Pebble lanceert nieuwe smartwatches en hardloop-wearable

4 reacties

Groot nieuws van Pebble. De smartwatch-pionier lanceert maar liefst drie nieuwe producten op Kickstarter. Twee nieuwe fitness-smartwatches met ingebouwde hartslag­monitor en Pebble Core: een nieuw soort wearable voor hardlopers.

Het gaat om de Pebble 2, opvolger van de originele Pebble en de Pebble Time 2, een premium smartwatch. Daarnaast is er de Pebble Core, een hardloop-wearable die zich laat omschrijven als iPod Nano 2.0.

Pebble Core

Het meest opmerkelijk is de Pebble Core. Het eerste Pebble-product dat geen smartwatch is. De Core is ongeveer even groot als een iPod Nano, maar bevat 3G, GPS, een stappenteller en streamt direct vanaf Spotify. De wearable bevat al het nodige voor hardlopen, maar is licht en zo aan je kleding te clippen. Pebble Core synchroniseert met Runkeeper, Strava, MapMyRun, Google Fit en Under Armour Record. De batterij gaat met muziek en GPS 9 uur mee. Voor 3G is een eigen simkaart nodig, je provider zal duo-sim moeten ondersteunen.

pebble-core-16x9

Pebble 2

Pebble 2 is de eerste grote upgrade van de originele Pebble-smartwatch. Door de toegevoegde hartslagmeter kan de Pebble nu niet alleen slaap en stappen, maar ook je inspanning meten. De batterij gaat een week mee, het scherm is nog steeds monochroom en alle bestaande apps werken op de geüpdatete versie van Pebble OS. Aan de buitenkant is een nieuwe anti-krasklaag toegevoegd en het horloge is tot 30 meter waterbestendig.

pebble2-16x9

Pebble Time 2

Naast de originele Pebble krijgt ook de vorig jaar geïntroduceerde Pebble Time opvolging van de Pebble Time 2. Het is een premium smartwatch gemaakt van roestvrij staal en is beschikbaar in goud, zilver en zwart. Met zijn ingebouwde hartslagmeter en microfoon is hij net als Pebble 2 geschikt voor fitness. Het E-ink kleurenscherm is de helft groter dan dat van zijn voorganger. Door de hogere resolutie met 80% meer pixels is twee keer zoveel tekst te zien. Na één keer opladen gaat de batterij tot tien dagen mee.

pebble-time-2-16x9

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je dit soort dingen ziet dat krijg je toch wel een goed gevoel bij wat Apple doet qua afwerking van hun producten.
  Die Pebble 2 (onderaan) vind ik helemaal niet zo lelijk eigenlijk, het klokje zelf is relatief netjes en strak ontworpen maar het bandje is dan weer meer van het niveau, doe maar een standaard Casio bandje erop en we zijn 3 maanden eerder klaar. Ook dat sensortje aan de achterkant van het klokje. Steekt die nu werkelijk 5mm uit boven het kastje en duwt dit straks in je huid of lijkt dat alleen maar zo?
  .
  Het Pebbles Core ding is gewoon een rip-off van een ander Kickstarter project dat ik mij nog kan herinneren van een aantal maanden geleden. Gif -geel/groen design, perfect hetzelfde product maar dan helemaal op Spotify gericht.

 • Profielfoto
  neelflick

  vind de time wel mooi, alleen knoppen steken er 9 mm uit en ziet er niet uit dat het goeie kwaliteit is

 • Profielfoto
  knekkie

  Met alleen mooi ben je er niet. Ik heb liever iets functioneel. Dan moet je geen Apple Watch als smartwatch kiezen. Die is vooral MOOi en dan houdt het op.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Als je dit soort dingen ziet dat krijg je toch wel een goed gevoel bij wat Apple doet qua afwerking van hun producten.
  Die Pebble 2 (onderaan) vind ik helemaal niet zo lelijk eigenlijk, het klokje zelf is relatief netjes en strak ontworpen maar het bandje is dan weer meer van het niveau, doe maar een standaard Casio bandje erop en we zijn 3 maanden eerder klaar. Ook dat sensortje aan de achterkant van het klokje. Steekt die nu werkelijk 5mm uit boven het kastje en duwt dit straks in je huid of lijkt dat alleen maar zo?
  .
  Het Pebbles Core ding is gewoon een rip-off van een ander Kickstarter project dat ik mij nog kan herinneren van een aantal maanden geleden. Gif -geel/groen design, perfect hetzelfde product maar dan helemaal op Spotify gericht.

  Wow, je verwacht voor <200 euro een horloge met dezelfde afwerking als een Apple Watch?:D De Pebbles zijn prima horloges, die helaas qua functionaliteit redelijk beperkt worden door het gesloten iOS. Ik gebruik doorgaans m'n Apple Watch, maar ben verder ook tevreden over m'n Pebbles.