Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 24 mei 2016

Pebble lanceert nieuwe smartwatches en hardloop-wearable

Groot nieuws van Pebble. De smartwatch-pionier lanceert maar liefst drie nieuwe producten op Kickstarter. Twee nieuwe fitness-smartwatches met ingebouwde hartslag­monitor en Pebble Core: een nieuw soort wearable voor hardlopers.

Het gaat om de Pebble 2, opvolger van de originele Pebble en de Pebble Time 2, een premium smartwatch. Daarnaast is er de Pebble Core, een hardloop-wearable die zich laat omschrijven als iPod Nano 2.0.

Pebble Core

Het meest opmerkelijk is de Pebble Core. Het eerste Pebble-product dat geen smartwatch is. De Core is ongeveer even groot als een iPod Nano, maar bevat 3G, GPS, een stappenteller en streamt direct vanaf Spotify. De wearable bevat al het nodige voor hardlopen, maar is licht en zo aan je kleding te clippen. Pebble Core synchroniseert met Runkeeper, Strava, MapMyRun, Google Fit en Under Armour Record. De batterij gaat met muziek en GPS 9 uur mee. Voor 3G is een eigen simkaart nodig, je provider zal duo-sim moeten ondersteunen.

Pebble 2

Pebble 2 is de eerste grote upgrade van de originele Pebble-smartwatch. Door de toegevoegde hartslagmeter kan de Pebble nu niet alleen slaap en stappen, maar ook je inspanning meten. De batterij gaat een week mee, het scherm is nog steeds monochroom en alle bestaande apps werken op de geüpdatete versie van Pebble OS. Aan de buitenkant is een nieuwe anti-krasklaag toegevoegd en het horloge is tot 30 meter waterbestendig.

Pebble Time 2

Naast de originele Pebble krijgt ook de vorig jaar geïntroduceerde Pebble Time opvolging van de Pebble Time 2. Het is een premium smartwatch gemaakt van roestvrij staal en is beschikbaar in goud, zilver en zwart. Met zijn ingebouwde hartslagmeter en microfoon is hij net als Pebble 2 geschikt voor fitness. Het E-ink kleurenscherm is de helft groter dan dat van zijn voorganger. Door de hogere resolutie met 80% meer pixels is twee keer zoveel tekst te zien. Na één keer opladen gaat de batterij tot tien dagen mee.

Reageer op artikel:
Pebble lanceert nieuwe smartwatches en hardloop-wearable
Sluiten