeeperd.”

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  Onbedoeld gps gegevens baar een marketing bedrijf sturen…. Ik heb niet veel verstand van programmeren maar dit lijkt mij toch echt expres.

 • Profielfoto
  wensink

  Wat een vreemde bugs hebben die apps toch altijd.. Elke keer voert een bug toevallig en gehele taak foutloos uit en toevallig is die taak altijd in het nadeel van de gebruiker.. Maargoed, het zal wel mijn gebrek aan programmeerkennis zijn..

 • Profielfoto
  SolidCake

  “Constante tracking was bug”, moeilijk om te geloven aangezien deze ‘bug’ er al was vanaf 2008. Was het zo’n moeilijke bug dat het 8 jaar nodig had om te patchen? Ik denk het niet…

 • Profielfoto
  Needler

  Sure. Het was een bug. Sure..