Ontwikkelaars zien meer in Apple TV dan Watch

6 reacties

Vorige maand concludeerden we al dat Apple Watch-apps een gepasseerd station zijn. Nieuwe cijfers van app-database Realm -gebruikt door ongeveer 100.000 ontwikkelaars- laten zien dat er amper nieuwe apps meer voor de Apple Watch uitgebracht worden.

Vlak na de lancering piekte het aantal watchOS-apps snel, maar anno 2016 is dat heel anders. Voor iedere 1000 nieuwe iOS-apps die worden gemaakt, zijn er 10 voor tvOS en hooguit één voor de Apple Watch.

Weinig mogelijkheden, weinig opbrengsten

Tim Anglade, manager bij Realm, zegt tegen Business Insider dat Apple Watch-apps vaak een aanvulling op iPhone-apps zijn en dat watchOS weinig technische en creatieve mogelijkheden biedt. Consumenten gebruiken Watch-apps bovendien amper, zodat er weinig te verdienen en investeren valt. Apple kwam ook tot deze conclusie en degradeerde Watch-apps in zijn marketing-materiaal al van een belofte naar een optioneel iets.
watch-spin
Het succes van Apple TV-apps heeft mogelijk te maken met het feit dat het platform nog vrij nieuw is en ontwikkelaars snel aanwezig willen zijn. Is er helemaal geen toekomst voor Apple Watch-apps? Dat zou een te vroege conclusie zijn. Apple heeft al aangekondigd dat ontwikkelaars in de toekomst meer vrijheid krijgen. Bovendien zou de Apple Watch 2 die tijdens WWDC wordt verwacht aanzienlijk sneller zijn. Dat zou een van de grootste ergernissen aan Watch-apps -traagheid- op kunnen lossen.

(Via: BusinessInsider)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Logisch. De Apple Watch is te beperkt in hardware maar ook in gebruiksmogelijkheden. En het werkt nauwelijks op zichzelf.

  Apple TV is voor domotica ook in te zetten. Een markt wat al 40 jaar werkt maar de afgelopen 10 jaar is het gigantisch gegroeid door de smartphone, nieuwe technologieën zoals bluetooth, wifi, apps en het is veel gemakkelijker en goedkoper geworden.

 • Profielfoto
  knekkie

  Dat lijkt mij niet zo’n hele grote verrassing toch?
  Afroman vat het mooi samen.

  Wellicht dat dit met Apple Watch 2 en watch os 3 compleet anders is.
  Feit blijft dat als je met concrete app geen gefrustreerde beperkte gebruikers ervaring wil bieden aan de eindgebruiker dan is de Apple TV het beste platform van de twee.

 • Profielfoto
  Spam

  Nogal wiedes, duurste smartwatch met de traagste hardware! What were you thinking Apple!

 • Profielfoto
  Maikelw

  TV heeft groter scherm, zie je zowieso meer op he haha. (op i.p.v. in, dat dan weer wel):-)