Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 mei 2016

Radio-app Receiver nu ook op Apple TV

De radio-app Receiver is er sinds de begindagen van de App Store bij en blijft zich vernieuwen. Nu is de uitgebreide app voor het spelen van radiozenders en podcasts ook op de nieuwe Apple TV beschikbaar. Receiver geeft je toegang tot duizenden radiozenders.

Naast alle bekende Nederlandse radiozenders, zijn ook internetradiozenders die zich vaak op één genre richten in Receiver te vinden. De zenders zijn geordend op taal, genre, regio en kwaliteit. Er is ook een zoekfunctie.

Favorieten en full screen

Receiver heeft een overzichtelijk menu en laat je een lijst van favoriete zenders maken. Deze verschijnen in de bovenste rij op het startscherm van de Apple TV en zijn direct voor afspelen beschikbaar. De favoriete synchroniseren via iCloud met andere iOS-apparaten waar Receiver op geïnstalleerd is. Als een radiozender now playing-info stuurt, zoekt de app er automatisch een hoesje voor de full screen weergave bij.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Podcasts

Naast de radiozenders biedt Receiver ook toegang tot meer dan 20.000 verschillende podcasts. Deze zijn net als de radiozenders geordend op land, taal, onderwerp en er zijn aparte schermen voor nieuwe en populaire podcasts.

Klik/tap voor groter.

Receiver is een universele app en biedt op iOS ook functies als een wekker en sleep timer. Als je niet zit te wachten op duizenden radiozenders, is de gratis Nederlandse app ‘Radio voor Apple TV‘ wellicht interessant, maar voor iedereen die meer wil dan de standaard radiozenders die in de Nederlandse ether te vinden zijn, is Receiver aanbevolen.

Reageer op artikel:
Radio-app Receiver nu ook op Apple TV
Sluiten