Overheid wil gok-apps uit de App Store

4 reacties

Apple en Google moeten apps waarmee met echt geld gegokt kan worden snel uit de App Store verwijderen. Dat wil de Nederlands Kansspelautoriteit. Bedrijven als Unibet en Bwin richten zich via apps op de Nederlandse markt, maar dat is in strijd met de wet.

Het gaat om in totaal 49 apps van grote internationale aanbieders. Aan hen is gevraagd de apps uit de Nederlande App Stores te verwijderen. Gebeurt dat niet, dan moeten Apple en Google in actie komen.

Martijn van de Koolwijk van de Kansspelautoriteit vertelt tegen de NOS dat online gokken steeds meer verschuift van websites naar apps. “We willen consumenten duidelijk maken dat de apps illegaal zijn en dat we niet kunnen vaststellen of het spel eerlijk is”. Volgens hem hebben jongeren die vroeg beginnen gok-apps later meer kans op gokproblemen.

Speltegoed terugtrekken

Consumenten die wel eens een gokje in een app wagen wordt geadviseerd hun opgebouwde speltegoed terug te trekken. Als de apps uit de App Store worden gehaald, zijn accounts mogelijk ook niet meer toegankelijk.

De Tweede Kamer stemt nog voor de zomer over een wetsvoorstel dat online kansspelen reguleert. Als dat voorstel wordt aangenomen, worden vergunningen voor gok-apps en -sites verstrekt, maar tot die tijd zijn de kansspelen illegaal.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  en is er ook een lijst beschikbaar om welke apps het gaat?

  Ze roepen wel dat het er bijna 50(!) zijn. maar welke?

  Ik kan ook wel roepen dat er 10 nieuws apps in de App Store staan, maar het blijft dan gissen over welke apps ik het heb…

 • Profielfoto
  joram

  Maar was het niet dezelfde overheid die gokken op internet wel toe wilde laten cq. heeft toegelaten?

  Als het dan in een app gebeurt, wat net zo goed verbonden is met hetzelfde internet, dan mag het niet? Of je nu naar een website gaat of een app opstart, online gokken blijft online gokken. Je hebt er een computer/smartphone voor nodig en een internetverbinding ten slotte.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik gok dat het niet gaat gebeuren.

 • Profielfoto
  Smietje

  Nog ff en ze gaan de mobiele providers aanpakken omdat ze het mogelijk maken om online te gokjken