Opera komt met gratis VPN-app voor iOS

Door: Raymon Mens - 16 reacties

Opera ken je misschien als maker van een in het verleden populaire browser, maar het Noorse bedrijf doet meer. Zo is vandaag een nieuwe iOS-app genaamd Opera VPN gelanceerd. iOS-gebruikers zetten er gratis een volwaardige VPN-verbinding mee op.

Opera VPN heeft servers in Canada, Duitsland, Nederland, Singapore en de Verenigde Staten. Met VPN wordt al het internetverkeer via een versleutelde tunnel verstuurd. Handig voor op bijvoorbeeld publiek (open) Wi-Fi.

VPN en Adblocker

Naast een VPN-verbinding heeft Opera VPN ook een ingebouwde content blocker die advertenties en trackers blokkeert. Deze staan standaard aan, maar zijn in de app zelf uit te schakelen. Je kunt er ook van land wisselen om bijvoorbeeld geografische blokkades te omzeilen.

operavpn001
Klik/tap voor groter.

De VPN-verbinding wordt als native IPSec verbinding aan iOS toegevoegd en werkt dus binnen alle apps op de telefoon. Opera werkt ook aan een browser met ingebouwde VPN voor Windows en OS X, maar dat is eigenlijk meer een proxy die alleen binnen de browser werkt. De iOS-app geeft je een volwaardige VPN verbinding. In de privacy policy lezen we dat alleen de strik nodige technische info opgeslagen wordt en Opera geen profiel van je surfgedrag maakt.

Een handige app van een vertrouwde maker die je niet altijd hoeft te gebruiken, maar wel handig is om te hebben voor op publieke Wi-Fi-hotspots.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  LabombaNL

  Gelijk een manier om op 32bit iOS apparaten een adblocker te gebruiken!

 • Profielfoto
  Gnomity

  Ik steun dit soort ontwikkelingen, maar aan de andere kant zitten dingen me ook niet lekker. Hoe kunnen dit soort diensten gratis worden aangeboden? Het kost de aanbieder volgens mij klauwen met geld. Daarnaast moet je met VPN volledig op de aanbieder vertrouwen en hopen dat er geen gekke dingen met je verbinding worden uitgespookt.Nu lijkt Opera me op zich geen gekke toko, en ze nemen de diensten af van Surfeasy (Canada), maar toch….

 • Profielfoto
  gipsman

  @Gnomity
  Het is natuurlijk een sterke aanpak om marktaandeel te winnen en later dan toch een subscription in te stellen, niet voor de browser, maar wel voor de adblockers.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  De werkgevers / IT admins zien het graag komen …:razz:

 • Profielfoto
  Zakske

  Leuk dat Opera het verkoopt als een VPN, maar stiekem is het niet meer dan een proxy. Daarnaast wordt Opera binnenkort overgenomen door een consortium van Chinese bedrijven, dus mijn vertrouwen is nu al totaal weg.

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  Kan ik hiermee dan ook het Amerikaanse aanbod van Netflix bekijken om mijn Nederlandse account? Ja toch? Netflix blockt de content namelijk per land. Ik ga het proberen!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Brah

 • Profielfoto
  Epiloque

  Ik kan de app niet vinden in de App Store op mijn iPhone.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat komt omdat het zoeksysteem van Apple faalt als de neten. Het heeft een aantal uren nodig om een nieuwe Cache op te bouwen en pas dan verschijnt de app via het zoeken.
  .
  Wat je kunt doen is op Opera zoeken -> Dan Opera mini kiezen > Apps van developer tonen > ….
  .
  .
  Wel een schitterend icoontje! Mooi man.

 • Profielfoto
  gipsman

  Dat een waardevol bedrijf als Opera in Chinese handen valt is misschien jammer. China is geen democratie. Elk land waar de doodstraf (nog) uitgevoerd wordt is IMHO een ondemocratisch, beetje primitief (niet technologisch natuurlijk) land met een samenleving die mentaal nog ergens in de middeleeuwen (Arabische landen) of in de 19de eeuw (Afrika, US) hangt. (Ik veralgmeen even)
  Het is nu perfect mogelijk om klant bij bv. een bank te zijn en daardoor tegelijk fairtrade en wapenhandel te ondersteunen.
  Wie zijn de aandeelhouders van pakweg Apple, Google, Microsoft, bedrijven waarvan we dagelijks producten gebruiken?

 • Profielfoto
  whaha

  Wanneer je wilt dat er niets geks met je geld gebeurt dan zou ik bunq voorstellen, die doet helemaal niets met je geld.

  Ik gebruik nu wel eens de VPN van ‘My Data Manager’. Dat lijkt ook te werken en wordt zelfs toegevoegd aan de instellingen van iOS. Niet dat ik het vanaf daar echt aan kan zetten, maar het gaat om het idee.

  Ik ga wel eens proberen of ik op deze manier naar Pandora kan luisteren (op mijn computer), want de VPN die ik op m’n computer gebruik, HotSpot Shield, zit dus inderdaad vol met advertenties.

  Jammer is alleen dan wel weer dat Pandora gebruik maakt van Flash…
  Gelukkig kun je Chrome gebruiken.

  Opera Coast vind ik trouwens een hele fijne browser op iOS.

 • Profielfoto
  Epiloque

  @Shmoo Thanks, het is gelukt!

 • Profielfoto
  Rickje

  Zou cool zijn als de NPO en Uitzendinggemist op deze manier vanuit het buitenland werkt! Morgen eens proberen, ben dan een week in ’t buitenland:)

 • Profielfoto
  Zwollywood

  NPO en uitzending gemist werkt altijd in het buitenland

 • Profielfoto
  zigginl

  Dit werkt top! Je kan als je NL select gewoon hele NL aanbod kijken via Horizon app van Ziggo en live TV via NPO app werkt ook.

 • Profielfoto
  Svartvatten

  Goede beoordel9ngen in de appstore. Weinig keus, maar 5 landen, geen Scandinavische landen. Nog maar even doorzoeken.