Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 mei 2016

Pixelmator krijgt nieuwe selectie-tools en extensie foto’s-app OS X

Beeldwerker Pixelmator voor Mac is bijgewerkt naar versie 3.5. De update verbetert de Quick Selection Tool, introduceert een nieuwe Magnetic Selection Tool en brengt een aantal van de retoucheertools uit de app als extensie naar de foto’s-app van OS X.

De stiftvormige tool voor snelle selecties heeft er een broertje bij dat onder de lasso te vinden is. Met de nieuwe magnetische tool selecteer je snel objecten door een selectiekader om een object te tekenen.

Naast de nieuwe magnetische tool is het algoritme achter de stift voor snelle selecties verbeterd. Factoren als kleur, textuur en schaduwen worden nu beter en sneller geanalyseerd voor een nauwkeurige selectie. In onderstaande video zie je de nieuwe magnetische tool in actie.

Wie zijn foto’s met de foto’s-app van OS X beheert, kan nu een aantal tools uit Pixelmator direct in Apple’s app gebruiken. De repair tool, clone tool, verschepen of vervagen en meer bewerkingen zijn als extensie te vinden. Je dienst deze eerst te activeren door een foto te kiezen, op Bewerk te klikken, vervolgens voor Extensies en Meer Extensies te kiezen.

Afgezien van deze drie nieuwe functies brengt Pixelmator 3.5 ook een boel kleine bugfixes en optimalisaties. De app is voor € 29,99 verkrijgbaar in de Mac App Store. Een gratis proefversie is te downoloaden op de website van de ontwikkelaar. Daar zijn overigens ook talloze instructievideo’s te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pixelmator krijgt nieuwe selectie-tools en extensie foto’s-app OS X
Sluiten