Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 mei 2016

PayPal stopt terugbetaling bij gefaalde crowdfunding

Crowdfunding-platforms als Kickstarter hebben geweldige dingen gebracht. Denk aan Pebble, Exploding Kittens en de Pono Player. Het gaat ook vaak mis zoals bij de Coolest Cooler en Nano Drone Zano. Als projecten mislukken, zijn kopers hun geld kwijt.

Betaaldienst PayPal wil niet langer garant staan voor mislukte projecten en gaat alle betalingen aan crowdfunding-platforms vanaf 25 juni uitsluiten van zijn aankoopbescherming. Dat blijkt uit nieuwe voorwaarden.

Risico’s en onzekerheden

Met aankoopbescherming kunnen consumenten hun geld via PayPal terugkrijgen als een product niet wordt geleverd of niet aan de verwachtingen voldoet. Die bescherming sluit vanaf 25 juni crowdfunding-projecten uit omdat “Dit in overeenstemming met de risico’s en onzekerheden van crowdfunding-campagnes is, die geven geen garanties.”

Veelbelovend, nooit geleverd: de Zano Nano Drone.

De uitsluiting is reeds in de Amerikaanse voorwaarden van de betaaldienst opgenomen. De komende dagen worden ook de Nederlandse voorwaarden bijgewerkt. Volgens cijfers van Kickstarter mislukte vorig jaar negen procent van de succesvol gefinancierde projecten en slaagde 65 procent van de makers erin hun projecten op tijd te leveren. PayPal sluit alle crowdfunding-platforms uit, niet alleen Kickstarter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PayPal stopt terugbetaling bij gefaalde crowdfunding
Sluiten