Ome Jan: sociale marktplaats in een app

7 reacties

Geen vreemde types aan de deur, geen scammers die vragen of je het product naar Nigeria op wil sturen en minder kans om opgelicht te worden. Dat is het idee achter de nieuwe app genaamd Ome Jan. Een online marktplaats voor vrienden en familie.

De app is verbonden met je Facebook-profiel en laat je alleen spullen kopen van en verkopen aan Facebook-vrienden. Zo kun je veilig handelen zonder de typische ongemakken van Marktplaats.

Het hele koop- en verkoopproces kan via de app afgehandeld worden. Je plaatst en bekijkt advertenties via de app en kunt ook berichten van potentiële kopers ontvangen. Het delen van je advertentie op je Facebook-timeline is optioneel, want ook zonder delen zien Facebook-vrienden met de app je advertentie. Ome Jan werkt op iOS, een Android-versie volgt binnenkort.
omejan001
Een sympathiek Nederlands initiatief dat wat ons betreft prima naast het grote, open Marktplaats.nl kan bestaan. Voor Jan is het te hopen dat Facebook niet met een eigen variant komt. Vorig jaar dook bij een aantal gebruikers al een Local Market in de Facebook-app op.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Leuk, volgens mij wilt niet iedereen vrienden worden met mensen waar je iets van koopt. Ik bedoel, ik zie nu al het probleem dat leuke meisjes na de verkoop van hun iPhone nooit meer afkomen van de jongen die haar iPhone koopt.

 • Profielfoto
  jkooman

  Precies – met name alles wat met Apple te maken heeft is heel populair op openbare marktplaatsen, maar je krijgt wel heel diverse reacties. Die iPhone ben je binnen je vriendenkring ook zo kwijt, en waarschijnlijk voor een betere prijs.

  Jan

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  Toen ik bij ‘De app is verbonden met je Facebook-profiel’ aankwam ben ik gestopt met lezen…

 • Profielfoto
  SvS

  @Brenets 1+

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Kortom, je doet dus mogelijk zaken met al of dan niet “echte” vrienden, afhankelijk van hoe je tegen Facebook aankijkt als vriendenkring medium.

  Nooit een goed idee, zaken doen of geld lenen aan/van vrienden, familie, ….

 • Profielfoto
  Ziegler

  Jullie maken allemaal dezelfde fout: omdat het niets voor jou is, is het niet iets voor een ander.

 • Profielfoto
  Patrick

  Serieus. De doelgroep zo klein als mogelijk maken;-) Verkopen aan vrienden en familie leidt altijd tot gelazer;-) en ga zo maar door. Dan vind ik Beebuy toch een stuk handiger.