Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 mei 2016

OS X 10.11.5 brengt bugfixes, iTunes 12.4 krijgt eenvoudiger ontwerp

Naast iOS 9.3.2 voor de iPhone en iPad is voor de Mac OS X 10.11.5 en iTunes 12.4 uitgebracht. In OS X 10.11.5 zijn alleen onderhuidse bugfixes en verbeteringen in de beveiliging te vinden, maar in iTunes 12.4 zijn een aantal versimpelingen toegevoegd.

iTunes werd mede door de toevoeging van Apple Music steeds lastiger te bedienen. Zo was de navigatie overvol en werkte de vorige- en volgende knop niet in Apple Music. In versie 12.4 wordt dat gecorrigeerd.

Makkelijker switchen

De meest opvallende verbetering in iTunes 12.4 is bovenaan te vinden. Apple heeft de navigatie vereenvoudigd en de nietszeggende iconen om tussen de verschillende secties te wisselen vervangen door een dropdown-menu. Je kunt dat menu nu ook modificeren. Kijk je nooit naar Podcasts en Films in iTunes? Dan haal je de optie er eenvoudig uit. Ook zijn belangrijke knoppen en regelaars bovenaan beter zichtbaar.

iTunes 12.3 (boven) en iTunes 12.4 (onder) [Klik voor groter]

Zijbalk is terug en aanpasbaar

Het weghalen van de zijbalk in iTunes 12 zorgde in 2014 voor veel kritiek. Apple probeerde een aantal versies lang gebruikers te overtuigen dat de zijbalk écht niet meer nodig was, maar iTunes kan toch niet zonder. In de secties Mijn Muziek en Afspeellijsten is de zijbalk weer zichtbaar zodat onder andere het slepen van muziek naar afspeellijsten weer eenvoudig is. Bovendien kan de inhoud van de zijbalk nu aangepast worden.

Klik/tap voor groter.

Kleine aanpassingen

Daarnaast zijn de menu’s in iTunes versimpeld en kan het menu weergave gebruikt worden om het voorkomen van iTunes te fine-tunen. Tot slot werken de vorige- en volgende knop nu binnen je eigen bibliotheek, Apple Music en de iTunes Store. Apple rept in de release notes met geen woord over de bug die muziek laat verdwijnen, maar zei eerder dat dit in “een volgende iTunes-versie” wordt opgelost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OS X 10.11.5 brengt bugfixes, iTunes 12.4 krijgt eenvoudiger ontwerp
Sluiten