Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 mei 2016

Overheid wil gok-apps uit de App Store

Apple en Google moeten apps waarmee met echt geld gegokt kan worden snel uit de App Store verwijderen. Dat wil de Nederlands Kansspelautoriteit. Bedrijven als Unibet en Bwin richten zich via apps op de Nederlandse markt, maar dat is in strijd met de wet.

Het gaat om in totaal 49 apps van grote internationale aanbieders. Aan hen is gevraagd de apps uit de Nederlande App Stores te verwijderen. Gebeurt dat niet, dan moeten Apple en Google in actie komen.

Martijn van de Koolwijk van de Kansspelautoriteit vertelt tegen de NOS dat online gokken steeds meer verschuift van websites naar apps. “We willen consumenten duidelijk maken dat de apps illegaal zijn en dat we niet kunnen vaststellen of het spel eerlijk is”. Volgens hem hebben jongeren die vroeg beginnen gok-apps later meer kans op gokproblemen.

Speltegoed terugtrekken

Consumenten die wel eens een gokje in een app wagen wordt geadviseerd hun opgebouwde speltegoed terug te trekken. Als de apps uit de App Store worden gehaald, zijn accounts mogelijk ook niet meer toegankelijk.

De Tweede Kamer stemt nog voor de zomer over een wetsvoorstel dat online kansspelen reguleert. Als dat voorstel wordt aangenomen, worden vergunningen voor gok-apps en -sites verstrekt, maar tot die tijd zijn de kansspelen illegaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overheid wil gok-apps uit de App Store
Sluiten