Radio-app Receiver nu ook op Apple TV

7 reacties

De radio-app Receiver is er sinds de begindagen van de App Store bij en blijft zich vernieuwen. Nu is de uitgebreide app voor het spelen van radiozenders en podcasts ook op de nieuwe Apple TV beschikbaar. Receiver geeft je toegang tot duizenden radiozenders.

Naast alle bekende Nederlandse radiozenders, zijn ook internetradiozenders die zich vaak op één genre richten in Receiver te vinden. De zenders zijn geordend op taal, genre, regio en kwaliteit. Er is ook een zoekfunctie.

Favorieten en full screen

Receiver heeft een overzichtelijk menu en laat je een lijst van favoriete zenders maken. Deze verschijnen in de bovenste rij op het startscherm van de Apple TV en zijn direct voor afspelen beschikbaar. De favoriete synchroniseren via iCloud met andere iOS-apparaten waar Receiver op geïnstalleerd is. Als een radiozender now playing-info stuurt, zoekt de app er automatisch een hoesje voor de full screen weergave bij.

Screen Shot 2016-05-18 at 11.03.31
Klik/tap voor groter.
Screen Shot 2016-05-18 at 11.28.45
Klik/tap voor groter.

Podcasts

Naast de radiozenders biedt Receiver ook toegang tot meer dan 20.000 verschillende podcasts. Deze zijn net als de radiozenders geordend op land, taal, onderwerp en er zijn aparte schermen voor nieuwe en populaire podcasts.

Screen Shot 2016-05-18 at 11.04.13
Klik/tap voor groter.

Receiver is een universele app en biedt op iOS ook functies als een wekker en sleep timer. Als je niet zit te wachten op duizenden radiozenders, is de gratis Nederlandse app ‘Radio voor Apple TV‘ wellicht interessant, maar voor iedereen die meer wil dan de standaard radiozenders die in de Nederlandse ether te vinden zijn, is Receiver aanbevolen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Roko

  Radio luisteren op je TV, TV kijken op je tablet, bellen met je horloge en internetten op je mobiel. Gewoon, omdat het kan:)

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Radio luisteren op je TV, TV kijken op je tablet, bellen met je horloge en internetten op je mobiel. Gewoon, omdat het kan:)

  Je tv is naast beeldbuis ook de interface om complexe dingen te bedienen. En als je een receiver hebt luister je dus geen radio op de tv.
  Je tablet is eveneens een scherm en dus kun je er ook tv op kijken.

  Alles zijn maar apparaten voor in en output. Het is maar hoe je het bekijkt.

 • Profielfoto
  Harley

  “Nu is de uitgebreide app voor het spelen van radiozenders en podcasts ook op de nieuwe Apple TV beschikbaar.”

  Heb hem er al maanden op zitten

 • Profielfoto
  MajorApple

  Hele gave app, kende hem nog niet! Ga m gelijk binnenhalen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik luisterde vroeger alleen naar Gerard Ekdom en de Coen en Sander show maar sinds deze weg zijn bij 3FM is radio een beetje uitgestorven hier.
  .
  SEGA is ook hard bezig om hun apps op Apple TV te zetten Sonic 2 staat er nu ook bij.
  Fox Sports heeft ook een app voor Apple TV maar toen ik deze openende kon ik helemaal niks. Bij elke filmpje komt in beeld te staan ga naar: fox…/appletv en vul deze code in.
  Ja daag… Dat is toch geen manier van TV kijken. #delete.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Nooit van gehoord. Is dit een goed alternatief voor Tunein radio app?

 • Profielfoto
  bestbier

  Ik zie nergens favorieten in het startscherm. Wat gaat er mis?