Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 mei 2016

Ome Jan: sociale marktplaats in een app

Geen vreemde types aan de deur, geen scammers die vragen of je het product naar Nigeria op wil sturen en minder kans om opgelicht te worden. Dat is het idee achter de nieuwe app genaamd Ome Jan. Een online marktplaats voor vrienden en familie.

De app is verbonden met je Facebook-profiel en laat je alleen spullen kopen van en verkopen aan Facebook-vrienden. Zo kun je veilig handelen zonder de typische ongemakken van Marktplaats.

Het hele koop- en verkoopproces kan via de app afgehandeld worden. Je plaatst en bekijkt advertenties via de app en kunt ook berichten van potentiële kopers ontvangen. Het delen van je advertentie op je Facebook-timeline is optioneel, want ook zonder delen zien Facebook-vrienden met de app je advertentie. Ome Jan werkt op iOS, een Android-versie volgt binnenkort.

Een sympathiek Nederlands initiatief dat wat ons betreft prima naast het grote, open Marktplaats.nl kan bestaan. Voor Jan is het te hopen dat Facebook niet met een eigen variant komt. Vorig jaar dook bij een aantal gebruikers al een Local Market in de Facebook-app op.

Reageer op artikel:
Ome Jan: sociale marktplaats in een app
Sluiten