Philips breidt Hue uit met White Ambiance

17 reacties

De alsmaar groeiende Philips Hue-familie is uitgebreid met Hue White Ambiance. Deze lampen kunnen alle tinten wit produceren en positioneren zich tussen de gekleurde Philips Hue-lampen en de Philips Hue White lampen die één tint wit produceren.

De Hue White Ambiance-lampen zijn voor € 35 per stuk verkrijgbaar, hebben een lichtopbrengst van 800 lumen en gebruiken 10 watt. Een starterset met twee White Ambiance-lampen, bridge en dimmer/switch kost € 140.

Volgens Philips zijn de White Ambiance-lampen uitermate geschikt voor in de slaapkamer. Met de onlangs vernieuwde Hue-app kunnen ze in de ochtend automatisch een helder wit licht weergeven, in de avond warm wit voor bij het lezen in bed en daarnaast als nachtlampje voor kinderen dienen.

hue-white-ambiance-wide
Hue White Ambiance starterset (klik/tap voor groter).

Om de nieuwe lampen te gebruiken is een update van de Hue-app en Bridge nodig. Deze staan klaar in de App Store. De oude Hue-app ondersteunt de Hue White Ambiance lampen niet. De lampen zijn later vandaag vandaag bij CoolBlue, MediaMarkt, Bol.com en de Online Apple Store verkrijgbaar.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  apple_dre

  Wat mis ik hier…deze lampen zijn inmiddels meer dan 1 jaar oud…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Mogelijk denk je aan ‘Philips Hue White’. Dit is echter ‘Philips Hue White Ambiance‘.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Haha.. Dus gewoon wit licht voor mooie mensen of wat?

 • Profielfoto
  polansky

  Deze lampen zijn al minstens anderhalve maand te koop en liggen al die tijd al gewoon in het schap bij de Karwei.

  Dit is gewoon echt geen nieuws.

  Wel fijn is dat je deze ambiance white lampen ook kunt gebruiken als wake-up light.

  Het licht is overigens instelbaar van 2800 Kelvin tot en met 6500 Kelvin en daarmee geschikt voor de meeste doeleinden. Als al die kleurtjes je niet interesseren is dit de meest interessante lamp in de hue serie.

 • Profielfoto
  ajschot

  Naaistreek van Philips… ik heb namelijk de Hue White en die konden exact hetzelfde, alleen sinds de laatste update van Hue app kun je je wit kleur niet emer kiezen staat standaard op warm wit… echt vervelend! Ben erg teleurgesteld in Philips…. dan nog niet te spreken over de vele bugs die de HUE app heeft…

  EDIT: Hue Lux

 • Profielfoto
  hokkie

  Ligt het aan mij, want ik zie juist de meerwaarde wel?! Momenteel heb ik 9 HUE White en alhoewel ik het hele mooie verlichting vind, het wel fijn zou vinden iets meer tinten aan te kunnen brengen dan 2700k gedimd of niet. HUE color ook gehad, leuk speelgoed in het begin, maar die lol is er snel van af. Gelukkig op tijd want de rest van het huis moet nog en hiermee verhuizen de lampen beneden naar boven en kan ik voor in de woonkamer deze aankopen. Prijs van 35 euro is meer dan prima.

 • Profielfoto
  ajschot

  Met de Lux en Hue Bridge 1 kon dit in december ook, sinds kort kun je de witkleur van de Lux (in iedergeval niet met Hue Bridge 2 en Hue app gen 2) niet meer instellen. Het is toch vreemd dat Philips functies beperkt en dan met een ‘nieuw’ product komt met dezelfde functie?!?

 • Profielfoto
  P-sibuna

  Wat is dan het verschil tussen de white ambiance en de lux?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Lux wordt inmiddels niet meer verkocht en volgens deze pagina op web.archive.org gaven de Lux-lampen maar één tint wit, namelijk 2700K (warm wit).

  Hue White lijkt me daarom de opvolger van Hue Lux en White Ambiance is een nieuw product. Maar als ik het goed begrijp was het wel degelijk mogelijk om de kleurtemperatuur van Lux-lampen aan te passen.

 • Profielfoto
  P-sibuna

  Dus hue ambiance is hue lux in met een nieuwe naam… Beetje slecht

 • Profielfoto
  ajschot

  Met de Lux kon je vroeger de wit balans aanpassen (nu inmiddels niet meer) eigenlijk is het verschild dat Philips de Lux heeft gedowngrade en de ambiance is hetzelfde alleen 800lumen ipv 750 (lux)
  Verder is de informatie die je vind inderdaad niet in het voordeel maar ik heb echt mijn wit kleur van koud naar warm kunnen selecteren met de oude Hue App Alleen gaat de Ambiance volgens mij wel meer naar oranje dan mij Lux lamp vroeger kon.

 • Profielfoto
  4you

  Dus, je koopt een product met een bepaalde functionaliteit, upgrade de software op aanraden van de fabrikant i.v.m. mogelijke security issues of andere bugs en POEF, weg functionaliteit waar je ooit voor betaald hebt.

  Vreemd dat consumenten dat accepteren toch?

 • Profielfoto
  ajschot

  Dus, je koopt een product met een bepaalde functionaliteit, upgrade de software op aanraden van de fabrikant i.v.m. mogelijke security issues of andere bugs en POEF, weg functionaliteit waar je ooit voor betaald hebt.

  Vreemd dat consumenten dat accepteren toch?

  Het vreemde is dat ik het verder op internet ook nergens terug vind en philips aangeeft dat dit helemaal niet kon met de Lux, misschien was het toen een bug?
  Toen ik ze kocht kon het maar snel daarna kwam de nieuwe versie en moest ik verhuizen dus heb een tijd de lampen niet gebruikt. Ik heb al eens contact gehad met Philips en zij gaven aan dat dit nooit een functie is geweest dat ik mij vergist heb maar ik ben er toch zeker van dat ik in januari nog de lamp van wit tint kon wijzigen.

 • Profielfoto
  hokkie

  @ajschot; Dat zou wel heel slecht zijn! Je zou dit bijna nader onderzoeken…

 • Profielfoto
  4you

  Het vreemde is dat ik het verder op internet ook nergens terug vind en philips aangeeft dat dit helemaal niet kon met de Lux, misschien was het toen een bug?
  Toen ik ze kocht kon het maar snel daarna kwam de nieuwe versie en moest ik verhuizen dus heb een tijd de lampen niet gebruikt. Ik heb al eens contact gehad met Philips en zij gaven aan dat dit nooit een functie is geweest dat ik mij vergist heb maar ik ben er toch zeker van dat ik in januari nog de lamp van wit tint kon wijzigen.

  Apple, en waarschijnlijk ook meerdere producenten, hebben in hun disclaimer staan dat functionaliteit NIET gegarandeerd is, of je daar onder de Nederlandse wet mee wegkomt is wel weer interessant om te weten. Om het maar even extremer te maken, stel dat Philips ook een dergelijke disclaimer heeft en na een software update gaat de lamp alleen nog maar aan en uit ….. hmmmm. Gaat niet goed komen voor Philips bij een rechter denk ik.

 • Profielfoto
  polansky

  Ik hoop dat er snel hue ambiance white GU10 inbouwspots komen.

 • Profielfoto
  bitrip

  polansky op 23 mei 2016
  Ik hoop dat er snel hue ambiance white GU10 inbouwspots komen.

  Precies, daar wacht ik nou ook al heel lang op!